fbpx

Az elmúlt években rengeteg IT oktatással foglalkozó vállalkozás nőtt ki a földből, hogy biztos tudást és elhelyezkedést ígérjen. Tényleg jól működhetnek a programok, de érdemes tájékozottnak lenni.

Félévente jelennek meg statisztikák és cikkek az informatikai piacot érintő munkaerőhiányról. Tartósan 20-30 ezer informatikus hiányzik a szektorból. Ennek legfőbb oka az lehet, hogy míg az egyetem túl hosszú, sok esetben idejétmúlt és elméleti tudást nyújt, addig kevesen képesek autodidakta módon megtanulni a szakmát. Ráadásul az iparág nem követeli meg a diplomát sem.

Erre a problémára kínálnak megoldást a piaci alapon működő informatikai oktatóközpontok.

A Masterfield Oktatóközpont mellett szól az érv, hogy 2008 óta van jelen a piacon, és ez idő alatt a vállalati szegmensből számtalan B2B kapcsolatot épített ki. Természetesen az Oktatóközpontban évente több ezer magánszemély is tanul, emellett a nagyszámú vállalati megrendelés megköveteli, hogy folyamatosan magas színvonalon, a lehető legfrissebb tudással tartsuk meg tanfolyamainkat.

Erre az erős kapcsolatrendszerre alapozva, a Masterfield Oktatóközpont 10 éve végzi az Akadémiai programokat, akár vállalatok egyedi igényeire szabva, komplexen, átfogóan. A legjobb gyakorlatokból, és a munka világából hozott gyakorlati tapasztalattal, partneri észrevételek segítségével alkottuk meg a szerintünk leghatékonyabb tematikákat.

A partnerek ráadásul gyakran érdeklődnek új munkaerő iránt is, ezért gyakran kérik a segítségünket az új munkatársak kiválasztása során, vagy akár közös akadémiai projektek indításakor.

Jelenleg is 3 saját akadémia fut az Oktatóközpontban, múlt héten pedig lezárult az NNG autóipari szoftvergyártónál a legutóbbi, vállalati igényekre specifikált C++ Akadémia. Több mint 150 jelentkezőből 60-an kaptak lehetőséget a felvételi eljárás során, és végül 12 fős, maximum létszámmal indult el a képzés. A kiválasztási folyamatnak és az oktatói támogatásunknak köszönhetően remek jelölteket sikerült kiválasztani és képezni, így ők már kivétel nélkül a vállalat junior munkatársai.

Partnerünk a program értékelése során kiemelte a profi szervezést, az oktatók kiválasztását, a képzés ütemezését. Külön pozitívumként emelték ki, hogy több oktatót is tudtunk biztosítani az oktatás során, így változatos, de magas színvonalú volt a képzés.

A vizsga egy ilyen komplex, több hónapig tartó tanfolyam végén kifejezetten fontos, hiszen szükség van egy mérőszámra, ami megmutatja, hogy mennyire sikerült elsajátítani a képzésen kapott tudást. Az eredmények jól tükrözték, hogy közel azonos és a munkavégzéshez elegendő tudást szerzett mindenki, így képesek élesben dolgozni és fejleszteni az autóipar jövőjét.

Nálunk, az Oktatóközpontban is lehetőség van számos Akadémiára jelentkezni.

Elérhetőek a Junior Programozó Akadémiák, a Junior Szoftvertesztelő Akadémiák, és az Üzleti Elemző Akadémia.

Programozónak és Szoftvertesztelőnek 3 képzési ütemezésben is lehet jelentkezni. Intenzív (hétközbeni), Esti, vagy akár Hétvégi kurzusra is várjuk a jelentkezőket!

Masterfield Junior Programozó Akadémia

 
 

 

Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémia

 
 
 

Masterfield IT Üzleti Elemző Akadémia

Nézz körül nálunk, nézz be a képzésekbe, tedd fel kérdéseidet!

Nálunk minden nap nyílt nap. Várunk szeretettel az Oktatóközpontunkban, előre egyeztetett időpontban, hétközben, 9 és 16:00 között.

Találkozzunk februárban a képzésen. 

Kellemes ünnepeket!