Szoftvertesztelői kérdőív 2018

Kedves kollégák!

Idén is elkészítjük a tavaly nagy sikert aratott 'Szoftvertesztelés helyzete Magyarországon' névre hallgató felmérésünket.

A HUSTEF konferencián már sok hasznos kitöltés érkezett, de szeretnénk megszólítani még több magyar tesztelőt, hogy minél árnyaltabb képet kaphassunk a magyar viszonyokról. 

Az eredményeket év elején tervezzük közölni, ezért arra kérünk titeket, hogy minél előbb töltsétek ki a kérdőívünket, ezzel segítve az egész szakmát hasznos iparági információhoz jutni.  

Az új felmérés linkje: Szoftvertesztelés helyzete Magyarországon 2018

A tavalyi infografikát pedig ITT éritek el! 

Köszönjük szépen a segítségeteket!Eszter úgy döntött, hogy pályát módosít, és egy nemzetközileg is jól használható képesítést szerez. Úgy érzi a szoftvertesztelés tökéletes választásnak bizonyult. Az október 29-31-én megrendezett HUSTEF szoftvertesztelői konferenciára belépőt is nyert tőlünk, aminek őszintén nagyon örült. Mi pedig annak örülünk, hogy ilyen nagyszerűen indul a váltás, és aktív részesei lehetünk a sikereinek! :) 

Készítettünk vele egy interjút, hogy segítsünk a döntésben azoknak, akik szintén fontolgatják a szoftvertesztelői pályát.

Masterfield: Szia, Eszter! Köszönjük szépen, hogy elfogadtad az interjú felkérést. Először is mondanál magadról néhány gondolatot? Még tanulsz, vagy már dolgozol?

Hollósy Eszter: Én sok mindent csináltam már, de jelenleg nem dolgozom, ezért is kezdtem el ezt a szakmát, ezért választottam ezt a képzést, mert ebben szeretnék dolgozni. Eddig tanultam, a holland és az angol nyelveket.

MF: Honnan jött az ötlet, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Eszter: Mivel a párom szoftverfejlesztő, ezért nagyon sok szoftvertesztelő-és fejlesztő barátunk van, tőlük láttam a szakmát, és mondták is, hogy milyen jó.

MF: Komolyabban is utánanéztetek már, hogy hol lehet elhelyezkedni, ha megszerezted a vizsgát?

Eszter: Komolyabban még nem, de valószínűleg ismerősökön keresztül, úgyhogy konkrét hely nincs még.

MF: Hol találtad az ISTQB CTFL szoftvertesztelői képzést?

Eszter: Egyszerűen csak a keresőbe beírtam, hogy ’szoftvertesztelői képzések’ és egyből a Masterfieldet adta ki találatnak. Azt tudtam már, hogy az ISTQB kell nekem, mert az nemzetközileg elismert, úgyhogy kerestem képzéseket Hollandiában is, de megtaláltam a Masterfieldet és nagyon jókat írtak róla, úgyhogy gondoltam, hogy jó választás lesz.

MF: Milyen korábbi előtanulmányaid voltak IT területen?

Eszter: Nekem nem volt semmilyen, én csecsemő- és kisgyermek nevelőként tanultam, most 180 fokos fordulatot vettem a szoftvertesztelés felé. A mostani képesítésemmel Hollandiában nem tudok dolgozni, mert anyanyelvi nyelvtudás kellene

MF: Mi a véleményed összességében az ISTQB Certified Tester – Foundation Level vizsgafelkészítő tanfolyamról?

Eszter: Én a tanfolyammal nagyon meg vagyok elégedve, az oktatóval (Bujdosó Géza – szerk.) is, jól magyarázott, kedves volt és segítőkész. A tananyag kicsit tömény volt három nap alatt, sokat kellett tanulni, de lényegében tanulható volt, úgyhogy én élveztem mind a három napot.

MF: A tanfolyam után még sokat kellett készülni a vizsgára?

Eszter: Igen. Három nap volt a képzés, reggeltől estig, úgyhogy akkor nem is nagyon tudtam tanulni, de utána sokat kellett még a vizsgára készülni, teszteket csináltam, átnéztem az egészet még egyszer, megtanultam a szavakat, kifejezéseket, szóval egész sokat készültem, de nem volt vészes.

MF: Tervezel vizsgázni is belőle?

Eszter: Már volt vizsgám, most jelenleg az eredményre várok.

MF: Részt vennél további ISTQB tanfolyamon?

Eszter: Igen, mindenképp szeretnék továbbmenni, úgy érzem, hogy az ISTQB mindig tovább és tovább fejleszthető, ez a jövő végül is.

MF: Mit gondolsz a továbbiakról, sikeres vizsga után mi a terved?

Eszter: Megpróbálok jelentkezni állásokra, olyan céget is keresek majd, ami még tovább viszi ezt az irányt, ahol lesznek képzések, szívesen elindulnék akár a menedzsment irányába is, vagy az agilis tesztelés felé, de mindenképp a most szerzett tudásommal szeretnék elhelyezkedni.

HUSTEF 2018

MF: Hogy tetszett a HUSTEF szoftvertesztelői fórum? Milyen előadásokat néztél meg?

Eszter: Örültem a lehetőségnek. Nagyon jó volt! Én nem gondoltam volna először, hogy ennyi ember lesz és, hogy ilyen jó előadások lesznek. Amit meg szerettem volna nézni, azon mindegyiken ott voltam, tehát előadást nem hagytam ki. Főleg az automatizált tesztelés, jövőbeni tesztelés, valamint az alap – kezdő tudnivalók és a ’hogyan váljak tesztelővé’ témájú előadásokra mentem, ezek segítettek és tanultam is belőlük. Inkább az én szintemnek megfelelő előadásokon voltam.

MF: Ezek szerint voltak kifejezetten kezdők számára szóló előadások is?

Eszter: Igen, azt hiszem három olyan is volt, amin részt vettem és az alapoktól beszéltek a szakmáról. Szerencsére mindent megértettem, ami elhangzott. Azt nem tudom, hogy sok olyan volt-e, mint én, aki még nem dolgozott a szakmában, azt gondolom, hogy a többség, már gyakorlott szakember. Kicsit feszélyezve is éreztem magam, amikor csoportos munkában kellett részt vennem, de ezzel együtt nagyon jó volt és nagyon élveztem.

MF: Legközelebb is lenne kedved részt venni rajta?

Eszter: Uhh, mindenképpen! Én azt mondom, hogy itt bármit adnak elő, mindenből lehet tanulni, mindenből lehet okosodni, segít abban, hogy eldöntsed, miben és milyen irányba lépj tovább. Úgyhogy az biztos, hogy ha lenne jövőre is lehetőségem, én szeretnék részt venni rajta.

MF: Köszönjük szépen az interjút Eszter, és sok sikert a céljaid eléréséhez!

Eszter: Én köszönöm szépen ezt a nagyszerű ajándékot, mert magamtól nem is tudtam volna erről a lehetőségről, tényleg nagyon-nagyon köszönöm!

MF: Már a sorsolás után tudtuk, hogy jó helyre került! 

Eszter: El se hittem! 

Ahogy Eszter is mondta, az ISTQB Certified Tester - Foundation Level vizsgafelkészítő kurzus egy remek bevezető a szoftvertesztelés világába, ami komolyabb IT tudás nélkül is elindít a tesztelés útján. Reméljük a jövőben találkozunk még vele és hamarosan veletek is! :) 

ISTQB Certified Tester – Foundation Level vizsgafelkészítő

Ára: 99.600 Ft + ÁFA

Budapest, 2018.11.08.

Tudod mi az a Big Data?

Manapság a digitális világban úgy tartják, hogy az adat az új olaj. A hatalmas adathalmazokat egyszerűen csak Big Datának szokás hívni. Mennyiségüknél fogva elemzésükre ma már nem alkalmasak a hagyományos adatelemző szoftverekkel.

Napjainkban az egyéni felhasználók által előállított óriási adatmennyiséget leginkább a felhasználók viselkedésének és szokásainak elemzésére használják, amelyek strukturált értelmezésével értékes információ szűrhető ki. Segítségével üzleti trendeket, vásárlási szokásokat, vagy akár politikai pártpreferenciákat nyerhetünk ki.

Júliusban induló legújabb Big Data adatbázisok workshop tanfolyamunkon  a hallgatók gyakorlati példákon keresztül megismerkednek több különböző, big data kezelésre alkalmas adatbáziskezelővel, elsajátítva a big data adatbázisok legfontosabb típusait (relációs, oszlop, objektum, kulcs-érték, hibrid, indexer stb.).

A tanfolyam után a hallgatók képesek lesznek az egyes feldolgozási feladatokhoz a megfelelő adatbáziskezelőt kiválasztani és azt hatékonyan használni.

BIG DATA ADATBÁZISOK WORKSHOP

Időpont: július 02. 09:00
Listaár: 149 500 HUF + áfa HUSTEF 2018 - Szoftvertesztelés helyzete felmérés 

Az eddigi legnagyobb érdeklődés mellett rendezi meg idén a nyolcadik HUSTEF-et a Hungarian Testing Board. A regionális szinten is kiemelkedő szoftvertesztelői konferenciára a jegyek nagyon hamar elfogytak. Reméljük sok kollégával és még több hallgatónkkal találkozunk!

A tavalyi nagysikerű Szoftvertesztelés helyzete Magyarországon 2017 felmérésünket a tesztelő kollégák kérésére idén is elvégezzük. Ebben a HUSTEF látogatóinak is a segítségét kérjük majd, ők tölthetik ki elsőként az idei kérdőívünket, de hamarosan mindenki számára elérhetővé tesszük.

Előre is köszönjük a kitöltéseket!


Enterprise Architect kedvezmény 

Továbbra is elérhető a Masterfield ügyfeleinek az Axonmatics Kft. által biztosított 5% kedvezmény az Enterprise Architect szoftvereire. 

Az akció 2018. december 31-ig érvényes, használjátok ki a lehetőséget! :)

Részletek a hírünkben

META-INF Atlassian Day 2018 Magyarország legnagyobb Atlassian eseménye.

Masterfield Oktatóközpont a META-INF-el partnerségben a konferenciára és bármely workshopra 10% kedvezményt biztosít az érdeklődőknek. Használjátok az ADMASTERFIELD kuponkódot a kedvezmény igénybevételére! 

Idén is két teljes napon keresztül szippanthatod magadba az Atlassian tudást a világ élvonalából érkező nemzetközi Atlassian Verified Vendoroktól és hazai előadóktól.

2018-ban az Atlassian Day fókuszában a TE CSAPATOD SZTORIJA áll. Mire számíthatsz ebben a két napban?

Jópár esettanulmányt és sikertörténetet hallgathatsz meg olyan cégektől, akik már sikeresen bevezették az Atlassian termékeket egy-egy üzleti területükre. 

A korábbiakhoz hasonlóan a Workshopokon nem csak elmondják, de ki is próbálhatod a megoldásokat, és azokat otthon rögtön be is építheted a saját folyamataitokba, így átírhatod a csapatod sztoriját.

Élőben találkozhatsz a legnépszerűbb Atlassian addonok gyártóival és személyesen teheted fel nekik a kérdéseidet. 

Jelentkezz az eseményre és látogass el a legérdekesebb workshopokra is! HVG Állásbörze

Köszönjük!


Minden érdeklődőnek, hogy meglátogattatok minket a HVG Állásbörzén.

Mi nagyon élveztük, mindig jó érzés találkozni korábbi hallgatóinkkal, partnereinkkel, oktatóinkkal, és legalább ilyen jó érzés beszélgetni az informatika és képzés iránt érdeklődőkkel.

Reméljük, a jövőben sokatokkal találkozunk majd az Oktatóközpontunkban! :)  


Enterprise Architect kedvezmény 

A Masterfield ügyfeleinek 5% kedvezményt biztosít a piacvezető UML és vállalati modellező rendszer, az Enterprise Architect 14 hivatalos lista árából az Axonmatics Kft.

Az akció 2018. december 31-ig érvényes. Részletek az alábbi hírünkben


Vizsgaközpont nyitás

Vizsgaközpontunk ismét nyitva áll, és az eddiginél több időpontban várunk titeket, a hét minden napján nyitott a vizsgázás. 

A PROMETRIC vizsgái péntekenként, a Pearson VUE rendszeré szerdánként, a Kryterioné pedig hétfőn, kedden és csütörtökön érhetőek el. 


Számlázási cím változás

Már biztosan eljutott hozzátok a jó hír, hogy nagyszerű helyre költöztünk. Új címünk: 

1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49. 

Ezáltal a szállítási és számlázási címünk is megváltozott, mostantól arra kérjük partnereinket, hogy a hivatalos okmányokon ezt a címet cseréljék ki, és lehetőség szerint online rendszerükben is frissítsék az adatainkat.

Köszönjük!

A nagy érdeklődésre való tekintettel folytatódik Junior programozó akadémia képzésünk. Az akadémiai modul első részének elvégzése után hallgatóink képesek önállóan létrehozni egyszerűbb szoftvereket Java nyelven.

A májusban induló Junior programozó akadémia II (Java haladó programozó akadémia) tanfolyam fő célja pedig erre a tudásra építve a Java programozási nyelv különböző területeinek bemutatása, gyakorlati példákon keresztül. A kurzus anyaga felöleli az IT cégek által elvárt junior informatikai tudást.

A témakörök úgy épülnek fel, hogy a Java webes képességeit részletesen megmutassák. Képzésünk különösen nagy hangsúlyt fektet a megfelelő módszerek kiválasztására, a modern technológiák megismerésére. A programozást web- illetve alkalmazás-szerver környezetben valósítjuk meg, a szükséges összetevők telepítésére és beállítására nagy hangsúlyt fordítunk.

Még nem végeztél el az alap programozói képzést? Kíváncsi vagy rá, hogy megállnád-e programozóként a helyed?

Töltsd ki kompetencia felmérő tesztünket!

A tesztet kitöltők a képzés árából 5% kedvezményben részesülnek a Junior programozó akadémia első részéből, illetve a Programozási alapok képzéseinkből! 

JUNIOR PROGRAMOZÓ AKADÉMIA II. 

Időpont: május 26. 09:00
Listaár: 159 500 HUF + áfa 

 A Masterfield ügyfeleinek 5% kedvezményt biztosít a piacvezető UML és vállalati modellező rendszer, az Enterprise Architect 14 hivatalos lista árából az Axonmatics Kft.

Az akció 2018. december 31-ig érvényes. Rendelés és információkérés a további termékek árairól az info@axonmatics.com címen történik. A kedvezmény igénybevételéhez hivatkozz a Masterfield Oktatóközpontra

Bővebb információ az Axonmatics oldalán érhető el. 

Hivatalos 2018. december 1-ig érvényes listaárak (MNB 2018. szeptember 10-ei árfolyamával számolva):

 

Teljes licensz / Előfizetés meghosszabbítás 

Professional Edition: 64 120 Ft + áfa  / 21 280 Ft + áfa 

Corporate Edition: 83 720 Ft + áfa / 27 720 Ft + áfa

Unified Edition: 139 720 Ft + áfa / 46 200 Ft + áfa

Ultimate Edition: 195 720 Ft + áfa / 64 680 Ft + áfa

Nyáron mindig nehezebb előre tervezni a nyaralás, a szabadidős tevékenységek és kirándulások miatt. 

Most azonban mégis érdemes előre gondolkodni és bevésni a dátumokat a naptárba, ugyanis az időben leadott tanfolyami jelentkezéseket kedvezményekkel jutalmazzuk!

Psszt! A tanfolyami résztvevőknek mindennap fagylaltot adunk ajándékba! 


Tervezd meg nyári képzéseidet előre, és jelentkezz időben tanfolyamainkra!

Add le jelentkezésedet a táblázatban található időpontig, és 10%, 15%, vagy 20% kedvezményben részesülhetsz tanfolyamaink árából!
 

Tanfolyam neve Indulás dátuma Kedvezmény mértéke
10% 15% 20%
Java SE 8-as verzió újdonságai 2018.06.11 2018.05.25-ig 2018.05.18-ig 2018.05.08-ig
PRINCE2® Practitioner hivatalos vizsgafelkészítő 2018.06.14 2018.05.28-ig 2018.05.18-ig 2018.05.08-ig
Microsoft Excel alkalmazás alapok 2018.06.18 2018.06.01-ig 2018.05.22-ig 2018.05.11-ig
Programozási alapok 2018.06.18 2018.06.01-ig 2018.05.22-ig 2018.05.11-ig
Quality Center (ALM) teszt menedzsment tanfolyam Új! 2018.06.21 2018.06.04-ig 2018.05.25-ig 2018.05.14-ig
Oracle adatbázis adminisztráció 2018.06.25 2018.06.08-ig 2018.05.28-ig 2018.05.17-ig
XML és kapcsolódó technológiák 2018.06.25 2018.06.08-ig 2018.05.28-ig 2018.05.17-ig
Microsoft Excel Power Pivot 2018.06.25 2018.06.08-ig 2018.05.28-ig 2018.05.17-ig
C# programozás haladó 2018.07.02 2018.06.15-ig 2018.06.06-ig 2018.05.25-ig
PHP programozás haladó 2018.07.02 2018.06.15-ig 2018.06.06-ig 2018.05.25-ig
Oracle SQL alapok 2018.07.09 2018.06.22-ig 2018.06.15-ig 2018.06.04-ig
MySQL üzemeltetői, fejlesztői ismeretek 2018.07.09 2018.06.22-ig 2018.06.15-ig 2018.06.04-ig
Java EE - Java Persistence API (JPA) 2018.07.09 2018.06.22-ig 2018.06.15-ig 2018.06.04-ig
Java EE - Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés 2018.07.11 2018.06.25-ig 2018.06.18-ig 2018.06.06-ig
Java alapok (Java SE) 2018.07.16 2018.06.29-ig 2018.06.20-ig 2018.06.08-ig
Microsoft Excel makró programozás 2018.07.16 2018.06.29-ig 2018.06.20-ig 2018.06.08-ig
C# programozási nyelv új verziói, újdonságai Új! 2018.07.19 2018.07.02-ig 2018.06.22-ig 2018.06.11-ig
Microsoft Excel alkalmazás haladó 2018.07.23 2018.07.06-ig 2018.06.26-ig 2018.06.14-ig
Tervezési minták a szoftverfejlesztésben (Design Patterns) 2018.07.23 2018.07.06-ig 2018.06.26-ig 2018.06.14-ig
HTML és HTML 5 technológiák 2018.07.30 2018.07.13-ig 2018.07.03-ig 2018.06.21-ig
Java EE - Webfejlesztés 2018.08.01 2018.07.13-ig 2018.07.03-ig 2018.06.21-ig
Üzleti folyamatok modellezése BPMN segítségével 2018.08.03 2018.07.13-ig 2018.07.05-ig 2018.06.22-ig
Programozási alapok 2018.08.06  2018.07.18-ig 2018.07.09-ig  2018.06.29-ig
UML modellező nyelv használata 2018.08.06  2018.07.18-ig  2018.07.09-ig  2018.06.29-ig
Perl programozás 2018.08.13  2018.07.25-ig  2018.07.16-ig  2018.07.06-ig
ASP.NET MVC alkalmazások fejlesztése 2018.08.21  2018.08.03-ig 2018.07.23-ig  2018.07.13-ig
Oracle PL/SQL programozás haladó 2018.08.21  2018.08.03-ig 2018.07.23-ig  2018.07.13-ig
Java EE - Web Service fejlesztés 2018.08.23  2018.08.06-ig  2018.07.25-ig  2018.07.16-ig
Java Spring Core programozás 2018.08.27  2018.08.09-ig  2018.07.30-ig  2018.07.20-ig
Microsoft Excel Power Pivot  2018.08.31  2018.08.10-ig  2018.07.31-ig  2018.07.23-ig

A kedvezmények akkor is érvényesek, ha az adott tanfolyam indulása a megfelelő létszám hiánya miatt meghiúsul! Ilyen esetben a kedvezmény egy későbbi időpontban érvényesíthető. A Masterfield Oktatóközpont minden esetben visszaigazolást küld a regisztrációról, és a tanfolyam indulásáról. A kedvezmények 2018. május 03-tól a megjelölt időpontokig érvényesek.HUSTEF 2018

Nyolcadik HUSTEF-re készül a Hungarian Testing Board!

A prémium rendezvény a közép-európai régióban témájának vezető konferenciája. A szoftvertesztelés specialistái gyűlnek össze mind fejlesztői, mind felhasználói oldalról, így a fejlesztéseket élesben használók és a kutatók átadják tudásukat a legfrissebb, legújabb technológiákkal kapcsolatban.

Az eseményt 2018. október 29-31-én rendezik meg a Várkert Bazárban.

Termékeny a tavasz, ismét új tanfolyamot mutatunk be Nektek!

Jira egy 2002 óta exponenciálisan fejlődő feladat és projektkezelő megoldás. Töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a kezdeti IT célközönség mára már az üzleti élet minden szereplőjére kibővült. Az Atlassian minden csapat hatékonyságát szeretné növelni! HR, marketing, pénzügyi csapatok, ügyfélkiszolgálást, terméktámogatást komoly SLA elvárások teljesítése mellett végző csapatok mindennapjait könnyíti meg a Jira.


Jira adminisztrátor tanfolyam

A résztvevők megismerik a Jira, mint alkalmazás testreszabásához szükséges összes alapvető lehetőséget, barátságos, kézreálló megoldásnak tekintik majd az elsőre bonyolultnak tűnő sémák rendszerét, segítségükkel hatékony projektsablonokat lesznek képesek létrehozni.


Jira Service Desk skálázható ügyféltámogatás tanfolyam

A tanfolyamot elvégezve a résztvevők képesek lesznek saját ügyfél-, és/vagy terméktámogató folyamataikat Atlassian eszközökkel megvalósítani, alapos tudásra tesznek szert az egyszerűsített, testreszabott ügyfélportálok és a Jira belső munkafolyamatainak kapcsolatában.

 
Jira felhasználói tanfolyam

A tanfolyam után a résztvevők otthonosan mozognak majd egy Jira rendszeren belül, gyakorlati ismeretekkel elmélyített jártasságot szereznek a projektek, feladatok, munkafolyamatok világában.

A képzések szakmai hátterét a META-INF Kft (Atlassian Platinum Solution Partner) biztosítja.

Jira felhasználói és a Jira Service Desk skálázható ügyféltámogatás képzések bevezető ára: 59.000 Ft + áfa, a két napos Jira adminisztrátor kurzus ára pedig: 118.000 Ft + áfa