Java kisokos, karrierút, IV. rész

2017-01-24

Hogyan legyek Java fejlesztő? Mikor egy új szakma, vagy új szakmai terület elsajátítása mellet döntünk komoly döntést hozunk, mely kihat további karrierünkre, egzisztenciánkra, életminőségünkre. Általános tanácsként elmondható, hogy b...

Hogyan legyek Java fejlesztő?

Mikor egy új szakma, vagy új szakmai terület elsajátítása mellet döntünk komoly döntést hozunk, mely kihat további karrierünkre, egzisztenciánkra, életminőségünkre. Általános tanácsként elmondható, hogy bármilyen kecsegtető is egy adott állás/pozíció mindig mérlegeljük, hogy mennyire illeszkedik az adott szakmai terület a személyiségünkhöz, tudásunkhoz, mennyire otthonosan mozgunk az adott területen, mennyire érezzük tudásunkat biztosnak. Tartsuk szem előtt, hogy igazán sikeresek csak akkor lehetünk, ha szeretjük is, amit csinálunk.

Java fejlesztő karrier az informatika világán keresztül vezet, amely tulajdonképpen egy új, gyerekcipőben járó múszaki tudomány (összehasonlítva mondjuk az építészet sok ezer éves múltjával). Az informatika általában analitikus, logikai gondolkodást igényel, ezért a legtöbb szakember reál beállítottságú emberek közül kerül ki. A mindennapi feladatok megoldásához, egy adott Java fejlesztői pozíció sikeres betöltéséhez nem elég csak a Java nyelvet ismernünk, hanem tisztában kell lennünk az informatikai fogalmakkal, elvekkel is. Karrierünk megtervezésekor tehát arra is gondolnunk kell, hogy megszerezzük a szükséges informatikai tudást is. A Masterfield Oktatóközpontnál karrier tanácsadó szakemberek segítenek hallgatóinknak, hogy megtalálják a számukra megfelelő informatikai karrier utat.