fbpx

A magyarok szeretik továbbképezni magukat

2018-03-01

A magyarok szeretik továbbképezni magukat, és minden harmadik felnőtt rendszeresen részt is vesz valamilyen továbbképzésen, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb felméréséből. 

2016-ban a felnőtt népesség iskolarendszeren kívüli továbbképzésen való részvételi aránya 30.5%-ra nőtt, a korábban mért 2011-es adatokhoz képest, amikor ez a szám még csak 25% volt. 

A részvételi arány a 35-44 évesek körében a legmagasabb és a 25-34 éves korosztálynak is több, mint a harmada vesz részt továbbképzésen. 

Érdekes adat még, hogy az iskolarendszeren kívüli képzésekben való részvétel leginkább az egyébként is magasabban kvalifikált népességet érinti. A felsőfokú végzettségűeknél  több mint fele, a középfokú végzettséggel rendelkezőknél 32.2%, míg a legfeljebb általános iskolai tanulmányokat elvégzőknél 16.6% az arány. 

A magasabb végzettséggel más tematikájú képzések párosulnak, így ide tartoznak a szakmai tanfolyamok, konferenciák, szemináriumok, csapatépítő tréningek. 

A leggyakoribb képzések a képesítést nem nyújtó szakmai tanfolyamok, a 30.5%-nak a 12.5%-át teszik ki. Konferenciák, szemináriumok, előadások 7.2%-ban részesednek az egészből. A magasabb iskolázottsággal rendelkezők között túlnyomó ezen képzésformáknak az aránya, míg alacsonyabb iskolázottság mellett gyakoribb az OKJ-képzés (3.4%) és az ismeretterjesztő előadás (2.5%). 

A pozitív változásokat mi is érzékeljük, erre reagálva folyamatosan bővülünk és új képzésekkel készülünk, hogy minél több igényt kielégíthessünk.

Továbbra is várjuk hallgatóinkat, akik már felfedezték a folyamatos tanulás, fejlődés értékességét és reméljük 2018-ban még több új tanulni vágyót is köszönthetünk Oktatóközpontunkban! :)

Ne feledjétek, március 7-8-án személyesen is találkozhattok velünk a HVG Állásbörzén