Nyitólap
Home
Regisztráció
Sign up
Bejelentkezés
Login
Kapcsolat
Contact
Masterfield Oktatóközpont - programozó, fejlesztő, tesztelő és más informatikai képzések, pénzügyi, bankinformatikai tanfolyamok

Masterfield informatikai tanfolyam és képzés kereső Tanfolyam, képzés kereső


Jelentkezési lapok
Tanfolyamra jelentkezem

IT vizsgára jelentkezem

ISTQB CTFL vizsgára jelentkezem

ISTQB Agile vizsgára jelentkezem

ISTQB CTAL vizsgára jelentkezem

IREB vizsgára jelentkezem

Hallgatói értékelések


Szoftver tesztelés, tesztelési módszertanok

Alkalmazás tesztelés

A szoftver tesztelés célja a minőség biztosítása a rendszerben található hibák lokalizálása révén. Szoftverrendszerekben elemi fontosságú a hibák mielőbbi felismerése, ugyanis idővel a detektálás és javítás költsége egyre magasabbá válik. Ezért a tesztelés fontos pontja a vállalati szoftverek problémamentes életciklusának, ami végeredményben a cég gazdasági versenyhelyzetét erősíti. A szoftverrendszerek növekvő méretével és funkcionalitásával arányosan a bonyolultságuk is növekszik.

A hagyományos tesztelési eljárások komoly infrastruktúrális és személyzeti hátteret követelnek meg a vállalatoktól. A tesztelési munkák időbeli mennyisége nem egyenletes. Ez külön problémát jelent, hiszen így a cégeknek ideiglenesen további munkaerő illetve erőforrás bevonására kell számítania.

Ez magasabb költséggel jár és sokszor nem is tervezhető előre megfelelően. A tesztelés befejeztével viszont nincs szükség erre a plusz munkaerőre.

Hasonló probléma a regressziós tesztelés, amikor a teljes szoftverfunkcionalitást újra végig kell tesztelni. Ezek a problémák oda vezettek, hogy a vállalatok saját tesztelési csoportot hoztak létre, saját koordinációval.

Az automatikus tesztelőrendszer feladata (pl. Quicktest Professional, WinRunner, LoadRunner, Test Director stb.) hogy a tesztelési fázisokat ötvözze automatikusan végrehajtódó programozott logikával, ezáltal a tesztelési időket csökkentse, a tesztelési fázisokat integrálja, valamint megteremtse a tesztelésben szerepet játszó felhasználók közösségét, támogassa kommunikációjukat. Az ilyen alkalmazások legfontosabb funkciója, hogy a tesztelők az üzleti teszt elvégzése során automatikusan adatbázisba rögzítik a futtatott eseteket. A tárolt tesztesetek ezután újra futtathatók, a kapott eredmények összehasonlíthatók a korábbi futások eredményeivel.

Alkalmazástesztelő szoftverek fejlesztése emiatt speciális ismereteket igényel, így ezen területen szerzett tapasztalataink átadásával nagyban egyszerűsödhet egy hasonló rendszer kialakítása, illetve meglévő tesztelési módszerek átalakítása, optimalizálása.

A tesztmérnök képzés jelenleg még gyerekcipőben jár Magyarországon, kevesen ismerték fel a tesztelő oktatás jelentőségét, nehéz találni megfelelő képzettségű tesztmérnök munkavállalókat. Kínálatunkban szereplő tesztelő tanfolyamok ezt az űrt próbálják betölteni.

Tesztelés, tesztmérnök témához szorosan kapcsolódó tanfolyamok:

ISTQB Certified Tester Foundation Level tanfolyam

ISTQB Advanced Test Manager tanfolyam

ISTQB Advanced Test Analyst

ISTQB Advanced Technical Test Analyst

Szoftvertesztelési eszközök

HP szoftvertesztelési eszközök tanfolyam

HP QuickTest Professional tanfolyam

IBM szoftvertesztelési eszközök tanfolyam

Borland szoftvertesztelési eszközök tanfolyam

Borland SilkTest tanfolyam

ISTQB Test Engineering Foundation E-Learning

ISTQB Advanced Test Manager E-Learning

ISTQB Advanced Test Analyst E-Learning

ISTQB Advanced Technical Test Analyst E-Learning

2012. január 27.-t Első magyarországi szoftvertesztelő versenyMasterfield Oktatóközpont
Informatikai tanfolyamok, képzések (Szoftverfejlesztő, programozó, szoftver tesztelő, biztonsági, projektmenedzsment, pénzügyi, bankinformatikai)
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 82-84. (Cooper Center)
Vezetékes telefon:06-1-288-0176; Mobil telefonszámok: 06-20-967-3200 vagy 06-20-967-3700