Jöhet a JAVA? Programozz és nyerj!

2014-10-02

Az idei tanév őszén  a szakmai tanulmányi versenyek sora tovább színesedik: először rendezik meg a Loxon és Dorsum cégek támogatásával a BankTech Java Challenge programozóversenyt. A pénzügyi szolgáltatási szektor számára világszinten ...

Az idei tanév őszén  a szakmai tanulmányi versenyek sora tovább színesedik: először rendezik meg a Loxon és Dorsum cégek támogatásával a BankTech Java Challenge programozóversenyt.

A pénzügyi szolgáltatási szektor számára világszinten is vezető, egyedi igényekre szabott szoftvereket fejlesztő Loxon Solutions és a tőkepiaci szoftverrendszerek területének magyarországi piacvezetője, a Dorsum Zrt. versenyén a felsőoktatásban tanuló hallgatók és frissen végzett, néhány év tapasztalattal rendelkező szakemberek mérhetik össze tudásukat. Nevéből adódóan a verseny a JAVA nyelv ismeretét helyezi fókuszba: a versenyen résztvevők 3 online fordulón keresztül bizonyíthatnak, amelyek során izgalmas, a gyakorlati tudást középpontba helyező kvíz, problémamegoldási és programozási feladatokat kell megoldaniuk 3 fős csapatokban.

A legjobbak számára azonban nem az online beküldendő feladatokkal ér véget a verseny: a 10 legeredményesebb csapat az élő döntő fordulón is megmérkőzik, hogy kiderüljön, ki nyeri meg az értékes fődíjakat: az első helyezett csapat egy 4 napos amszterdami kiránduláson vehet részt, a 2. helyezettek egy-egy iPad Airt kapnak, a 3. helyezett csapat tagjai pedig Sziget vagy Balaton Sound fesztiválbérletet vihetnek haza.

A vonzó nyeremények mellett a szponzorvállalatok másképp is igyekeznek vonzóvá tenni a bajnokságot, hiszen mindkét cég várja a verseny résztvevői közül magához a jelentkezőket, nem titkolt cél tehát az új munkatársak megtalálása.

A verseny regisztrációs határideje 2014. október 28.

További információ a www.javachallenge.hu weboldalon található.

JavaChallange

Kapcsolódó tanfolyamaink:

Java alapok (JavaSE)

Java haladó (web és adatbázis programozás)

Java SE 7 programozás alapok - vizsgafelkészítő

Java SE 7 programozás haladó - vizsgafelkészítő

Java Master (JavaEE)

Alkalmazásfejlesztés Android alapokon

Java EE programozás Oracle Weblogic Server alapokon

Oracle Weblogic Server adminisztráció

Oracle (BEA) Weblogic Server - Java Pages