Szoftvertesztelés a számok tükrében

2015-08-05

Köztudott, hogy a Masterfield Oktatóközpont évek óta igyekszik népszerúsíteni a szoftvertesztelést és a tesztmérnöki szakmát. Folyamatosan induló tanfolyamainkról rendszeresen pozitív visszajelzéseket kapunk, ezért megnéztük milyen adatokat...

Köztudott, hogy a Masterfield Oktatóközpont évek óta igyekszik népszerúsíteni a szoftvertesztelést és a tesztmérnöki szakmát. Folyamatosan induló tanfolyamainkról rendszeresen pozitív visszajelzéseket kapunk, ezért megnéztük milyen adatokat találunk a tesztelői munkakörről.

A különböző magyar fizetéseket összehasonlító oldalak áttanulmányozása után elmondhatjuk, hogy egy 3-4 év tapasztalattal rendelkező tesztmérnök ma Magyarországon átlag bruttó 500.000 Ft körül keres. Ugyanez az összeg az Egyesült Államokban évi 62.000$, az Egyesült Királyságban pedig 40.000£ körül mozog.

Magától értetődően a kezdők illetve a szeniorok bérezése között idehaza és külföldön is óriási a különbség. Míg idehaza egy kezdő tesztelő 250-350.000 Ft bruttó keresetnél ritkán számíthat többre, szenior kollégái viszont átlagosan nettó 400-600.000Ft-ot visznek haza havonta. Természetesen nem csak a tapasztalat, hanem a földrajzi elhelyezkedés, a cég mérete, a nyelvismeret és az is befolyásolja a jövedelmet, hogy a jelentkező a tesztelés mellett még milyen IT ismeretekkel rendelkezik. A junior tesztelők átlagosan 52.000$-t, a szeniorok pedig 86.000$-t keresnek az USA-ban.

Az egyik legnagyobb állásközvetítő portálon szoftvertesztelő és tesztmérnök keresőszavakra összesen közel 70 találatot kaptunk, de az egyes IT cégek karrieroldalait böngészve látható, hogy a cégek bizony folyamatosan várják a jól képzett és megfelelő kvalitásokkal rendelkező tesztelők jelentkezését.

Bővebb információkat itt talál a szoftvertesztelésről

Software-testing.jpg