fbpx

Miről is szól a Challenge Labs?

 

Kreatív workshop sorozat, amelyek célja, hogy megoldásokat találjanak az élelmiszer- és mezőgazdasági rendszer jelenlegi és jövőbeli kihívásaira.

Az EIT Food Challenge Labs egy hackathon (nyílt innovációs workshop), online esemény, amely összehozza a tehetséges kreatív elméket, a tudósoktól a diákokon át az olyan vállalkozókig, akiket foglalkoztat az élelmiszeriparban fellelhető jelenlegi és releváns kihívások megoldása. Az összeállított csapatok új termékeket és/vagy szolgáltatásokat találnak ki, amik hozzájárulnak az élelmiszeripari ágazat előtt álló nagy problémák megoldásához (például fenntarthatóság). Ehhez a legkülönbözőbb emberekből álló teameket hoznak létre (élelmiszeripari szakemberek, fogyasztók és vállalatok), akik közösen dolgoznak/versenyeznek.

A 2022-es esemény most egy páneurópai verseny lesz, amelyhez 22 országból csatlakozhatnak a résztvevők. A 2022-es Challenge Labs-t két területen rendezik meg: az egyiket a dél-európai (SE), a másikat a közép-kelet-európai (CEE) földrajzi területről érkező résztvevők számára. A két eseményt egymástól függetlenül rendezik, és mindkettő terület legjobb csapatát meghívják egy döntő eseményre a Grand Final Awards-ra, ahol a zsűri előtt mutathatják be a munkáikat.

Ez egy nagy volumenű, de jól szervezett verseny, ahol kiválasztják azt a legjobb 120 résztvevőt, akik részt vehetnek ezen az eseményen!

 

Ki vehet részt a versenyen?

Résztvevők lehetnek: öregdiákok vagy PhD hallgatók, startup alapítók, vállalkozók, MBA-k és szakemberek az élelmiszer-technológia, a táplálkozás, a biotechnológia, a marketing, az üzleti adminisztráció, a pszichológia és más olyan területekről, amelyek esetleg alkalmazhatók az agrárélelmiszer-ágazatban.
Szakértők/mentorok: tapasztalt szakemberek, akik legalább 5 éves tapasztalattal rendelkeznek az agrár-élelmiszeripari ágazatban különböző munkakörökben, például K+F, üzletfejlesztés, innováció, stratégia, értékesítés stb.

 

A verseny díjazása

Azok a csapatok, akik a legjobb megoldásokkal állnak elő a témában, 2000-, 3000- és 4000 eurós díjazásban részesülhetnek.Ha a végső döntőbe is bejutsz, egy még nagyobb nyeremény vár majd rád!

 

 

Hogyan zajlik a folyamat?

A 3 hetes verseny alatt 60 résztvevőt osztanak fel 12 multidiszciplináris csapatra, amelyeket professzionális innovációs facilitátorok irányítanak. A csapatok az egész innovációs folyamat során 6-8 online, moderált workshop és belső csapattalálkozó során dolgozzák ki az ötleteiket. A végeredmény a következő: részletes élelmiszeripari koncepció 12 új termékről / szolgáltatásról, melyek készen állnak arra, hogy az igazgatótanács vagy a potenciális befektetők elé kerülhessenek.

Az ötletelés és a tervezési módszerek révén a Challenge Labs társalapítói kapcsolatokat hozhat létre, új vállalkozások keletkezhetnek, és kapcsolatokat építhet ki az ipar a tudományos élet szereplői és az induló vállalkozások között. A tevékenység lényege, hogy teljes mértékben megértsük a problémakezelők nézőpontját, megértsük az igényeiket, megismerjük a kihívásaikat, és ellenőrizzük, hogy a tervezett megoldás (szolgáltatás, termék, rendszer, folyamat) valóban megfelel-e ezeknek az igényeknek. 

 

 

Érdekel az esemény és szeretnél még többet megtudni róla, vagy már jelentkeznél is? Akkor fordulj kollégánkhoz:

 

Egedi Eszter
sales menedzser

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+3612880179