fbpx

Pénzügyi, bankinformatikai, számviteli alapok

Tanfolyam kódja:
MFPU1
Tanfolyam hossza:
32 tanóra, 4 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
119 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online is csatlakozhatsz!

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek a pénzügyek, a bankinformatika, a számvitel és az államigazgatás alapjaival. Elsősorban ezeken a területeken dolgozó informatikusoknak szól, de várunk mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt.

Kiknek ajánljuk?

Mindazoknak, akik munkájához szükségesek ezek az alapismeretek.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:
A képzés egyes moduljai külön-külön is elvégezhetők.

 

TEMATIKA:

1. PÉNZÜGYI ELMÉLETI ALAPOK

1.1. Jelenérték, jövőérték számítás
1.2. Kamatszámítás
1.3. Kötvények árazása
1.4. Részvények árazása
1.5. Kockázat – Hozam
 

2. TŐZSDE

2.1. Bevezetés alapfogalmakkal
2.2. BÉT tevékenysége, felépítése
2.3. Tőzsdei termékek
2.4. Kereskedés, elszámolás
 

3. BANKRENDSZER

3.1. Bankrendszerről általánosságban
3.2. Magyar bankrendszer
3.3. Informatikai rendszerek
 

4. SZÁMVITELI ALAPOK

4.1. Mérleg
4.2. Eredmény-kimutatás
4.3. Kettős könyvelés alapjai
4.4. Készlet-nyilvántartási elméletek
4.5. Likviditás – fizetőképesség
 

5. ÁLLAMIGAZGATÁSI ALAPOK

5.1. Állam alrendszerei
5.1.1. Központi kormányzat
5.1.2. Minisztériumok
5.1.3. Helyi önkormányzatok
5.1.4. Alapítványok
5.1.5. Bíróságok
5.2. Költségvetés működése (tervezés, jóváhagyás, ellenőrzési rendszer)
5.3. Költségvetési szervek legfontosabb gazdálkodási sajátosságai (alapítás, csoportosítás, gazdálkodás, tervezés)
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel alapfokú használatát: dokumentumok kezelése, formázások, hivatkozások, egyszerűbb függvények használata. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a táblázatkezelés alapjait.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel haladó szintű használatát: függvények egymásba ágyazása, kétdimenziós keresés, szöveg és dátum függvények egymásba ágyazása, kimutatások felépítése, két tengelyes diagramok létrehozása, egymásra épülő dinamikus listák létrehozása, makrók alapszintű használata. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetettebb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő üzleti Excel képességeket.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel középszintű használatát: hivatkozások, függvények egymásba ágyazása, szöveg és dátum függvények, bonyolultabb kereső függvények gyakorlása, diagramok létrehozása. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő üzleti Excel képességeket.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek a jog azon területeivel, amelyek az informatikához szorosan kapcsolódnak: licenc szerződések, honlap felhasználói feltételek, adatvédelmi elvek, jogvédett tartalmak. A hallgatók megismerik az informatika jogi hátterét; így szó lesz szoftver licencelési kérdésekről, adat- és jogvédelemről, support szerződésekről.

 

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is