fbpx

Microsoft virtualizációs technológiák (Hyper-V) megvalósítása és üzemeltetése online

Tanfolyam kódja:
MFMSVIRT1
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
109 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a Microsoft virtualizációs technológiáit járjuk körül, különös tekintettel a fizikai gépek virtualizációjára és Hyper-V-re. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a virtualizált gépek napi karbantartására és hibaelhárítására.

Előfeltételek:

Hálózati elméleti ismeretek, Microsoft Windows felhasználói ismeretek, gyakorlat a Microsoft termékek és az internet használatában.

Kiknek ajánljuk?

Infrastruktúra üzemeltetõknek, akiknek feladatai közé tartozik a Microsoft Windows Server alapú virtualizációs szolgáltatás napi működtetése.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

1. VIRTUALIZÁCIÓ A WINDOWS SZERVER RENDSZERBEN

1.1. A Windows Virtual Server és a Hyper-V áttekintése                    
1.1.1. A Hyper-V beállításai                    
1.1.2. A Hyper-V adminisztrációja               
1.2. Virtuális hálózatok és interfészek     
1.2.1. Virtuális gépek és meghajtók készítése                    
1.2.2. Virtuális gépek beállításai, pillanatfelvételek                    
1.2.3. Virtuális gépek migrációja Hyper-V-re
1.2.4. Fizikai gépek migrációja Hyper-V-re                                     
1.3. Hyper-V kiszolgálók kezelése PowerShellel, mentés, helyreállítás
1.4. A VmWare és a Hyper-V
1.4.1. Összehasonlítás
1.4.2. Átállás egyik platformról a másikra                
 

2. MAGAS RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSÚ HYPER-V RENDSZEREK

2.1. Failover Clustering és a Hyper-V kapcsolata, az alapfogalmak ismertetése
2.2. "Quick" és "Live Migration" technológiák
2.3. Host vagy Guest Clustering
2.4. Failover Cluster környezet kialakítása iSCSI használatával
2.5. Live Migration osztott storage nélkül
2.6. Live Migration SMB alapú tárolóval
2.7. Storage migráció
2.8. Cluster Shared Volumes múködése
2.9. A Live Migration és Cluster Shared Volumes technológiák együttes használata
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók általános hálózat technológiai funkciókat sajátítanak el, gyártó-semleges hálózatok összeállításán, konfigurálásán, biztosításán keresztül. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA Network+ vizsgára készít fel.

Tanfolyamunkon a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait.

Az online webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Hyper-V alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak a Microsoft virtualizációs technológiák (Hyper-V) megvalósítása és üzemeltetése tanfolyamunkról is.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Exchange Server teljes körű üzemeltetését.

Tanfolyamunkon a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait.

A tanfolyam során a hallgatók elsajátíthatják az Oracle adatbázisok telepítésével, üzemeltetésével és hangolásával kapcsolatos feladatokat.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell alapjaival, a nyelv architektúrájával és kialakításának szempontjaival. Áttekintik a Powershell programozási lehetőségeit, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a napi munkában felmerülő adminisztrációs feladataikat automatizálják.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell haladóbb szintú programozási lehetőségeivel, áttekintik a PowerShell modulkészítési lehetőségeit, valamint a grafikus felületű PowerShell programok készítését, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a komplex PowerShell megoldásokat készítsenek a napi feladatok automatizálásához.

A hallgatók a tanfolyam elvégeztével képesek lesznek a Windows kliens operációs rendszer telepítésére, frissítésére, a felhasználói- és a hardverhibák kijavítására, kezelésére, valamint a Windows kliens operációs rendszer otthoni, kis-, közép- és nagyvállalati infrastruktúrába való beillesztésére.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek egy Windows Server alapú hálózat üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a Windows tartományi környezettel, illetve az alapjául szolgáló címtárral.

Tanfolyamunkon a Windows Server alkalmazás platform szolgáltatásaiból szemezgetünk, úgymint: Remote Desktop Services, Internet Information Services, Hyper-V és még sok-sok érdekesség. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server szolgáltatásait.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Windows Server üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a rendszer felépítésével, a szerveradminisztrációs eszközök kezelésével.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is