4 napos, szimulációval bővített ITIL v3 Foundation képzés a Masterfieldnél

2015-07-22

A hagyományos, 3 napos ITIL v3 Foundation képzés mellett elérhetővé vált Oktatóközpontunkban a tanfolyam 4 napos, szimulációval bővített verziója is. A jövőben nyílt és zárt képzés formájában is igénybe vehetik ügyfeleink. Az eddig...

A hagyományos, 3 napos ITIL v3 Foundation képzés mellett elérhetővé vált Oktatóközpontunkban a tanfolyam 4 napos, szimulációval bővített verziója is. A jövőben nyílt és zárt képzés formájában is igénybe vehetik ügyfeleink.

Az eddig megszokott 24 tanórás tanfolyamunk nem változik, de kiegészül egy negyedik nappal, melyen játékos formában, tapasztalati úton tehetnek szert a hallgatók mélyebb ismeretekre. A kiegészítő nap célja, hogy a hallgatók könnyebben ültethessék át az ITIL v3 Foundation tananyagot a gyakorlati életbe, a szimuláció alapja a Hubble úrtávcső.

Miért hasznos az ITIL szimuláció?

  • Megtanítja alkalmazni a módszertant életszerú szituációkban és segít, hogy az elméleti tudás készséggé váljon.
  • Áthidalja az elméleti menedzsment módszertan és a gyakorlati használhatóság közötti szakadékot.
  • Szórakoztató, játékos módon imitálja a valós helyzeteket.
  • A valós életből vett példákon keresztül bizonyítja, hogy a lényeg a tervezésben, a feladatok pontos megfogalmazásában és a döntési szituációkban van.
  • Konkrét döntési helyzetekben válaszutak elé állítja a résztvevőket.
  • Megmutatja, milyen pénzügyi következményei vannak egy-egy rossz döntésnek.
  • Ismerteti a lényeget és a párhuzamosan futó folyamatokat, és segít kiválasztani ezek közül azokat, melyek az adott pillanatban kulcsfontosságúnak minősülnek.
  • Rávilágít a folyamatok egymástól való függőségére.
  • Érzékelteti, hogyan változnak a prioritások az idő múlásával.

Ki vezeti a szimulációt?
A szimulációs gyakorlatot – ahogyan egyébként előtte a 3 napos elméleti képzést is – Endrődi Béla tartja. Béla több mint másfél évtizedes vezetői és szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezik informatikai rendszerekkel kapcsolatos tervezési, üzembe helyezési, üzemeltetési és fejlesztési feladatok tekintetében - mind szolgáltatói, mind a szolgáltatást igénybe vevő felhasználói oldalon. ITIL szakértői (ITIL Expert) minősítéssel rendelkezik.
Az IT szolgáltatásmenedzsment gyakorlati megértését a Hubble úrteleszkóphoz kapcsolódó feladatok megoldásával segíti.

Hubble