fbpx

Hálózati alapismeretek webinárium

Tanfolyam kódja:
MFWINSRV2EA
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, 9.00-16.30
Ára:
9 500 Ft + Áfa
Oktató:
Rövid ismertetés:

A webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a hálózati alapokkal. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Windows Server alapú hálózati infrastruktúra kialakítása, üzemeltetése és hibaelhárítás tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

Előfeltételek:

Felhasználói szintű számítástechnikai tudásra lesz mindössze szükséged, és már bele is vághatsz a tanulásba!

Kiknek ajánljuk?

Bárki részt vehet, aki szeretné megismerni a hálózati alapokat, illetve a jövőben a Microsoft Windows Server hálózat napi működtetésével szeretne foglalkozni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A webinárium témája:

1. ÁTTEKINTÉS

1.1. Mi az a hálózat?
1.2. Mi az a protokoll?
1.3. Hálózati eszközök
1.3.1.Átviteli közegek
1.3.1.1. Sodrott érpár
1.3.1.2. Koaxiális kábel
1.3.1.3. Optikai kábel
1.3.1.4. Vezeték nélküli átvitel
1.3.2. Interfészek
1.3.2.1. Hálózati kártya
1.3.3. Hálózatok összekapcsolása
1.3.3.1. Hub
1.3.3.2. Switch
1.3.3.3. Router
1.4. Kódolások

2. OSI MODELL

2.1. Rétegzett protokoll architektúra
2.1.2. Fizikai réteg
2.1.3. Adatkapcsolati réteg
2.1.4. Hálózati réteg
2.1.5. Szállítási réteg
2.1.6. Viszonyréteg
2.1.7. Megjelenítési réteg
2.1.8. Alkalmazási réteg

3. ETHERNET

3.1. Ethernet 802.3
3.2. Ethernet 802.3 SNAP
3.3. Token Ring: IEEE802.5 és IEEE 802.5 SNAP
3.4. Fiber Distributed Data Interface: FDDI
3.5. IEEE 802.11, azaz WIFI
3.6. Alréteg protokollok: LLC és MAC

4. TCP/IP

4.1. Address Resolution Protocol: ARP
4.2. Internet Protocol: IP
4.3. Internet Control Message Protocol: ICMP
4.4. Internet Group Management Protocol: IGMP
4.5. Transmission Control Protocol: TCP
4.6. User Datagram Protocol: UDP

5. ALHÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA

5.1. Subnet mask, CIDR
5.2. Útválasztási protokollok: RIP, OSPF

6. IPv6

6.1. Unicast címek
6.2. Multicast címek
6.3. Az IPv6 Csomag
6.4. Neighbor Discovery, ND
6.5. Multicast Listener Discovery (MLD)
6.6. IPv4 -> IPv6 konverziók
6.6.1. Intra-Site Automatic Tunnel Addressing Protocol, ISATAP
6.6.2. 6TO4
6.63. TEREDO

7. ALKALMAZÁS PROTOKOLLOK

7.1. Dynamic Host Configuration Protocol: DHCP
7.2. Domain Name System: DNS
7.3. HyperText Transfer Protoco: HTTP
7.4. Simple Mail Transfer Protocol: SMTP

8. BIZTONSÁG A TCP/IP-BEN

8.1. Tanúsítványok és publikus kulcsok
8.2. SSL/TLS
8.3. Alkalmazásprotokollok biztonsága

 

Amennyiben ez az ízelítő  felkeltette érdeklődésed, tudj meg többet WINDOWS SERVER ALAPÚ HÁLÓZATI INFRASTRUKTÚRA KIALAKÍTÁSA, ÜZEMELTETÉSE ÉS HIBAELHÁRÍTÁS képzésünkről és jelentkezz be tanfolyamunkra!

Bővebb információt ide kattintva találsz a teljes tanfolyamról! 

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL szerver Transact SQL nyelv alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak az Microsoft SQL Server T-SQL - alapok tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

Az online webinárium célja, hogy a  résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL Integration Services használatának alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak az Adatmigrációs feladatok végrehajtása a Microsoft SQL Server Integration Services használatával tanfolyamunkról is.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek az SQL nyelv alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak az SQL lekérdezések (Microsoft SQL Server alapon) tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

Az online webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Hyper-V alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak a Microsoft virtualizációs technológiák (Hyper-V) megvalósítása és üzemeltetése tanfolyamunkról is.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL Server adatbáziskezelő tuning alapjaival, például indexelési technikák, teljesítménymérés és hangolás. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Microsoft SQL Server tuning és teljesítményoptimalizálás tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásainak alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Hibatűrő rendszerek építése Microsoft Windows Server környezetben tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

A webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL Server alapú magas rendelkezésre állású infrastruktúrák üzemeltetéséhez szükséges alapokkal. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak a Magas rendelkezésre állású Microsoft SQL Server infrastruktúra kialakítása tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos webinárium az ízelítője.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Powershell alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak az Üzemeltetési feladatok automatizálása PowerShell segítségével - alapok tanfolyamunkról is.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek az üzleti intelligencia alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak az Üzleti intelligencia Microsoft SQL környezetben - kezdőknek tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek egy Windows Server alapú hálózat üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a Windows tartományi környezettel, illetve az alapjául szolgáló címtárral.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Windows Server üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a rendszer felépítésével, a szerveradminisztrációs eszközök kezelésével.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Erre a tanfolyamra nem hirdetünk nyílt időpontot. Megfelelő számú vagy csoportos érdeklődés esetén tudjuk indítani. Add le jelentkezésedet kötelezettségek nélkül és értesítünk, ha tudjuk indítani


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is