fbpx

Java SE 8-as verzió újdonságai

Tanfolyam kódja:
MFJAVA8U
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
89 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei. Gyakorlati példákon keresztül hallgatóink elsajátítják a Java nyelv új szerkezeteit, a Lambda kifejezések használatát, a stream-ek kezelését és a mindennapi feladatokban gyakran felmerülő programozási elveket.

Előfeltételek:

Objektumorientált programozási alapok ismerete. Java valamelyik korábbi verziójának alapfokú ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Java programozóknak, akik szeretnék megismerni a 8-as verzió újdonságait.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazás szerverek, mobil eszközök stb. Tanfolyamunk során hallgatóink megismerik a funkcionális programozás alapjait, a hozzá kapcsolódó Java nyelvi konstrukciókat. A tanfolyam elvégzése után ismerni fogják a Java 8 szintaktikáját, elemi utasításait, funkcionális programozás nyelvi konstrukcióit.

Java portfólió

 

Tematika:

1. BEVEZETÉS

1.1. 8-as verzió újdonságainak áttekintése
1.2. Általánosan a funkcionális programozásról
1.3. Imperatív és funkcionális programozás összehasonlítása
1.4. Funkcionális programozás más nyelvekben

 

2. METÓDUSOKAT ÉRINTŐ ÚJDONSÁGOK

2.1. Statikus függvények megadása interface-ek esetén 
2.2. Default metódus létrehozása és öröklődésének szabályai
 

3. LAMBDA KIFEJEZÉSEK BEMUTATÁSA

3.1. Anonim belső osztály használata, hátrányai 
3.2. Lambda kifejezés elemei
3.3. Funkcionális interface
3.4. Lambda kifejezések előnyei, összehasonlítás a korábbi módszerekkel
 

4. JAVA 8 BEÉPÍTETT LAMBDA TÍPUSAI

4.1. java.util.function csomag interface-ei
4.2. Predicate, Consumer, Function, Supplier interface-ek ismertetése
4.3. Primitív és bináris verziók használata

 

5. COLLECTION TÍPUSOK FELDOLGOZÁSA LAMBDA KIFEJEZÉSSEL

5.1. forEach használata Collection feldolgozásra
5.2. Lambda kifejezés használata Collection feldolgozásra
5.3. Stream interface bemutatása
5.4. Collection típusok szűrése Lambda kifejezéssel
5.5. Létező metódus meghívása referencián keresztül
5.6. Hívási láncok létrehozása
5.7. Feldolgozási lánc (pipeline)

 

6. EREDMÉNY ELŐÁLLÍTÁS LAMBDA KIFEJEZÉSSEL

6.1. Adatok kinyerése
6.2. Keresés
6.3. Stream műveletek típusai
6.4. Optional osztály
6.5. Eredmény (számítási módszerek)
6.6. Stream rendezése
6.7. Eredmény előállítása collect() utasítással

 

7. TOVÁBBI LAMBDA TECHNIKÁK

7.1. Listák módosítása
7.2. Map típus módosítása
7.3. File műveletek stream segítségével
7.4. Map kulcsok és értékek felhasználása stream segítségével
7.5. Könyvtárbejárás stream használatával
7.6. flatMap funkció

 

8. PÁRHUZAMOS STREAM FELDOLGOZÁS

8.1. Streamek használata párhuzamos feldolgozásra
8.2. Párhuzamos működés ismertetése
8.3. Redukálás megadása asszociatív függvénnyel
8.4. Eredmény meghatározása

 

9. JAVA 9 MODUL RENDSZERE (OPCIONÁLIS)

9.1. JAR és classpath problémák 
9.2. Java Platform Module System (JPMS) 
9.3. Automatikus modul
9.4. Névtelen modul 
9.5. Szolgáltatások definiálása

 

Oracle képzéseink a Masterfield által kidolgozott tananyag alapján zajlanak.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web fejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Webfejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

 

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi két moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Java Server Faces (JSF)

Java EE Webfejlesztés 

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi három moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés 

Web Service fejlesztés 

Java Persistence API (JPA) 

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE alapszintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-808). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudást a Java SE alapképzésünk biztosítja (MFJAVA1).

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE haladó szintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-809). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudás egy részét a „Java SE alapképzésünk” (MFJAVA1) és a „Java SE 8-as verzió újdonságai” (MFJAVA8U) képzésünk biztosítja. Továbbá jelen tanfolyam keretében átvesszük a konkurens programozás elméleti ismereteit is, mely témakör ismerete szintén szükséges a vizsgához.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik esti programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-03  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-05-25

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-11-25  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-11-15

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is