Nyitólap
Home
Regisztráció
Sign up
Bejelentkezés
Login
Kapcsolat
Contact
Masterfield Oktatóközpont - programozó, fejlesztő, tesztelő és más informatikai képzések, pénzügyi, bankinformatikai tanfolyamok

Masterfield informatikai tanfolyam és képzés kereső Tanfolyam, képzés kereső


Jelentkezési lapok
Tanfolyamra jelentkezem

IT vizsgára jelentkezem

ISTQB CTFL vizsgára jelentkezem

ISTQB Agile vizsgára jelentkezem

ISTQB CTAL vizsgára jelentkezem

IREB vizsgára jelentkezem

Hallgatói értékelések


SQL adatbázis tervezés és optimalizálás

Tanácsadás SQL adatbázisokhoz

Általános probléma az SQL adatbázisok fokozatos lassulása a növekvő adatmennyiséggel arányosan, amelynek igen sok összetevője van: adatbázis technológia, hardver, felhasználók száma, kliens alkalmazás stb. Éppen ezért nem lehet általános receptet adni a megoldásra. Cégünk tapasztalata, hogy a rendszereken gyakran minimális változtatásokkal is jelentős javulást lehet elérni. Ezeket a lehetőségeket mindig érdemes megvizsgálni, mielőtt költséges beruházásokba kezdene az üzemeltető vagy fejlesztő cég.

Az alkalmazás logikájának változtatásában szinte mindig van tartalék: átalakított folyamatok, cache építése, redundáns tárolások, denormalizált táblák, particionálás stb. Ez azonban mindig fejlesztői munkát igényel, üzemeltetési szinten nem valósítható meg: következésképpen drága és újabb hibák megjelenésére ad lehetőséget. Néha az alkalmazás egyszerűen kinövi a kezdetben választott technológiát: ilyenkor az átállás igen költséges lehet, néha jobban megéri teljesen új informatikai rendszert venni vagy fejleszteni.

Meglévő rendszerek esetében a tanácsadás az adott rendszer átvilágításával, teljesítményének felmérésével kezdődik, legyen szó akár Oracle, Mssql, MySQL vagy bármilyen egyéb adatbázisról. A vizsgálat eredménye alapján akciótervet készítünk a lehetséges javításokra.

Technológia választás (Oracle vs. Mssql, ingyenes vs. fizetős, MySQL vs. PostgreSQL stb.) előtt álló cégeknek is rendelkezésére állunk. Gyakran a szoftverfejlesztő munkatársak egy területet már igen jól ismernek, rutinosan, szinte gondolkodás nélkül használják mindenféle problémára. Pedig lehetséges, hogy egy jobb technológiával, minimális tanulási fázissal sokkal jobb eredményt érhetnének el, csak az ismeretlentől való félelem és a növekvő kockázat visszatartja őket. Ha nem tudja eldönteni, hogy webes alkalmazását MySQL vagy PostgreSQL is meg tudja valósítani, esetleg Oracle vagy Mssql szerverre lenne szüksége, kérje szakértőink tanácsát!

Ebben az esetben költségelemzést végzünk a különböző technológiákra - a nyilvánvaló tételeken kívül (például hardver és adatbáziskezelő licensz díj), figyelembe kell venni az üzemeltetés költségeit is, majd ennek alapján teszünk ajánlást az igényeknek leginkább megfelelő megoldásra.

Az egyedi tanácsadáson túl természetesen Oracle, Mssql, MySQL és általános SQL tanfolyam kurzusainkra is várjuk az érdeklődöket.

Adatbázisok témához szorosan kapcsolódó tanfolyamok:

Microsoft Access alapok tanfolyam

Microsoft Access makró programozás tanfolyam

SQL lekérdezések tanfolyam (Oracle PL/SQL alapon)

Oracle PL/SQL tanfolyam - alapok

Oracle PL/SQL tanfolyam - haladó

Microsoft SQL Server T-SQL tanfolyam - alapok

Microsoft SQL Server T-SQL tanfolyam - haladó

Oracle SQL tuning és teljesítményoptimalizálás

SQL nyelv és SQL segédeszközök (Oracle, MSSQL, MySQL és PostgreSQL) tanfolyam

Oracle adatbázis adminisztráció

Microsoft SQL Server 2008 üzemeltetése

Oracle BI Enterprise Edition - Repository készítése

Oracle BI jelentéskészítés - Publisher

Oracle BI jelentéskészítés - Answers (Reports, Dashboards)

Microsoft SQL 2008 R2 Reporting Services

Microsoft SQL 2008 R2 Analysis Services

Microsoft SQL 2008 R2 Integration Services
Masterfield Oktatóközpont
Informatikai tanfolyamok, képzések (Szoftverfejlesztő, programozó, szoftver tesztelő, biztonsági, projektmenedzsment, pénzügyi, bankinformatikai)
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 82-84. (Cooper Center)
Vezetékes telefon:06-1-288-0176; Mobil telefonszámok: 06-20-967-3200 vagy 06-20-967-3700