A PMP minősítés 6 leggyakrabban emlegetett előnye

2013-06-17

A PMI (Project Management Institute)több, mint 185 országban van jelen, tagok száma pedig már fél millió fő felett van. A szervezet vizsgái széles körben elismertek, Project Management Professional minősítése például egyre inkább előtérbe ...

A PMI (Project Management Institute)több, mint 185 országban van jelen, tagok száma pedig már fél millió fő felett van.

A szervezet vizsgái széles körben elismertek, Project Management Professional minősítése például egyre inkább előtérbe került az elmúlt évtizedben, és egyre keresettebbé vált. A PMP mára az egyik legelismertebb minősítés a Projektmenedzsment területén belül.

PMI_logo.jpg

A projektmenedzsment irányelveit, módszereit, eszközeit és technikáit a PMBOK (Project Management Body of Knowledge) foglalja össze egy komplett keretrendszerbe. A könyv átfogó képet adva a projektmenedzsmentről részletesen foglalkozik a PM 9 tudásterületével, és 5 folyamatcsoportjával.

A PMP minősítés 6 leggyakrabban emlegetett előnye

  1. Magasabb jövedelem: PMI által a projektmenedzserek körében végzett fizetési felmérések azt mutatják, hogy a minősítéssel rendelkező szakemberek fizetése átlagosan 10 000 dollárral magasabb a minősítéssel nem rendelkező társaikénál.
  2. Megnövekedett karrierlehetőségek: Mivel a vizsga széles körben, nemzetközileg elismert, így a minősítés nemcsak jól mutat az önéletrajzban, de komoly értéket is képvisel. Arra utal ugyanis, hogy a munkavállaló komolyan veszi a karrierjének építését.
  3. A piacképesség növelése: csökkenti a munkáltatók kockázatát, hiszen a minősítés megszerzésének feltételei már maguk is jelentős szúrőként múködnek. (Lásd előfeltételek, a vizsga nehézsége, és a magas szintú angol nyelvismeret)
  4. A projektmenedzsment valós tapasztalatokon alapuló ismerete: a PMI a minősítés megadásával tanúsítja, hogy a vizsgázó rendelkezik a szükséges tapasztalattal és szakmai ismerettel.
  5. Folyamatos fejlődés, és szinten tartás: a minősítést a megszerzésétől számított 3 év múlva szükséges megújítani, és Professional Development Unit-okat (PDU-kat) kell gyújteni projektmenedzsment szakmai munkákkal, projekt vezetési tanfolyamokon és szakmai konferenciákon való részvétellel, hogy a már bizonyított szakmai tudás ne veszítsen az értékéből.
  6. Presztízsnövelő tényező:  a vizsga előfeltételei és a vizsga nehézsége, és a vizsgázáshoz szükséges idegennyelv ismeret mind olyan szúrőt jelent, amelyeknek csak a projekt szakemberek egy bizonyos része tud megfelelni.


PMP tanfolyamunkról bővebben ide kattintva olvashat!