Elkezdtük a kérdőív kitöltések feldolgozását

2017-08-07

Köszönjük szépen minden szoftvertesztelőnek a segítséget, aki hozzájárult a 2017-es Szoftvertesztelés helyzete Magyarországon c. kérdőívünk kitöltéséhez! Az eredményeket elkezdtük feldolgozni és legkésőbb kora ősszel publikáljuk ...

Köszönjük szépen minden szoftvertesztelőnek a segítséget, aki hozzájárult a 2017-es Szoftvertesztelés helyzete Magyarországon c. kérdőívünk kitöltéséhez!

Az eredményeket elkezdtük feldolgozni és legkésőbb kora ősszel publikáljuk azokat a már megújult honlapunkon.

Addig is érdekességként néhány eredményt megemlítünk.

1. A legszembetúnőbb adat talán a szoftvertesztelők minősítésében mutatkozik meg. A kitöltők csaknem 90%-a rendelkezik az ISTQB alapszintú, Certified Tester Foundation Level minősítéssel! Reméljük, ebben nekünk is nagy szerepünk volt! ;)

2. Mit gondoltok, mit tartanak a tesztelők a legfontosabb készségnek, képességnek?

Nagyon lelkiismeretes és hatékony szoftvertesztelők vannak Magyarországon, ugyanis a precizitást tartják a legfontosabbnak, amelyet az analitikus gondolkodásmód követ. Legkevésbé fontosat nagyon kevesen jelöltek, azonban a kitöltők 30%-a kevésbé fontosnak tartja a programozási ismereteket.

3. A "Hogyan fejleszted a tudásodat" kérdésre számunkra igazán kedvező válaszokat kaptunk. :) 

Ennek értelmében a tanfolyamok első helyen állnakholtversenyben a szakmai cikkekkel.

Mi a nyár hátralévő részében azon fogunk dolgozni, hogy az eredményekből hasznos szakmai cikkek születhessenek.

A szoftvertesztelő tanfolyamainkra pedig természetesen továbbra is várunk mindenkit sok szeretettel, aki szeretne belépni a tesztelők világába, vagy még tovább képezni magát!