Mi újság az emberszerú robot háza táján? - Android Studio

2013-06-27

Úgy túnik, Android fronton továbbra is zajlik az élet. Rengeteg újdonság, újítás, és rengeteg lehetőség, érdemes tehát vetni rá egy pillantást. A Google május idusán jelentette be új Android Studio elnevezésú integrált fejlesztői ...

Android Studio

Úgy túnik, Android fronton továbbra is zajlik az élet. Rengeteg újdonság, újítás, és rengeteg lehetőség, érdemes tehát vetni rá egy pillantást.

A Google május idusán jelentette be új Android Studio elnevezésú integrált fejlesztői környezetét, mely az IntelliJ IDEA Community Edition alapjaira épül.

Az alkalmazás leegyszerúsíti, és meggyorsítja az alkalmazások írását, vizuális módon teszi lehetővé a mobilalkalmazások tervezését, és hatékony eszközöket nyújt a hibakereséshez, a refaktoráláshoz, sőt a teljesítményproblémák elemzéséhez is.

Az alkalmazások felületét egy WYSIWYG (what you see is what you get) felületen tudják a fejlesztők összerakni, majd ha szükséges, a mögöttes kódot megírni.

Az Android Studio jelenleg 0.1-es verzióban, úgymond Early Access Program keretében érhető el, Windows, Linux és MacOS X platformokra. A környezet használata csak kísérletező kedvúeknek javasolt, annak egyes funkciói ugyanis még hiányosan vagy hibásan múködhetnek.

Bővebb ismertető, és letöltés innen:
http://developer.android.com/sdk/installing/studio.html

És egy kis hazai csemege:
Magyar fejlesztésú logikai játék a Google Playen:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webstarworks.sprinkfield

A Masterfieldnél pedig bárki, aki már ismeri a Java nyelvet, elsajátíthatja az Androidos gondolkodásmódot, az alkalmazásfejlesztés alapjait és technikáit.
http://www.masterfield.hu/alkalmazasfejlesztes_android_alapokon.php