Microsoft PowerShell már alap és haladó szinten is!

2016-04-29

Hallgatóink gyakran érdeklődnek nálunk a PowerShell programozásról. Mindig szeretünk a kedvetekben járni, ezért alap, illetve haladó tanfolyamot indítunk a Microsoft PowerShell szoftverből. A PowerShell a Windows operációs rendszerek ...

Hallgatóink gyakran érdeklődnek nálunk a PowerShell programozásról. Mindig szeretünk a kedvetekben járni, ezért alap, illetve haladó tanfolyamot indítunk a Microsoft PowerShell szoftverből.

A PowerShell a Windows operációs rendszerek parancssori környezete és nyelve, a rendszer üzemeltetők svájci bicskája. A gyakran ismétlődő és összetett logikájú feladatokat hatékonyan, akár egysoros szkriptekkel kezeli. Segítségével nagy mennyiségú objektumon végzett múveleteket tehetünk hatékonyabbá, több tízezer objektum esetén drasztikusan csökkenthetjük a múveleti időt.

A Microsoft kiszolgálók, az Exchange Server, az SQL Server és a Sharepoint Server már önmagukban tartalmazzák, kezelői felületük erre épül. Kiváló eszköz, amely nagyban megkönnyíti a rendszergazdák és üzemeltetők dolgát. A PowerShell programnyelvként is felfogható, hiszen akár komplett programok is készíthetőek vele. A sokrétú eszközt többféleképpen felhasználhatjuk, gépelhetünk akár konzolablakban, készíthetünk mások számára szkripteket vagy akár összetett szoftvereket a rendszergazdák részére.

Az eszköz megismeréséhez nem elegendő elsajátítani az elméletet, nagyon fontos a gyakorlás. Ehhez mérten állítottuk össze tematikánkat, a kurzuson résztvevő hallgatóink számos gyakorlati példával találkoznak az oktatás során, amellyel érthetően és könnyedén elsajátítható a hasznos tudás.

Bővebb információért nézd meg alap, illetve haladó képzésünk tematikáját vagy fordulj kollégáinkhoz bizalommal!