CompTIA tanfolyamok és minősítések bemutatása

2011-05-27

  CompTIA A CompTIA (Computing Technology Industry Association) egy non-profit kereskedelmi szövetség, melynek fő célkitúzése az informatikai szakemberek és vállalatok globális érdekeinek előmozdítása. Programjaikat négy fő ...

 

CompTIA

A CompTIA (Computing Technology Industry Association) egy non-profit kereskedelmi szövetség, melynek fő célkitúzése az informatikai szakemberek és vállalatok globális érdekeinek előmozdítása.

Programjaikat négy fő területre osztják: az oktatás, a tanúsítás, a támogatás és az esélyegyenlőség.

Az IT oktatás során partnereiket online útmutatókon, webes szemináriumokon, piackutatáson, üzleti tanácsadáson, nyílt fórumokon és hálózati eseményeken keresztül segítik bevételeik növelésében.

Technológia- és gyártó-semleges nemzetközileg elismert IT minősítések vezető szolgáltatójaként igazolja a kapcsolódó magas szintú ismereteket.

Az informatikai iparág támogatásának céljából egységesen képviseli az IT-vel foglalkozó kis- és középvállalkozásokat, miközben alapítványa lehetőséget nyújt a hátrányos helyzetúeknek, hogy megszerezzék azokat a képességeket, melyeknek birtokában el tudnak helyezkedni az IT területén.

 

CompTIA minősítések

Ma már Magyarországon is egyre több munkahelyen alapkövetelmény valamely CompTIA minősítés megszerzése, hiszen amellett, hogy a munkavállaló igazolja meglévő informatikai ismereteit munkaadója felé – aki ezáltal magasabb ügyfél elégedettségre, termelékenységre tehet szert - számára is nagyobb munkahelyi biztonságot, további karrierlehetőséget jelent egy tanúsítvány megszerzése. A képzések és vizsgák megléte sok más nemzetközi minősítés megszerzéséhez szükséges vagy felhasználható.

 

A CompTIA Strata IT Fundamentals minősítés igazolja a számítógép összetevők, funkcionalitásuk és a kapcsolódó technológiák ismeretét.

A CompTIA Strata IT Fundamentals minősítés megszerzéséhez az FC0-U41 vizsga letétele szükséges.

A vizsga magában foglalja a számítógép hardverének ismeretét, kompatibilitási témaköröket, szoftverek telepítését és funkcióit, biztonsági kockázatokat és megelőzésüket, valamint az információtechnológiai környezettudatosság és biztonsági karbantartás ismeretét.

 

Ez a tanúsítvány lehet az első lépcsőfok a magasabb minősítések, mint például a CompTIA A+ vagy a CompTIA Network+ megszerzéséhez.

Vizsgafelkészítő kurzusunkról bővebben itt olvashat.

 

A CompTIA A+ minősítés az IT támogató technikus ipari szabványa.

A nemzetközileg elismert, gyártó-semleges minősítés a telepítés, megelőző karbantartás, a hálózatok, a biztonság és a hibakeresés témakörökben igazolja az alkalmasságot. A CompTIA A+ minősített technikusok ugyanakkor ügyfélkapcsolati és kommunikációs jártassággal is rendelkeznek. A program bevezetése, 1993 óta több mint 700 000 ember szerzett CompTIA A+ minősítést szerte a világon.

A CompTIA A+ minősítés megszerzéséhez két vizsgát kell letenni:

  • CompTIA A+ Essentials (220-701)
  • CompTIA A+ Practical Application (220-702)

 

A CompTIA A+ Essentials a belépő szintú IT technikusok számára nélkülözhetetlen kompetenciákat méri. A számítógépes technológiai, hálózati és a biztonsági alapismeretek mellett teszteli a mai belépőszintú IT munkakörök betöltéséhez szükséges kommunikációs jártasságot és szakmaiságot is.

A CompTIA A+ Practical Application az A+ Essentials vizsgában lévő tudás és jártasság kiterjesztése olyan gyakorlati szituációkkal, amelyekben hibakeresést és segédeszközöket kell alkalmazni a probléma megoldásához.

Vizsgafelkészítő kurzusunkról bővebben itt olvashat.

 

A CompTIA Network+ gyártó-semleges nemzetközi minősítés hálózati szakemberek számára, mely igazolja a hálózati szolgáltatások és azok funkcióinak ismeretét.

A CompTIA Network+ minősítés megszerzéséhez a CompTIA Network+ (N10-004) vizsgát kell letenni.

A vizsga magában foglalja a hálózati technológiák, a hálózati topológia, az eszközök, a menedzsment és a  biztonság témakörét. Bár a CompTIA Network + vizsgának nem előfeltétele, de ajánlott a CompTIA A+ minősítés megléte, illetve legalább kilenc hónap tapasztalat hálózati támogatás, hálózatépítés területén.

Vizsgafelkészítő kurzusunkról bővebben itt olvashat.

CompTIA vizsgák PearsonVUE illetve Prometric vizsgaközpontokban angol nyelven tehetők le.

 

 

Vizsgaközpontunkről részletesen itt olvashat.