fbpx

Miért jó az Appium mobil tesztelések során?

A mobilalkalmazások váltak a legnépszerűbb és legszükségesebb szoftverigényekké, miközben az okostelefon-felhasználók száma napról napra emelkedik.

Az alkalmazások fejlesztésével együtt jár a tesztelési folyamat is. Az Appium-tesztelés egyre népszerűbb a mobilalkalmazások tesztelésében a könnyű és alkalmazhatósági szabványok miatt. Vessünk egy pillantást arra, hogy mi az Appium, és miért válik a mobilalkalmazások tesztelésének leggyakrabban használt teszt technikájává.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mi is az az Appium?

Az Appium alapvetően egy nyílt forráskódú automatizálási teszt eszköz, amelyet mobilalkalmazások tesztelésére használnak.
A mobilalkalmazások három fő típusának elvégzését kínálja, nevezetesen:

  • Anyanyelvi
  • Hibrid
  • Mobil web

Ezt a nyílt forráskódú automatizálási tesztelő eszközt főleg natív és hibrid mobilalkalmazások automatizálására fejlesztették ki. JSON vezetékes protokollt valósít meg az iOS és Android alkalmazásokkal való interakcióhoz. Annak ellenére, hogy számos automatizálási eszköz létezik a mobil teszteléshez és automatizáláshoz, mint például: MonkeyTalk, Frank, Calabash és KIF, ezeknek az eszközöknek további segítségre van szükségük az alkalmazáskód összeállításához. Ez kissé megnehezíti az eszközök interakcióját a mobilalkalmazással. Az Appium-tesztelésnél azonban nem ez a helyzet. Az Appium automatizálási tesztje segítségével elérhetővé teszi az automatizált tesztek futtatását a tényleges eszközökön, szimulátorokon és emulátorokon.

 


Miért válaszd az Appiumot?


Cross-Platform funkcionalitás

Manapság minden mobilalkalmazás legalább két platformból áll - iOS és Android. Ezek mindegyikéhez szükség van egy olyan eszközre, amely utat enged a cross-platform tesztelési folyamatnak. Különböző eszközök használata különböző platformokon nemcsak az erőfeszítés szintjét, hanem a költségszintet is növeli. Ezek leredukálásában játszik fontos szerepet az Appium.

 

A kód újrafelhasználhatósága

Az Appium azon egyszerű feltételekkel működik, amelyek lehetővé teszik a kód újrafelhasználhatóságát mind az iOS, mind az Android mobil teszt között. Ez azt jelenti, hogy hasonló API-t talál mind az iOS, mind az androidos platformokon. Ezenkívül az Appium használatával nem kell módosítani az alkalmazást, és nem kell végrehajtani az alkalmazás újrafordítását.

 

A nyelvválasztás szabadsága

Az Appium szabadságot ad arra is, hogy megválaszthassuk azt a nyelvet, amelyen tesztet szeretnénk készíteni. A nyelv vagy a keretrendszer diktatúrája nem működik az Appium használata közben.

 

Rugalmas és támogatja a több platformos műveleteket

Az Appium használata nagyon rugalmas, és így a Safari iOS platformot és a Chrome-ot vagy bármely más beépített böngésző alkalmazást összeköti az Android platformmal, ezzel hibrid alkalmazások létrehozásában is segít.

 

Használd ki 25%-os Appium árengedményünket! 


Ismerkedj meg Te is az Appiummal! Használd ki különleges Mobile Tester képzési csomagajánlatunkat, melyben most 25%-os árkedvezménnyel juthatsz hozzá Appium-tesztelési tanfolyamunkhoz, ha nálunk végzed el Mobile Application Tester képzésünket!