Felhívás az ISTQB vizsgafelkészítéssel kapcsolatban

2013-08-01

A HTB az alábbi felhívást tette közzé honlapján: "Kedves Tesztelő Kollégák! Az elmúlt időszakban egyre több olyan vizsgakérdés, illetve vizsgakérdés-sor vált hozzáférhetővé az interneten, melyek első ránézésre az ISTQB vizsgákra t...

A HTB az alábbi felhívást tette közzé honlapján:

"Kedves Tesztelő Kollégák! Az elmúlt időszakban egyre több olyan vizsgakérdés, illetve vizsgakérdés-sor vált hozzáférhetővé az interneten, melyek első ránézésre az ISTQB vizsgákra történő felkészülést segítik, valójában azonban gyakran hibásak, sem tartalmilag, sem formailag nem felelnek meg az ISTQB által definiált követelményeknek, erősen félrevezetőek.
A fenitek sajnos igazak az ISTQB vizsgákra történő felkészítő oktatásra is. Több olyan cég, szervezet vállal ISTQB vizsgára történő felkészítést, mely cég, illetve szervezet nem került az ISTQB által akkreditálásra, így nem is biztos, hogy megfelel az ISTQB által elvárt, a vizsgafelkészítéssel szemben támasztott követelményeknek. Az ISTQB / HTB által nem akkreditált képzések tananyagáért, a képzés színvonaláért sem az ISTQB, sem a HTB nem vállal felelősséget, mi több, ezen képzésektől élesen elhatárolódik.
A HTB ezúton felhívja a figyelmet, hogy a vizsgafelkészítés kapcsán az érdeklődők egyrészt csak az ISTQB, illetve valamely tagszervezete által publikált minta - vizsgakérdéseket, illetve kérdéssorokat vegyék segítségül a vizsgákra történő felkészülés során, másrészt, amennyiben oktatás iránt érdeklődnek, minden esetben akkreditált oktatóhoz forduljanak.
A HTB által akkreditált ISTQB vizsgafelkészítést nyújtó szervezetek elérhetősége honlapunkon megtalálható itt. http://www.hstqb.org/index.php?title=Training_Providers"