fbpx

Kedves Olvasónk!

Az ISTQB Certified Tester Foundation Level a professzionális szoftvertesztelés első lépcsőfoka. 2011 óta változás nélkül volt elérhető a képesítés, most azonban egy nagyobb lélegzetvételű felülvizsgálati procedúra végére érkeztünk. 

A korszerűsítésre a szoftverfejlesztési és -tesztelési módszertanok folyamatos fejlődése miatt volt szükség. A hosszú folyamat során számos magyar szoftvertesztelő kolléga is hozzájárult a minősítés felfrissítéséhez. 

Az újítás után nagyobb hangsúlyt kapnak a felülvizsgálatok és kevesebbet a teszt menedzsment módszerek. A legnagyobb erősödés az agilis módszertanok oldalán figyelhető meg, érdemes a közeljövőben ezen a téren továbbfejleszteni magunkat. 

A legfrissebb syllabust az alábbi linken találjátok!

A HSTQB várhatóan jövő tavasszal vezeti be az új vizsgát, addig a régi szerint történik a vizsgáztatás. 

Véleményünk szerint az új vizsga és vizsgakövetelmények valamelyest nehezebbek a mostanihoz képest, ezért, aki a közeljövőben szeretné minél egyszerűbben megszerezni a Certified Tester Foundation Level képesítést, ajánljuk, hogy kezdjen szemezgetni az idei vizsgaidőpontok közül. 

Múlt heti hírlevelünkben éppen az ősszel induló szoftvertesztelői képzéseinket mutattuk be. Cikkünket ITT érhetitek el.

Továbbra is várunk szeretettel mindenkit és célunknak tartjuk, hogy közösen minél több szoftvertesztelővel gyarapítsuk az informatika piacát!