fbpx

ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgafelkészítő

Tanfolyam kódja:
MFCTMBT
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 149 500 Ft + ÁFA áron 199 500 Ft + ÁFA helyett!

Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Oktató:
Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

Előfeltételek:

ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga vagy annak megfelelő tudás, továbbá angol nyelvismeret, tekintettel arra, hogy a tananyag és a vizsga is angol nyelvű. (A képzés magyar oktatóval, magyar nyelven történik.)

Kiknek ajánljuk?

Modell-alapú tesztelési környezetben dolgozó vagy azt megismerni kívánó szoftvertesztelőknek

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

300-nál is több szoftvertesztelő segítségével ismét elkészítettük szakmai kimutatásunkat a szoftvertesztelés magyarországi helyzetéről.

30 kérdést dolgoztunk fel, és egy nagyobb lélegzetvételű, infografikus elemzésben publikáljuk az eredményeinket a 2018-as évről.

A kimatutás eléréséhez kattints IDE

Köszönjük szépen a segítségeteket!


A Masterfield Oktatóközpont első oktatóintézményként szerezte meg Magyarországon az ISTQB akkreditációját, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hivatalos vizsgafelkészítő tanfolyamot tartsunk. Ez a tanfolyam a szoftvertesztelés sajátosságainak modell-alapú környezetbe ültetése mellett a Model-Based Tester vizsgára szükséges ismeretanyagot is átadja a hallgatóknak.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó képet kapnak a modell-alapú tesztelésről, amely nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban is különleges témakörnek számít. A képzésen a vizsgafelkészítés mellett nagy hangsúlyt kapnak a valós életből vett gyakorlatok és példák segítve a tanultak későbbi alkalmazását.

 

ISTQB portfóliónk

Tematika:

1 Introduction to Model-Based Testing

1.1 Objectives and Motivations for MBT
1.1.1 Main Motivations for MBT
1.1.2 Misleading Expectations and Pitfalls of MBT
1.2 MBT Activities and Artifacts in the Fundamental Test Process
1.2.1 MBT Specific Activities
1.2.2 Essential MBT Artifacts (Inputs and Outputs)
1.3 Integrating MBT into the Software Development Lifecycles
1.3.1 MBT in Sequential and Iterative Software Development Lifecycles
1.3.2 Supporting Requirements Engineering
 

2 MBT Modeling

2.1 MBT Modeling
2.1.1 MBT Modeling Activities
2.1.2 Subject and Focus of MBT Models
2.1.3 MBT Models Depend on Test Objectives
2.2 Languages for MBT Models
2.2.1 Main Categories of Modeling Languages for MBT
2.2.2 Language Categories Relevant for Different Systems and Project Objectives
2.3 Good Practices for MBT Modeling Activities
2.3.1 Quality Characteristics for MBT Models
2.3.2 Typical Mistakes and Pitfalls in MBT Model Design
2.3.3 Linking Requirements and Process Related Information to the MBT Model
2.3.4 Modeling Guidelines for MBT
2.3.5 Reuse of Existing System Design or Requirements Models
2.3.6 Tool Support for Modeling Activities
2.3.7 Iterative Model Development, Review and Validation
 

3 Selection Criteria for Test Case Generation

3.1 Classification of MBT Test Selection Criteria
3.1.1 Test Selection Criteria
3.1.2 Test Case Selection in Practice
3.1.3 Examples of Test Selection Criteria
3.1.4 Relation to Foundation Level Test Design Techniques
3.2 Applying Test Selection Criteria
3.2.1 Degree of Automation in Test Generation
3.2.2 Pros and Cons of Specific Test Selection Criteria
3.2.3 Good Practices of MBT Test Selection
 

4 MBT Test Implementation and Execution

4.1 Specifics of MBT Test Implementation and Execution
4.1.1 Abstract and Concrete Test Cases in the MBT Context
4.1.2 Different Kinds of Test Execution
4.1.3 The Impact of Changes on the MBT Artifacts
4.2 Activities of Test Adaptation in MBT
 

5 Evaluating and Deploying an MBT Approach

5.1 Evaluate an MBT Deployment
5.1.1 ROI Factors for MBT Introduction
5.1.2 Organizational Objectives and their Relationship to the Characteristics of the MBT Approach
5.1.3 Metrics and Key Performance Indicators
5.2 Manage and Monitor the Deployment of an MBT Approach
5.2.1 Good Practices when Deploying MBT
5.2.2 Cost Factors of MBT
5.2.3 Integration of the MBT Tool
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Tanfolyamunk az ISTQB Mobile Application Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva a mobilalkalmazások tesztelésének sajátosságait, gyakorlati példákkal és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára. A minősítő vizsga standard angol nyelven, de magyarul is elérhető.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a legszélesebb körben elterjedt TMMi tesztelési folyamatfejlesztési modellt, annak hátterét, felépítését, szolgáltatásának módjait, részleteit és a tanfolyam egyben felkészítő a TMMi Professional vizsgára.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-03-16  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-03-06

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2020-08-24  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-08-10

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is