fbpx

Tanácsadás vállalatok részére

2021-02-16

A Masterfield Oktatóközpont fő profilja az oktatás, de egyre növekvő arányban végzünk vállalati tanácsadást, egyedi szoftverfejlesztést és tesztelést. Minden oktatónk gyakorló informatikus is egyben.

Így tudásuk nemcsak elméleti, hanem sokéves gyakorlati tapasztalatokra is épül.


 

Szakmai segítség cégeknek

Tanácsadási tevékenységet igen sokféle, változatos területeken nyújtunk, oktatóink szerteágazó tudásának megfelelően. Így bátran szakembereinkre bízhatod vállalkozásod!

 

Egyedi Microsoft Office alapú megoldások 

Vállalati rendszerek evolúciójának gyakori lépcsőfoka egy Excel vagy Access állomány, amely képes a feladatot kezelni. Természetesen tisztában kell lennünk a Microsoft Office eszközök korlátaival, ugyanakkor rendkívüli tudásuk sokszor egészen komplex megoldásokat is lehetővé tesz, különösen, ha Visual Basic makrókat is használhatunk. Minden célra a megfelelő eszközt: miért használjunk egy költséges, üzemeltetést igénylő adatbázist és alkalmazzunk fejlesztőket, ha Access űrlapokkal is megoldjuk a feladatot? Miért vezessünk be egy workflow menedzsment rendszert, ha Excelben is megfelelően tudjuk modellezni?

A Masterfield Oktatóközpontnak nagy tapasztalata van egyedi Microsoft Office megoldások fejlesztésében. Vállaljuk ilyen rendszerek megtervezését és elkészítését vagy akár meglévő rendszerek továbbfejlesztését.

 

Projektvezetés, tanácsadás

Bármilyen terv sikeres végrehajtása sok körültekintést, alapos tervezést igényel, a kivitelezés és tesztelés "csak" az utolsó fázis a projekt életében. A tervezés vagy áttervezés költsége a projekt előrehaladtával egyre nő, a nem megfelelő tervezés miatt a határidők csúszásával is számolni kell.

E problémák által vezérelve születtek meg a projektvezetési módszertanok, melyeknek célja egy keretrendszer, útmutató létrehozása, melyet lépésről lépésre követve, szisztematikusan lehet végrehajtani a lépéseket a kitűzött cél elérésének érdekében. A strukturált módszertanok egyik legfontosabb eleme a jól elkészített és karban tartott dokumentáció. A projekttervtől a megbeszélési jegyzőkönyveken keresztül az átadás-átvételi dokumentumokig számos iratot kell ahhoz előállítani és frissíteni, hogy a projekt végig követhető maradjon és a tervtől való eltérések minél hamarabb kiderülhessenek.

Cégünk nagy jártassággal rendelkezik különféle informatikai projektek lebonyolításában; a legismertebb projektvezetési módszertanok (PMBOK, PRINCE2) segítségével professzionális segítséget tudunk nyújtani az alábbi területeken:

 • informatikai projektek komplett projektvezetési támogatása (módszertanválasztás, felkészítés a használatára, folyamatos szakértői tanácsadás)
 • a projekt előkészítése és tervezése bevált módszertanok felhasználásával
 • a projekt során elkészítendő dokumentumkészlet karbantartása
 • vezetői tanácsadás
 • futó projektek felülvizsgálata, szükség esetén a tervek átdolgozása

 

Szoftvertesztelési feladatok, teszt automatizálás megtervezése és kidolgozása

A szoftvertesztelésről elmondható, hogy az utóbbi évek nagy fejlődése után ma már egy teljesen önálló szakma, amelynek saját módszertana és eszközkészlete van. Tapasztalatunk az, hogy jól működő, hatékony tesztelői csapat felállítása komoly kihívás elé állítja a vállalatokat. Cégünk vállalja fejlesztési projektekhez, bevezetésekhez tartozó szoftvertesztelési feladatok ellátását. 

 •  Tesztelési projekttervek készítése
 •  Rendszertesztek tervezése, implementálása és kivitelezése
 •  Átvételhez tartozó független tesztelés megvalósítása
 •  Teszt automatizációs tanácsadás és implementálás
 •  Tesztelési folyamatok javítása a vállalatnál

 

Szoftvertesztelési szolgáltatás

Cégünk vállalja fejlesztési projektekhez, bevezetésekhez tartozó szoftvertesztelési feladatok ellátását. Felmérjük a vállalat tesztelési folyamatait, értékeljük a jelenlegi működést és segítünk a legapróbb részletekig.

 

 

 

Tesztelési eszköz bevezetése, irányelvek kidolgozása, coaching

Ma már óriási kínálat van a szoftverteszteléshez kapcsolódó eszközökből és gyakran nehézséget okoz a vállalatok számára a céljaikra optimális termék kiválasztása. Sok éves oktatási és eszköz bevezetési tapasztalatunk segítségére lehet, hogy a legmegfelelőbbet sikerüljön kiválasztani. Kiválasztjuk a legmegfelelőbb eszközt, elvégezzük a telepítést és testreszabását, kidolgozzuk a használat irányelveit és megtanítjuk a munkatársakat a megfelelő használatra. Az eszköz használatát monitorozzuk és javaslatokat teszünk a folyamatos fejlődésre.

 • Teszt menedzsment eszközök
 • Követelmény menedzsment eszközök
 • Konfiguráció menedzsment eszközök
 • Statikus analízis eszközök
 • Incidens menedzsment eszközök
 • Teszt automatizáló eszközök
 • Teljesítmény tesztelő eszközök
 • Incidens menedzsment eszközök

 

A TPI Next tesztelési folyamatfejlesztési módszertan bemutatása  - ÚJDONSÁG!

 

Nem vagy biztos benne, hogy tesztelési folyamataitok megfelelőek? Szeretnéd fejleszteni a tesztelést a vállalaton belül? Szakértőink felmérik a vállalatnál a tesztelési folyamatot és javaslatot tesznek lehetséges fejlődést jelentő lépésekre. Kérjétek ingyenes bemutató találkozónkat a problémák definiálásra!

A TPI Next egy a Sogeti cég által kifejlesztett keretrendszer. Egyike a négy legszélesebb körben elterjedt hasonló fókuszú módszertannak. A tesztelési folyamatok felmérésére és fejlesztésére irányul, mindeközben a tesztelést a projekttevékenységek szorosan integrált részeként kezeli, valamint külön hangsúlyt fektet az üzleti stratégiai célok figyelembevételére, azok tesztelésre gyakorolt hatására.

A modell fő gerince a folyamatfejlesztés, mellyel szignifikáns eredmények érhetők el:

 •  Jól áttekinthető érettségi kiértékelést ad a jelenlegi tesztelési folyamatokról
 •  A fejlesztési lépések üzleti célokkal való harmonizációja
 •  Hatékonyabb és hatásosabb tesztelési folyamatok
 •  A produktivitás fejlesztése, miközben a tesztelésre fordított idő és költség csökken

 


Bővebb információ: A TPI Next tesztelési folyamatfejlesztési módszertan bemutatása

 

Adatbázis és egyéb szerver termékek optimalizálása, teljesítményhangolás

 

Az adatbázis tervezési alapelveket követve létrehozott kisebb adatbázisok néha egész sokáig működőképesek maradnak, de szinte mindig eljön az az idő, amikor a rendszer lassú lesz, a felhasználók túl hosszú várakozási időre panaszkodnak. Ilyenkor a fejlesztők vagy üzemeltetők elkezdik toldozgatni, foldozgatni a rendszert: tegyünk fel néhány új indexet, töröljük a felesleges adatokat, bővítsük a hardvert stb.  

Minimális változtatások a maximális hatékonyságért

Cégünk tapasztalata, hogy a rendszereken gyakran minimális változtatásokkal is igen nagy javulást lehet elérni. Ezeket a lehetőségeket mindig érdemes megvizsgálni.

 

 

Az alkalmazás architektúrájának megváltoztatásában szinte mindig van tartalék: átalakított folyamatok, cache építése, redundáns tárolások, denormalizált táblák, particionálás stb. Ez azonban mindig a fejlesztőt igényli, üzemeltetési szinten nem valósítható meg: következésképpen drága és újabb hibák megjelenésére ad lehetőséget.

Az adatbázisok fokozatos lassulása a növekvő adatmennyiséggel egy általános probléma, amelynek igen sok összetevője van: adatbázis technológia, hardver, felhasználók száma, kliens alkalmazás stb. Éppen ezért általános receptet adni a megoldásra nem lehet. A költséges beruházások előtt ezért mindenképpen érdemes szakértőkhöz fordulni.

 

Felkeltettük az érdeklődésedet?

 

Fordulj hozzánk bizalommal és kérd vállalati tanácsadás, vagy tesztelési szolgáltatásainkat!

 

Nagy Péter
vállalati tanácsadás

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+3618009892