fbpx
ISTQB Foundation Level 2015-ben új FL Syllabus kerül kibocsátásra! Az elkövetkező hónapokban a javasolt változtatások összegyújtésére koncentrál az ISTQB.   ISTQB Foundation Level Add-On képzések Az ISTQB terveiben szerepel az ún...

ISTQB Foundation Level

2015-ben új FL Syllabus kerül kibocsátásra! Az elkövetkező hónapokban a javasolt változtatások összegyújtésére koncentrál az ISTQB.
 

ISTQB Foundation Level Add-On képzések

Az ISTQB terveiben szerepel az ún. „add-on” képzések kidolgozása, és bevezetése. Az előzetes felmérések alapján az érdeklődés a piacon óriási, ezért kiemelten fontos, hogy színvonalas, jól előkészített képzések indulhassanak el.

Így első lépésként az "CTFL Agile Add-On" kidolgozására kerül sor, amely egy nemzetközi szaktekintélyekből álló munkacsoport segítségével a tervezett ütemben halad, és a jelenlegi állás szerint 2014.03.28-án bevezetésre is kerül. A munkacsoport tagja Dr. Forgács István HTB tag is.

Már az első Add-On dokumentumok is elkészültek, az „Alpha review” már folyik, a „Beta review”-t az HTB akkreditált tanfolyamszervezők bevonásával tervezi, melyben várhatóan a Masterfield Oktatóközpont is szerepet vállal majd.

Második lépésként a "CTFL MBT Add-On", azaz a "Model Based Testing" Add-On képzés kerül majd bevezetésre. Az újonnan alakult munkacsoportba jelentkezett Széll Szilárd HTB tag is.Erről további részletek még nem láttak napvilágot.


ISTQB Expert Level

Németországban megtörtént az első tanfolyamszervező ISTQB Expert Level akkreditációja, mely az „Improving the test process” modulra vonatkozik. Ezzel hosszú évek alapos előkészítése után végre bevezetésre került az ISTQB Expert Level képzés.

Várhatóan még 2013-ban sor kerül az első képzést követően az első vizsgára is, illetve még 2013-ban az USA-ban is megtörténik majd az első EL akkreditáció.