Java SE 8-as verzió újdonságai

Tanfolyam kódja:
MFJAVA8
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
69 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei. Gyakorlati példákon keresztül hallgatóink elsajátítják a Java nyelv új szerkezeteit, a Lambda kifejezések használatát, a stream-ek kezelését és a mindennapi feladatokban gyakran felmerülő programozási elveket.

Előfeltételek:

Objektumorientált programozási alapok ismerete. Java valamelyik korábbi verziójának alapfokú ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Java programozóknak, akik szeretnék megismerni a 8-as verzió újdonságait.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazás szerverek, mobil eszközök stb. Tanfolyamunk során hallgatóink megismerik a funkcionális programozás alapjait, a hozzá kapcsolódó Java nyelvi konstrukciókat. A tanfolyam elvégzése után ismerni fogják a Java 8 szintaktikáját, elemi utasításait, funkcionális programozás nyelvi konstrukcióit.

Tematika:

1. BEVEZETÉS

1.1. 8-as verzió újdonságainak áttekintése
1.2. Általánosan a funkcionális programozásról
1.3. Imperatív és funkcionális programozás összehasonlítása
1.4. Funkcionális programozás más nyelvekben

2. METÓDUSOKAT ÉRINTŐ ÚJDONSÁGOK

2.1. Statikus függvények megadása interface-ek esetén 
2.2. Default metódus létrehozása és öröklődésének szabályai
 

3. LAMBDA KIFEJEZÉSEK BEMUTATÁSA

3.1. Anonim belső osztály használata, hátrányai 
3.2. Lambda kifejezés elemei
3.3. Funkcionális interface
3.4. Lambda kifejezések előnyei, összehasonlítás a korábbi módszerekkel
 

4. JAVA 8 BEÉPÍTETT LAMBDA TÍPUSAI

4.1. java.util.function csomag interface-ei
4.2. Predicate, Consumer, Function, Supplier interface-ek ismertetése
4.3. Primitív és bináris verziók használata

5. COLLECTION TÍPUSOK FELDOLGOZÁSA LAMBDA KIFEJEZÉSSEL

5.1. forEach használata Collection feldolgozásra
5.2. Lambda kifejezés használata Collection feldolgozásra
5.3. Stream interface bemutatása
5.4. Collection típusok szűrése Lambda kifejezéssel
5.5. Létező metódus meghívása referencián keresztül
5.6. Hívási láncok létrehozása
5.7. Feldolgozási lánc (pipeline)

6. EREDMÉNY ELŐÁLLÍTÁS LAMBDA KIFEJEZÉSSEL

6.1. Adatok kinyerése
6.2. Keresés
6.3. Stream műveletek típusai
6.4. Optional osztály
6.5. Eredmény (számítási módszerek)
6.6. Stream rendezése
6.7. Eredmény előállítása collect() utasítással

7. TOVÁBBI LAMBDA TECHNIKÁK

7.1. Listák módosítása
7.2. Map típus módosítása
7.3. File műveletek stream segítségével
7.4. Map kulcsok és értékek felhasználása stream segítségével
7.5. Könyvtárbejárás stream használatával
7.6. flatMap funkció

8. PÁRHUZAMOS STREAM FELDOLGOZÁS

8.1. Streamek használata párhuzamos feldolgozásra
8.2. Párhuzamos működés ismertetése
8.3. Redukálás megadása asszociatív függvénnyel
8.4. Eredmény meghatározása

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE alapvető nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8 illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCA – Oracle Certified Associate, 1Z0-808, 1Z0-803).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE haladó szintű nyelvi elemeivel, függvénykönyvtáraival, a 8-as verzió újdonságaival. Képzésünk célja továbbá, hogy felkészítse hallgatóinkat az Oracle Java SE 8, illetve Java SE 7 programozói vizsgákra (OCP – Oracle Certified Professional, kód:1Z0-809, kód:1Z0-804).

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

A Junior Java programozó akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi kurzusokon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni. A sorozat 3 egymásra épülő modulból áll, melyek mindegyike önállóan is használható ismeretanyaggal ruházza fel a résztvevőket. A kurzus elvégzése után a diákok képesek lesznek önállóan létrehozni egyszerűbb szoftvereket Java nyelven, illetve igény esetén akár nemzetközileg elismert programozói vizsgát is szerezhetnek. Továbbképzési lehetőségként a hallgatók a második és harmadik modulon Java EE vagy Android alkalmazásfejlesztői szakokon fejleszthetik tudásukat.

 

A Java programozó akadémia haladó a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi kurzusokon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni. A tanfolyam haladó Java technológiákat mutat be. Felöleli a webfejlesztés fontos technológiáit: Servlet, JSP, JSTL, JSF. Megismertet a WebService-ek használatával Java alapokon. Valamint átfogó ismeretet nyújt a haladó adatbáziskezelésben a JPA használatával. Mindezt nagyon sok példán keresztül gyakorlatorientáltan.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2018-06-11  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-06-01

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2018-08-21  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-08-10
Akciók:

Első oktatási nap:

2018-10-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-09-28
Akciók:

Első oktatási nap:

2018-12-17  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-12-07
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is