fbpx

A héten befejeződött a White Hat Hacker tanfolyamunk, ami telt házas volt és a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült.

Két hallgatónkat is megkérdeztünk a tanfolyamról. Elsőként jöjjön László, és az ő tapasztalatai! :) 

 

Masterfield: Szia László! Köszönjük szépen, hogy elfogadtad az interjúfelkérést. Először is kérlek, mondj magadról néhány gondolatot! Milyen területen dolgozol?

Kászonyi László: Elektronikai területen dolgozom, vonatok fékvezérlőinek fejlesztésével/tesztelésével foglalkozom. Termékeink biztonság-kritikus rendszerek, nagy hangsúlyt fektetünk a tesztelésre. Hálózati technológiák nálunk is vannak, ha nem is pontosan ugyanazok az internetes Web-szerverek, amikre először gondol az ember, amikor hálózat-biztonságról van szó.

MF: Honnan jött az ötlet, hogy IT biztonsággal, „hackeléssel” szeretnél foglalkozni?

K.L.A cégnél nagyobb prioritást kapott a IT biztonság témakör. A jövőben szeretnénk ebből a szemszögből is tesztelni a termékeinket. Ezért kerestünk egy tanfolyamot, ami bevezet a hackerek világába, ahol megismerhetem az általuk használt módszereket.

MF: Mi a véleményed a képzésről? Teljesítette az elvárásaidat?
K.L.Nagyjából igen. Jó lett volna, ha a munkámhoz közelebbi területeket is megnézünk, de a tanult módszereket így is hasznosítani tudom. Mivel én speciális területen dolgozom, tudtam, hogy nem mindent tudok átvenni az általános IT világból a beágyazott világba. Az oktatás színvonala magas volt.

MF: Mit gondolsz az oktatóról? Milyen volt a csoport?
K.L.Az oktató jól felkészült és segítőkész volt. A csoportban jófej embereket ismerhettem meg, akik értenek a szakmájukhoz.  

MF: Fogod tudni használni a munkahelyeden a frissen megszerzett tudást?
K.L.Igen, a megismert módszerek nagy részét kisebb módosításokkal fel tudom használni.


MF
: Ajánlanád a kurzust ismerőseidnek, akik hasonló helyzetben vannak?
K.L..: Abszolút. Színvonalas oktatás volt, szerintem minden hálózattal foglalkozó szakembernek (rendszergazdáknak, webfejlesztőknek) részt kellene rajta vennie.


MF:
 Van még, amit megemlítenél, de nem kérdeztem meg tőled? :)
K.L.Sajnáltam, hogy a tanfolyam végén nem kaptunk fehér színű „Hacker” feliratos sapkát. :)

MF:
 Holnap találkozunk a HACKTIVITY-n, talán majd ott! ;)

Köszönjük a válaszokat!

 

MASTERFIELD WHITE HAT HACKER TANFOLYAM

Budapest, 2019. 10. 23.