Új syllabus lép hatályba az ISTQB szervezésében

2012-11-22

A szoftvertesztelés szabványosításával foglalkozó szervezet, az ISTQB néhány hete kiadta az Advanced Level syllabus frissített változatát. A korábbi összevont dokumentumot szétszedték három külön témára: Test Manager, Test Analyst és ...

A szoftvertesztelés szabványosításával foglalkozó szervezet, az ISTQB néhány hete kiadta az Advanced Level syllabus frissített változatát. A korábbi összevont dokumentumot szétszedték három külön témára: Test Manager, Test Analyst és Technical Test Analyst.

Ez a jelentős átalakítás mind a tanfolyamok szervezését, mind a vizsgáztatást érinteni fogja. Az új syllabus 2013. július 19-én lép hatályba, onnantól az új irányelvek szerint kell hivatalos tanfolyamokat tartani és vizsgáztatni.

Szerencsére nem kell aggódni, mert minden korábban megszerzett minősítés érvényes marad. 2013 első felében szervezett tanfolyamaink még a jelenleg érvényes syllabus alapján történnek, egy jól bejáratott és ismert rendszer szerint. Érdemes még július előtt eljönni képzéseinkre és megpróbálkozni a vizsgával, hiszen az új syllabus alapján készített vizsgasorok várhatóan nehezebbek lesznek.

Bővebb információért látogasson el az ISTQB oldalára vagy forduljon hozzánk bizalommal.