fbpx

Üzleti intelligencia alapismeretek webinárium

Tanfolyam kódja:
MFMSQLBI1EA
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, 9.00-16.30
Ára:
9 500 Ft + Áfa
Oktató:
Rövid ismertetés:

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek az üzleti intelligencia alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak az Üzleti intelligencia Microsoft SQL környezetben - kezdőknek tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

Előfeltételek:

Felhasználói szintű számítástechnikai tudásra lesz mindössze szükséged, és már bele is vághatsz a tanulásba!

Kiknek ajánljuk?

Azoknak az informatikai munkatársaknak, akiknek napi munkájuk során analitikai megoldásokat kell használniuk, fejleszteniük, adminisztrálniuk.

Az egy napos webináriumon bárki részt vehet, aki a jövőben komplex analitikai megoldások létrehozásával és menedzselésével szeretne foglalkozni, napi munkája során analitikai megoldásokat kell használnia, fejlesztenie, adminisztrálnia.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A webinárium témája:

1. BEVEZETÉS AZ ADATTÁRHÁZAK ELMÉLETÉBE

1.1. Az adattárház fejlesztés áttekintése

1.2. Az Inmon féle megközelítés

1.3. A Kimball féle megközelítés

1.4. Adattárház struktúrák

1.5. Adattárházak fizikai és logikai modellje

2. AZ ADATTÁRHÁZ MEGOLDÁSOK ÁLTALÁNOS PROBLÉMAI

2.1. Az ETL folyamat

2.2. Séma és adatintegráció

2.3. Adat-tisztítási kérdések

2.4. Sématípusok

3. OLAP ALAPOZÓ

3.1. OLAP elméleti alapok

3.1.1. OLTP vs. OLAP

3.1.2. OLAP szabályok

3.1.3. OLAP típusok

4. TÖBBDIMENZIÓS LEKÉRDEZÉSEK

4.1. Alapfogalmak

4.1.1. Dimenziók

4.1.2. Dimenziótípusok

4.1.3. Mértékek és mértékcsoportok

4.1.4. Mértéktípusok

4.2. OLAP kocka

4.2.1. Lekérdezésük

4.2.2. Kockaanalízis operátorok

4.2.3. Multidimenzionális tárolási sémák

5. ADATBÁNYÁSZATI ALAPOZÓ

5.1. A korreláció

5.1.1. Fogalma

5.1.2. Vizsgálata

5.2. Adatbányászati algoritmusok

5.2.1. Célok

5.2.2. Alapparaméterek

 

Amennyiben ez az ízelítő felkeltette érdeklődésed, tudj meg többet ÜZLETI INTELLIGENCIA MICROSOFT SQL KÖRNYEZETBEN - KEZDŐKNEK képzésünkről és jelentkezz be tanfolyamunkra!

 

Bővebb információt ide kattintva találsz a teljes tanfolyamról!

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL szerver Transact SQL nyelv alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak az Microsoft SQL Server T-SQL - alapok tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

Az online webinárium célja, hogy a  résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL Integration Services használatának alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak az Adatmigrációs feladatok végrehajtása a Microsoft SQL Server Integration Services használatával tanfolyamunkról is.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek az SQL nyelv alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak az SQL lekérdezések (Microsoft SQL Server alapon) tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

A webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a hálózati alapokkal. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Windows Server alapú hálózati infrastruktúra kialakítása, üzemeltetése és hibaelhárítás tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

Az online webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Hyper-V alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak a Microsoft virtualizációs technológiák (Hyper-V) megvalósítása és üzemeltetése tanfolyamunkról is.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL Server adatbáziskezelő tuning alapjaival, például indexelési technikák, teljesítménymérés és hangolás. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Microsoft SQL Server tuning és teljesítményoptimalizálás tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásainak alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Hibatűrő rendszerek építése Microsoft Windows Server környezetben tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

A webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL Server alapú magas rendelkezésre állású infrastruktúrák üzemeltetéséhez szükséges alapokkal. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Magas rendelkezésre állású Microsoft SQL Server infrastruktúra kialakítása tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos webinárium az ízelítője.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Powershell alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak az Üzemeltetési feladatok automatizálása PowerShell segítségével - alapok tanfolyamunkról is.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Erre a tanfolyamra nem hirdetünk nyílt időpontot. Megfelelő számú vagy csoportos érdeklődés esetén tudjuk indítani. Add le jelentkezésedet kötelezettségek nélkül és értesítünk, ha tudjuk indítani


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is