fbpx

Tervezési minták a szoftverfejlesztésben (Design Patterns)

Tanfolyam kódja:
MFDP1
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
99 500 Ft + Áfa
Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket

Előfeltételek:

1-2 év programozási tapasztalat, Java, C# vagy C++ nyelv ismerete.

Kiknek ajánljuk?

A design patterns ismeret minden szoftverfejlesztõtõl egy alapvető elvárás, így ajánljuk mindenkinek, aki programozóként dolgozik és még ismeretlen számára a téma

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:
A tervezési minták (design patterns) használatával a kód karbantarthatósága és újrafelhasználhatósága jelentősen javul. Egy adott programozási minta sok helyzetben felhasználható, a minták ismerete felgyorsítja a munkát, hiszen a fejlesztőnek nem kell minden problémánál újra kitalálni egy számtalanszor felhasznált algoritmust.
A képzés célja, hogy a résztvevők felismerjék egy adott probléma esetén, hogy melyik programozási tervezési minta illeszthető és képesek is legyenek azt megvalósítani.
 
Minden tervezési mintára láthatunk példákat, forráskóddal Java, C++ vagy C# nyelven, de a többi programozás képzéshez képest a design patterns tanfolyam elméletibb, az elsajátítandó ismeretek jellege miatt arányában több előadásra lehet számítani.

 

TEMATIKA

1. Tervezési minták bevezetés
1.1. Programozási alapelvek: újrafelhasználható kód készítése
1.2. Objektumorientált programozás alapelvei: többrétűség (polymorphism), egységbezárás (encapsulation), öröklés (inheritance)
1.3. Tervezési minta fogalma
1.4. Tervezési minták története: Gang of Four
1.5. Tervezési minták csoportosítása (létrehozási, strukturális, viselkedési)
1.6. UML alapok
 
2. Adapter
3. Bridge
4. Builder
5. Chain of Responsibility
6. Command
7. Composite
8. Decorator
9. Facade
10. Factory
11. Flyweight
12. Interpreter
13. Iterator
14. Mediator
15. Memento
16. Model View Controller
17. Null Object
18. Observer
19. Prototype
20. Proxy
21. Repository
22. Singleton
23. State
24. Strategy
25. Template Method
26. Unit of Work
27. Visitor
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel, a Microsoft Visual Studio-val és a C# programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók mélyebb ismereteket szereznek a C# programozási nyelvről, speciális technikákat és fontos tervezési mintákat sajátítanak el.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek napjaink még mindig az egyik legfontosabb, legnagyobb múltú és legnagyobb elterjedtségű programozási nyelvével.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítanak több fontos, haladó C++ programozási technikát.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel a Delphi-vel és talán a legkönnyebben elsajátítható programozási nyelvvel, az Object Pascal-lal.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek egy nagyon gyakori felhasználói felület-adatbázis párossal és összeállítanak egy Microsoft SQL Server alapú Delphi alkalmazást.

A tanfolyam során gyakorlatorientáltan bemutatjuk az Entity Framework objektum-relációs leképező keretrendszer működési alapelveit, konfigurációs módszereit és felhasználási lehetőségeit a modellek felépítésétől a legapróbb testreszabási lehetőségeken át a felhasználás legjobb gyakorlatáig.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

Egyedi tematikájú és árazású tanfolyam, zárt képzés formájában indítjuk!

 

A tanfolyam célja, hogy a hallgatók a már meglévő JavaScript tudásukat bővítsék keretrendszerekkel, illetve szerver oldali programozással.

A hallgatók megismerkedhetnek napjaink egyik legismertebb programozási nyelvével egy dinamikus tanfolyam keretein belül, melyben helyet kap az interaktív tanulás, gyakorlati feladatok és klasszikus elméleti oktatás is. A tanfolyam elsődleges célja ugyan a témával csak most ismerkedők bevezetése a JavaScript alapjaiba, de hasznos azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék frissíteni, hogy azokat a haladó szintű tanfolyamunkon bővítsék tovább.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az UML nyelvvel, megtanulják használni a szoftverfejlesztés teljes életciklusában gyakorlati példákon keresztül. Alapértelmezettem az Enterprise Architect eszközben történik a gyakorlati rész bemutatása.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-11-04  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-10-24

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is