fbpx

Informatikus hiány okai és lehetséges megoldása

2018-06-18

Az informatikus hiány most már nem a vállalatok problémája, a kormány is lépéseket intéz a probléma megoldására. 5.5 milliárdos projekt igyekszik 2020-ra megoldani az informatikai munkaerőpiac hiányosságait. Az egyre növekvő és így is nagyon magas kereslet sokkal több szakembert követelne meg, ez viszont több sebből vérzik. 

A legnagyobb problémák a következők: 

-túl alacsony a felsőoktatásban végzők száma, magas lemorzsolódási arány 
-piac elszívja a tehetségeseket 
-nehéz, elavult tananyag
-túl magas bemeneti követelmények 
-nem elégséges középiskolai oktatás
-programozáshoz fontos alapismeretek, problémamegoldás és logika tanításának hiánya
-dinamikusan változó,  fejlődő körülmények

Az állam elsősorban az egyetemekkel együttműködve szeretné elérni, hogy minél hatékonyabbá tegye az oktatásukat, amellett, hogy a diákoknak ne kelljen elhagyniuk az egyetemet. A kormány Kommunikációs céljai között szerepel, hogy a fiatalok 75-80%-át elérjék és a programozás és informatika fontosságát és jövedelmezőségét hangsúlyozzák a számukra, írja a HSW cikke

Ennek nagyon örülünk, hiszen a folyamatos tanulás, fejlődés és az informatika oktatás fontosságát mi is folyamatosan hirdetjük. Ennek érdekében szokásos 3-5 napos tantermi képzéseink mellett igyekszünk minél több tanulni vágyónak, minél több lehetőséget nyújtani, akár online, e-learning, workshop formában, másfél éve pedig már hétvégi oktatás formájában is.
 
Úgy gondoljuk, hogy a dinamikusan változó, fejlődő informatikában a leghatékonyabb megoldást tudjuk nyújtani, széleskörű portfóliónkkal és változatos megoldásainkkal.
 
 
Képzéseinkért és tanulási lehetőségért böngészd a honlapunkat, vagy érdeklődj kollégáinknál!