fbpx

Verseny és valóság - Néhány szó az oktatásról

2014-11-25

A Masterfield Oktatóközpont által is támogatott BankTech Java Challange versenyzői túl vannak a megmérettetés első két fordulóján, hiszen a hét végén már a második forduló határideje is lejárt. Gyakorlati tudás versenyhelyzetben Nevéb...

A Masterfield Oktatóközpont által is támogatott BankTech Java Challange versenyzői túl vannak a megmérettetés első két fordulóján, hiszen a hét végén már a második forduló határideje is lejárt.

Gyakorlati tudás versenyhelyzetben
Nevéből adódóan a verseny a JAVA nyelv ismeretét helyezi fókuszba: a verseny résztvevőinek  izgalmas, a gyakorlati tudást középpontba helyező kvízeket, probléma-megoldási és programozási feladatokat kell megoldaniuk.
A versenyre bárki jelentkezhetett, aki kedvet érzett a bizonyításhoz, ám a résztvevők túlnyomó többsége az egyetemekről, főiskolákról került ki. Kérdés, hogy a felsőoktatási intézményekben elsajátított tudásanyag mennyire készítette fel őket a feladatok megoldására.

Elmélet vs. gyakorlat
A laikusoknak az él a fejében, hogy az oktatás lényege, az új dolgok megtanulásával definiálható, ám a valóság ennél összetettebb.  A képzések nemcsak új ismereteket adnak, hanem optimalizálják, rendszerezik a meglévőket, és segítik a korábban megtanultak alkalmazhatóságát.
Míg a klasszikus állami képzések során alapvető elméleti ismeretek szerezhetők meg, melyekre később munkavállalóként is építhetünk, addig a specializált, elsősorban munkavállalóknak szóló tanfolyamok lényegesen rövidebbek és csak a munkakörünkhöz közvetlenül kapcsolódó ismereteket tanítják meg. A legfontosabb különbség az ismeretek alkalmazhatóságában, naprakész használhatóságában rejlik. Persze önállóan, autodidakta módon is képezhetjük magunkat, ám ez az esetek többségében az általános megközelítésú, alapszintú, és lényegesen lassabb folyamat, mintha munkakör-specifikus oktatáson vennénk részt.

Hogy közelítjük meg mi a Masterfieldnél az oktatást?

 1. Alapozó képzéseinken a résztvevők megismerhetik egy új termék képességeit, funkcióit. Így átfogó ismereteket kapnak a termékről.
 2. Normál tréningjeinken az adott munkához, ill. munkakörhöz tartozó konkrét tudásanyagot ismerhetik meg tanulóink.
 3. Emelt szintú képzéseink segítenek a mélyebb ismeretek elsajátításában, egy-egy speciális terület szakértőként való megismerésében.
 4. Upgrade képzéseink segítségével nem szükséges újra és újra végighallgatni az ismereteket, oktatóink ezen tréningek esetén a tudás naprakészen tartására, a termék fejlődésére vonatkozó ismereteket osztják meg a hallgatókkal.
 5. Megfelelően állítjuk fel az elmélet és gyakorlat arányát, és begyakoroltatjuk az ismereteket.
 6. Vizsgáink segítségével a résztvevők ellenőrizhetik tudásukat, nemzetközileg elfogadott minősítéseket szerezhetnek, figyelemmel kísérhetik a képzés hatékonyságát.
 7. Online képzéseink és e-learning megoldásaink segítenek a hatékony és költségtakarékos tanulásban.

Mire jó a tudás üzletileg?

 • Frissdiplomásként speciális területen megszerzett tudással könnyebb az álláskeresés, főleg bizonyos hiányszakmák esetében, hiszen a magasabb képzettség versenyelőnyt jelent
 • Pályakezdők betanulási ideje felgyorsul, illetve kitúnő motivációs eszköz
 • Idősebb kollégák is könnye felvértezhetők a legújabb technológiai ismeretekkel
 • Pályázatok esetén komoly előny, multinacionális cégeknél jobb beszállítói minősítést érhetünk el
 • Közel sincs annyi költségvonzata, mint egy rosszul megválasztott és kivitelezett technológiának
 • Szinten marad és naprakész a kollégák tudása, lényegesen gyorsabban és hatékonyabban valósítják meg a feladatokat
 • Személycserék és hiányosságok könnyedén áthidalhatók és megoldhatók
 • Versenyelőnyt jelent, ha magasan képzettek a kollégáink, vezetőink

Miért érdemes minket választani?

 • Kiváló ár/érték arány – mindenki számára elérhető díjszabás
 • Objektivitás - nem köteleződtünk el semelyik nemzetközi gyártó vagy technológia mellett sem  
 • Gondosan kiválasztott, a való világban is folyamatosan munkát végző oktatók
 • Magyarországon egyedülálló ISTQB akkreditált tesztmérnöki képzés
 • A Pearson VUE és Prometric mellett a hazai piac egyetlen Kryterion vizsgaközpontja nálunk található meg
 • Széles körú projektmenedzsment portfólió (APMG-Prince2 oktatások és minősítések)

Tekintse meg tanfolyamainkat!

Terem