fbpx

Üzleti storytelling workshop online

Tanfolyam kódja:
MFSTWS
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
59 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A workshop célja a történetmesélés üzleti környezetben való felhasználásának elsajátítása. 

Miért hasznos készség a történetmesélés üzleti környezetben? Evolúciósan fogékonyak vagyunk a történetekre.Az emberiség évezredeken át történeteken keresztül osztotta meg tapasztalatait egymással. A legszárazabb adatokat is érdekessé teheti, ha történetbe vannak ágyazva. A történetek erejét felhasználva könnyebben tudjuk motiválni a munkatársakat, meggyőzni a partnereket, és érvelni saját álláspontunk mellett.  

Egy prezentáció történetek nélkül félkarú óriás. Természetesen nem tündérmeséket kell kreálnunk ahhoz, hogy a száraz tényeket emészthetővé, élvezhetővé tegyük. A workshop végére nemcsak azt sajátítják el a résztvevők, hogyan meséljenek igazán élvezetesen, de azt is, hogy mikor milyen történeteket érdemes választani, és azok hogyan tudják a mondanivalót magával ragadóvá, emlékezetessé tenni.

Előfeltételek:

Nincs előzetesen elvárt ismeret.

Kiknek ajánljuk?

Az Üzleti történetmesélés workshopot azoknak ajánljuk, akiknek fontos az, hogy hatni tudjanak az emberekre, akár vezetőként, értékesítőként. Az itt megszerzett tudás nem csak prezentációkban használható fel, hiszen a történetmesélés alapelvei, technikái egy személyes megbeszélésen, meetingen is hangsúlyosabbá tudják tenni az álláspontunkat, és erősíteni tudják az üzenetünket.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

Tudnunk kell, hogy ahány kommunikációs szituáció, annyi történetmesélési lehetőség létezik. A workshopon megtanuljuk, milyen helyzetben milyen történeteket érdemes választanunk, hogy azok a lehető legjobban szolgálják a célunkat.

A történetmesélés a rokonszenvteremtés leghatékonyabb eszköze, hiszen az érzelmekre hat, így könnyen egy hullámhosszra kerülhetünk a hallgatóságunkkal, közös nyelvet beszélünk velük, azaz nyitottabbá,  és befogadóbbá válnak a mondanivalónkra. Ha csak adatokkal bombázzuk őket, az könnyen unalmassá válhat, és ami unalmas azt nem is jegyzik meg, de a történetbe ágyazott üzenetre sokáig emlékezni fognak.

Az üzleti történetmesélés workshop végére a résztvevők kiválasztják és megalkotják azokat a történeteiket, melyeket a mindennapi munkájuk során hatékonyan tudnak alkalmazni. Megtanulják, hogy egy hétköznapi történésről szóló sztorit hogyan tudnak munkahelyi környezetben alkalmazni ahhoz, hogy illusztrálják, célba juttassák a fő üzenetüket.   

Trénereink közül többen a nemzetközi nyilvános beszéd klub, a Toastmasters International tagjai, így ők maguk is gyakorolják - és folyamatosan fejlesztik - saját retorikai és vezetői képességeiket.

Tanfolyamunk elvégzésével a résztvevők önállóan, saját eszközeik segítségével képesek lesznek összeállítani és előadni egy szakmai prezentációt. 

 

Tematika:

1. A TÖRTÉNETMESÉLÉS ALAPJAI, GYAKORLATOKON KERESZTÜL

2. AZ ÜZLETI TÖRTÉNETMESÉLÉS LEGFONTOSABB ALAPELVE

3. A TÖRTÉNETEK TÍPUSAI, SAJÁT TÖRTÉNETEK MEGALKOTÁSA

4. AZ ÉRZELMEKRE HATÁS ESZKÖZEI, ALKALMAZÁSA A SAJÁT TÖRTÉNETEKBEN

5. GYAKORLATOK, VISSZAJELZÉS

 

 

Üzleti történetmesélés workshopunkat megrendelheted csomagban is a Prezentációs technikák workshop és PowerPoint képzésünkkel együtt, így a szükséges technikai tudás is a kezedben lesz a kiváló prezentációk tartásához.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam célja a hatékony érdekérvényesítő kommunikáció képességének fejlesztése. A képzésen kiemelt figyelmet fordítunk az értő figyelem, a hatékony kérdések és az érdekérvényesítő kifejezésmód fejlesztésére. A verbális kommunikáción túl a résztvevők megismerkedhetnek a testbeszéd témakörével is.

Az asszertív kommunikációs tréningen a résztvevők megtanulják felismerni a nem asszertív kommunikációs stílusokat, legyen az agresszív, passzív, vagy ezek kombinációja, és megtanulják azt, hogy hogyan tudnak ezekre, a célnak megfelelően reagálni. Ezen kívül a kurzus egy önismereti utazás is, hisz a nem hatékony kommunikáció mögött gyakran tanult minták állnak, amiket érdemes tudatosítani és ezt követően megváltoztatni. Ez a 2 nap erre is lehetőséget kínál.

A tanfolyam célja az időgazdálkodás alapjainak megismerése, különböző technikák bemutatása és elsajátítása. A hallgatók bevezetést kapnak a strukturált idő- és feladatkezelés elméleti hátterébe és megismerkednek a széles körben használt szoftverek (pl. Microsoft Office Outlook, ToDoist, online naptár alkalmazások és feladatkezelők) gyakorlati alkalmazásában rejlő lehetőségekkel feladataik tudatos menedzseléséhez.

A tanfolyam célja, hogy azoknak a távmunkában dolgozó munkavállalóknak adjunk támogatást, akiknek az elmúlt időszakban megváltozott a munkakörülménye, otthonról kell dolgoznia. Akár egyedül él, akár családban, akár adott egy íróasztal a munkához, akár az ebédlő asztalon alakította ki az ideiglenes irodáját. Mindannyian szeretnénk visszakapni a régi életünket, de mi van akkor, ha ehhez a helyzethez hosszútávon kell alkalmazkodnunk?

A 3x4 órás online kommunikációs workshopon a résztvevők fejleszthetik azokat a képességeiket, amik az online és offline térben is elengedhetetlenek a sikeres és hatékony kommunikációhoz. Ehhez számos helyzetgyakorlatot használunk, mert hiszünk a tapasztalati tanulás erejében, akár online tanteremben vagyunk, akár valamelyik oktatótermünkben. A hatékony kommunikációhoz vezető úton fejlesztjük a résztvevők kérdezéstechnikai képességeit, figyelmét. Hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az online térben leghatékonyabb kommunikációs trükköket és best-practice-eket is megosszuk. 

A tanfolyam célja a Microsoft Power Point vagy más alkalmazásban elkészített prezentációk előadásának fejlesztése. Lehet bármilyen profin is összerakva egy prezentáció, nem lesz sikeres, ha az előadó nem képes az üzenetét személyes kommunikációjában és előadásában átadni. Ezen a workshopon az előadók felkészítése kerül elsősorban fókuszba, hogy karizmatikusan, lámpaláz mentesen, könnyedén és a hallgatóságot lenyűgözve és meggyőzve tudják közvetíteni szakmai ismereteiket a célközönség felé akár személyesen, akár az online térben prezentálnak.

A 2x4 órás online stresszkezelési képzésünkön a résztvevők azonosítják saját stresszfaktoraikat és azt is, hogy mivel okozhatnak ők is stresszt másoknak. A megoldások széles tárházát mutatjuk be, hogy mindenki a saját magának leginkább testhezálló megoldást tudja kiválasztani és beépíteni az életébe. Ezért három megközelítést is bemutatunk a stressz kezelésére: egyrészt megvizsgáljuk a feladatokat és az azokhoz fűződő viszonyt. Emellett átvesszük az érzelmeket, és azt, hogy min lehet változtatni ahhoz, hogy csökkenjen a stressz szintje. A harmadik megközelítés pedig a megfigyelésen, mindfulness-en alapul, ebbe is betekintést kapnak a résztvevők. A képzés az online térben is a saját élmények, tapasztalatok feldolgozására épít, és az elmélet-gyakorlat aránya minimum 40-60%.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-07-05  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-25

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-11-05  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-10-20

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is