fbpx

Gyakorlati képzés és sok gyakorlás

2016-07-07

A 22.000 IT szakember hiánya a munkaerőpiacon sokak felelőssége. A vállalatok is sokszor magas követelményeket állítanak az egyébként kezdő pozíciókért, nyelvismeretet, diplomát kérnek.  A nyelvismeret nélkülözhetetlen az informatika ...

22.000 IT szakember hiánya a munkaerőpiacon sokak felelőssége. A vállalatok is sokszor magas követelményeket állítanak az egyébként kezdő pozíciókért, nyelvismeretet, diplomát kérnek. 

A nyelvismeret nélkülözhetetlen az informatika világában, hiszen az alap programnyelvek is angol nyelven íródnak. A diploma ezzel szemben jóval kevesebbet ér, mint a gyakorlati tapasztalat. A programozáshoz szükségesek bizonyos soft skillek is, de ami a legfontosabb és tankönyvből nem tanulható, az a gyakorlás. Célzott példák és gyakorló feladatok megoldása vezet oda, hogy valaki biztos kézzel programozzon. 

Az ilyen jellegú képzés nagyon ritka, és az államilag fenntartott intézményekben még a mai napig a könnyen ellenőrizhető tudást erőltetik, az elmélet teszi ki a tananyag legnagyobb részét. 

Ezzel szemben egyre jobb eredményeket és egyre több érdeklődőt érnek el a felnőttképző-, továbbképző központok. 

A Masterfield Oktatóközpont is erre a problémára igyekszik megoldást nyújtani hatékony, sikeres munkavállalók képzésével. A visszajelzések pozitívak, számos nagy magyar vállalattal dolgozunk együtt, már akadémiai-, egyedi képzésprogram keretében is. 

A nyáron se lankadjon a tanulási kedvetek, két pihenés között látogassatok el hozzánk valamely kurzusunkra! 

Akik pedig még nem vágtak bele az informatika tanulásba, nekik sem késő. Végzettség nélkül, korábbi,  más jellegú végzettséggel, vagy akár idősebb korban is nyugodtan belekezdhet az ember, ha elég kitartó.

A munkaerőpiacon biztosított az elhelyezkedés, most már csak rajtatok múlik!