Java kisokosunk teljes egészében elérhető. Olvasd el mind az 5 részt!

2017-01-19

Ahogy ígértük, most bemutatjuk a Java karrierút kisokos írásunk második és harmadik részét!  Az elmúlt időszakban többször említettük, hogy a Java továbbra is felkapott, sokak által kedvelt és használt nyelv (igaz az elmúlt p...

Ahogy ígértük, most bemutatjuk a Java karrierút kisokos írásunk második és harmadik részét

Az elmúlt időszakban többször említettük, hogy a Java továbbra is felkapott, sokak által kedvelt és használt nyelv (igaz az elmúlt pár hónapban az általunk is favorizált Python felfutásáról is írnak a szakportálok).

Ennél többször talán csak azt hangsúlyoztuk, hogy a hatalmas munkaerőhiány miatt mennyire fontos az informatikusok utánpótlása.

Eddig csak általánosságban beszéltünk róla, de most lássuk a konkrét számokat is!

Nézzük, hányan is dolgoznak a Java nyelvvel:

2016 legkeresettebb programozási nyelve a Java volt
Forrás: http://dzone.com

A felmérések szerint a programozók havi bruttó átlagkeresete 460.000 Ft körül alakul. Természetesen földrajzi és munkaterület szerinti eltérések torzíthatják az átlagot, de ez egy Magyarországon kifejezetten magas keresetnek számít.

A HSWS portál is hasonló összegnél állapította meg az átlag bruttó keresetet, szerintük már a juniorok is bruttó 450.000 Ft-ot visznek haza. A vezető fejlesztők pedig általában 1.3 millió forint körül. 

Kattints a bővített cikkért, olvasd el a Java kisokosunk karrierről szóló részét, hogy megtudd, az egyes szinteken hogyan, miképpen alakulnak a keresetek!

Ezen kívül felkerült honlapunkra a Java karrierút cikksozorat keretein belül, a Java hivatalos minősítéseit és vizsgáit tartalmazó cikkünk is!