A jó pap is holtig tanul

2013-05-28

A KSH a 2013 márciusában kiadott Statisztikai Tükör címú kiadványában közölte a 2012-es felnőttoktatásra vonatkozó adatait, melynek alapja a 25–64 éves népességre kiterjedő felmérést volt A kutatás az oktatásban, képzésben való részv...

A KSH a 2013 márciusában kiadott Statisztikai Tükör címú kiadványában közölte a 2012-es felnőttoktatásra vonatkozó adatait, melynek alapja a 25–64 éves népességre kiterjedő felmérést volt A kutatás az oktatásban, képzésben való részvételt vizsgálta.

A HVG megállapítása szerint a nagy cégeknél mindennaposak a belső képzések, az iskolapadból érkező munkavállalók tudását szinte mindegyikük speciális oktatással igazítja hozzá a maga igényeihez. Gyakran külsősök is részt vesznek egy-egy multi oktatási programjain, az informatikusok közül sokan szereznek például „certifikátot” neves cégeknél, mint az IBM vagy a Microsoft. A vállalatok saját érdekükben is beszállnak a dolgozóik továbbképzésébe, ezzel is növelve eredményességüket. A KSH szerint Magyarországon ma a legalább 10 főt foglalkoztató vállalkozások fele szervez valamilyen képzést a dolgozóinak, a multiknál ez az arány 95 százalékos.

A felnőttképzések közül a munkaerőpiacon való boldoguláshoz hozzásegítő végzettséget nyújtók a legkeresettebbek, de a formális, iskolai keretek között megszerzett tudás, és diploma is jó befektetés.

A legutóbbi felmérés szerint a 25-64 éves korú lakosság negyede, közülük a felsőfokú végzettségúeknek majdnem a fele részt vesz valamilyen felnőttképzésben. A statisztikák azonban szinte minden olyan képzést tartalmaznak, ami plusz tudást ad. Így számításba veszik a konferencia-részvételt éppen úgy, mint a csapatépítő tréninget vagy munkavédelmi oktatást.

A Masterfield Oktatóközpont éppen a fent vázolt helyzetet felismerve kínál cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt a piacon jól hasznosítható IT képzéseket.

Tekintse meg tanfolyamainkat!