fbpx

Szeretnél többet megtudni ezekről az alkalmazásszoftverekről és arról, hogy miképp tudod használni nap mint nap a munkádban vállalkozásod számára a benne rejlő lehetőségeket? Megmutatjuk!

Az üzleti intelligencia-eszközök olyan alkalmazásszoftverek, amelyek nagy mennyiségű strukturálatlan adatot gyűjtenek és dolgoznak fel belső és külső rendszerekből, például könyvekből, folyóiratokból, dokumentumokból, egészségügyi nyilvántartásokból, képekből, fájlokból, e-mailekből, videókból és más üzleti forrásokból. Noha nem annyira rugalmasak, mint az üzleti elemzési eszközök, de lehetővé teszik, hogy nagy mennyiségű összegyűjtött adatból elsősorban lekérdezésekkel információhoz lehessen jutni.

 

 

Ezek az eszközök az adatok elemzésre való előkészítést is segítik, így készíthetők a használatukkal jelentések, irányítópultok és adatmegjelenítések is. Az így kapott eredmények az alkalmazottak és a vezetők számára egyaránt egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a döntéshozatalt, javítják a működési hatékonyságot, lehetővé teszik lehetséges új bevételi források azonosítását, piaci trendek feltárását, valós teljesítési sarokszámok kimutatását és új üzleti lehetőségek feltárását.

 

 

 

Az üzleti intelligencia négy kulcsfontosságú lépésben alakítja át a nyers adatokat könnyen értelmezhető információkká a szervezet összes felhasználója számára. Az első három – adatgyűjtés, elemzés és vizualizáció — megteremti a végső döntéshozatali lépés előfeltételeit. A BI használata előtt a vállalatoknak az elemzéseik nagy részét manuálisan kellett elvégezniük, de a BI-eszközök számos folyamatot automatizálnak, ezzel időt és erőfeszítést takarítva meg a vállalatok számára. Az üzleti intelligencia-eszközök jellemzően a kinyerési, átalakítási és betöltési (ETL) módszert használják a strukturált és nem strukturált adatok több forrásból történő összesítéséhez. Ezeket az adatokat a rendszer átalakítja és újramodellezi, mielőtt egy központi helyen tárolná, ezért az alkalmazások könnyen elemezhetik és lekérdezhetik azt átfogó adathalmazként.

A múltban az üzleti intelligencia-eszközöket elsősorban az adatelemzők és az informatikai felhasználók használták. Mostanra az önkiszolgáló BI-platformok az üzleti intelligenciát mindenki számára elérhetővé teszik a vezetőktől kezdve a műveleti csoportokig.

 
Üzleti intelligencia Microsoft SQL környezetben – kezdőknek!

 

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére. Azoknak az informatikai munkatársaknak ajánljuk a kurzust, akiknek napi munkájuk során analitikai megoldásokat kell használniuk, fejleszteniük, adminisztrálniuk.