fbpx
Megszokhattuk, hogy a GitHub rendszeresen közli, melyik éppen a – szerinte – legnépszerúbb programozási nyelv. Arról is volt már szó, hogy a Javascript népszerúsége hosszú idő óta töretlen - a TIOBE rangsorában az előkelő 9. helyen á...

Megszokhattuk, hogy a GitHub rendszeresen közli, melyik éppen a – szerinte – legnépszerúbb programozási nyelv.

Arról is volt már szó, hogy a Javascript népszerúsége hosszú idő óta töretlen - a TIOBE rangsorában az előkelő 9. helyen áll. Most azonban A GitHub projektek elemzésével végrehajtott analízisből kiderült, hogy a egyre több helyen kezdik alkalmazni vagy térnek át a Javascriptre szinte teljesen. A programnyelv térhódítása töretlen, míg társainak popularitása folyamatosan csökken.
A teljes elemzést a Redmonk.com oldalon olvashatják. Az erről szóló cikket a prog.hu oldalon találtuk, ahol komoly vita bontakozott ki az elemzés igazságtartalmáról. Többen is írták, hogy ők ezt a népszerúséget nem, vagy nem ilyen formában tapasztalják.

Fontos azonban kiemelni, hogy a GitHubon nyitott új projekteket vizsgálták, és az adatok pusztán ezekre a projektekre vonatkoznak.
Sok olyan érvet is olvastunk a kommentekben, hogy „komoly alkalmazást csak Javaban lehet írni, Javascriptben nem.” A mi személyes véleményünk az, hogy minden programnyelvnek megvan az előnye, és a hátránya is.

Még ha aktuálisan éppen csak egy nyelven fejlesztünk, akkor is érdemes többet megismernünk. Ez nemcsak az ismereteinket növeli, de abban is segít, hogy követhessük a különböző fejlesztéseket.


Tekintse meg Oktatóközpontunk tanfolyami kínálatát, és válasszon tanfolyamaink közül!

 

 

JS