Informatikai irányítás (COBIT)

Tanfolyam kódja:
MFCOB
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
239 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Rövid ismertetés:

A képzés célja az informatikai célok vizsgálati módszereinek bemutatása. A modulok feladata, hogy a hallgató átfogó képet kapjon a komplex informatikai rendszerek ellenőrzési feladatairól, eszközeiről és kapcsolatáról az üzleti területtel.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

CÉLOK ÉS STRATÉGIÁK

Az üzleti és informatikai célok definiálásának és végrehajtásának tervezése. A modul célja, hogy a hallgató képes legyen az informatikai célok üzleti célokból való levezetésére és azok stratégiává való formálására.(Felhasznált módszertan: COBIT 4, COBIT 5, ITIL®  v3)

MÉRÉS ÉS ELLENŐRZÉS

A célok és stratégiák mérési, ellenőrzési módszertanának bemutatása. A modul célja, hogy a hallgató képes legyen használni és felépíteni olyan mutatószámokkal rendelkező mérési rendszert, amely pontosan és teljességében méri az informatikai teljesítményt, valamint kapcsolható az üzleti és informatikai célokhoz. (Felhasznált módszertan: COBIT 4, COBIT 5, ITIL®  v3, ISO/IEC 20000)

ÉRETTSÉGI MODELLT ADÓ MÓDZSERTANOK

Nem független mérési rendszerek és azok értékelésének bemutatása. A szakasz célja, hogy a hallgató képes legyen összehasonlító mérési rendszerek használatára és felépítésére.(Felhasznált módszertan: COBIT 4, COBIT 5)

 

TEMATIKA:

1. AZ INFORMATIKAI AUDIT ELMÉLETE

1.1. Az informatikai audit célja
1.2. Az informatikai audit szerepe és feladata a szervezetben
1.3. Üzletmenet és üzemmenet folytonosság alapelvei

 

2. A FELÜLVIZSGÁLAT FOLYAMATA

2.1. Felkészülés
2.2. Ellenőrzési pontok
2.3. Kockázatelemzés
2.4. Vizsgálati dokumentumrendszer
2.5. Minőségbiztosítás

 

3. AZ AUDITÁLÁS TERÜLETEI

3.1. Az informatika felülvizsgálata
3.2. Szabályozottság vizsgálata
3.3. Szabályzatok betartása
3.4. Informatikai üzemeltetés
3.5. Informatikai fejlesztés
3.6. Eszközök kezelése
3.7. Technológia menedzsment
3.8. Szolgáltatás menedzsment
3.9. Az audit informatikai támogatása
3.10. Külső kapcsolatok kezelése
3.11. Humán erőforrás
3.12. Szolgáltatás/Üzletmenet folytonosság
 

4. COBIT, AZ INFORMATIKAI IRÁNYÍTÁS AUDITJA

4.1. A módszertan célja
4.2. Az érettségi modell, mint szemlélet
4.3. Vizsgálati szempontok, Vizsgálati területek
4.4. Tervezés és Szervezet
4.5. Beszerzés és rendszermegvalósítás
4.6. Szolgáltatás és támogatás, Monitorozás
4.7. Előnyök és nehézségek

 

A COBIT bemutatásához az informatikai ellenőrök nemzetközi szövetségének (ISACA) anyagát használjuk fel.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Az oktatás kialakításának célja, hogy a felhasználók elsajátítsák az informatikai biztonság alapjait és az őket érintő fenyegetettségek felismerésének és elhárításának eszközeit, tudatosan tegyenek az információk biztonságáért, tisztában legyenek az adatvédelem sajátosságaival.

Az e-learning az ITIL® Continual Service Improvement vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Continual Service Improvement képzés az ITIL® keretrendszeréből a szolgáltatások optimalizálását és fejlesztését célozza meg. Az e-learning ára tartalmazza a Continual Service Improvement vizsga díját is. Az ITIL® Continual Service Improvement képzés az Axelos nevében akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg.

Az ITIL® E- learning a Foundation vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Foundation képzés a kulcsfogalmak, a terminológia és a különböző elemek megértését teszi lehetővé, amely a hallgatók munkahelyi fejlődéséhez és széleskörű karrierlehetőségeikhez járul hozzá. Az e-learning ára tartalmazza a Foundation vizsga díját is. Az ITIL® Foundation képzés az Axelos nevében akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg.

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék az informatikai szolgáltatások menedzsmentjére, üzemeltetésére és fejlesztésére alkalmazható gyakorlatokat, melyek nagyban segítik a szolgáltatások minőségének javítását, illetve a szabályozásra vonatkozó követelményeknek való megfelelést. Továbbá a tanfolyam segít felkészülni az ITIL® Foundation (Syllabus 2011) vizsgára is.

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők megismerjék az informatikai szolgáltatások menedzsmentjére, üzemeltetésére és fejlesztésére alkalmazható gyakorlatokat, melyek nagyban segítik a szolgáltatások minőségének javítását, illetve a szabályozásra vonatkozó követelményeknek való megfelelést, kiegészítve egy játékosabb gyakorlati szimulációs nappal.

Az e-learning az ITIL® Managing Across the Lifecycle vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Managing Across the Lifecycle képzés az ITIL® keretrendszeréből az informatikai rendszerek teljes életciklus alatt történő menedzsmentjét célozza meg. Az e-learning ára tartalmazza a Managing Across the Lifecycle vizsga díját is. Az ITIL® Managing Across the Lifecycle képzés az Axelos által akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg.

Az e-learning az ITIL® Practitioner vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Practitioner képzés az ITIL® keretrendszerének a mindennapi munkában való gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit ismerteti meg, így támogatva a hallgatókat az üzleti céljaik megvalósításában. Az e-learning ára tartalmazza a Practitioner vizsga díját is. Az ITIL® Practitioner képzés az Axelos által akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg. 

Az e-learning az ITIL® Service Design vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Service Design képzés az ITIL® keretrendszeréből a szolgáltatások megtervezését célozza meg. Az e-learning ára tartalmazza a Service Design vizsga díját is. Az ITIL® Service Design képzés az Axelos akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg. 

Az e-learning az ITIL® Service Operation vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Service Operation képzés az ITIL® keretrendszeréből a szolgáltatások működtetését célozza meg. Az e-learning ára tartalmazza a Service Operation vizsga díját is. Az ITIL® Service Operation képzés az Axelos által akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg.

Az e-learning az ITIL® Service Strategy vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Service Strategy képzés az ITIL® keretrendszeréből a szolgáltatásokkal kapcsolatos stratégiai szintű feladatokat célozza meg. Az e-learning ára tartalmazza a Service Strategy vizsga díját is. Az ITIL® Service Strategy képzés az Axelos által akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg.

Az e-learning az ITIL® Service Transition vizsgára készíti fel a hallgatókat. Az ITIL® Service Transition képzés az ITIL® keretrendszeréből a szolgáltatások átadását célozza meg. Az e-learning ára tartalmazza a Service Transition vizsga díját is. Az ITIL® Service Transition képzés az Axelos által akkreditált, és a hallgatók a képzésnek megfelelő kreditpontokat szerzik meg.

A nagyvállalati információs rendszerek védelmi követelményeinek és megoldásainak bemutatása. A modul feladata, hogy a hallgató átfogó képet kapjon az információ védelmének aspektusairól, a védelmi rendszerek lehetőségeiről és korlátairól.