fbpx

Hibatűrő rendszerek építése Microsoft Windows Server környezetben

Tanfolyam kódja:
MFWINSRV4
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
59 500 Ft + Áfa
Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Oktató:
Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait.

Előfeltételek:

Hálózati elméleti ismeretek, Microsoft Windows felhasználói ismeretek, gyakorlat a Microsoft termékek és az internet használatában, erős Windows Server üzemeltetési kompetenciák.

Kiknek ajánljuk?

Infrastruktúra üzemeltetőknek, akiknek feladatai közé tartozik a Microsoft Windows Server napi működtetése.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

1. HIBATŰRŐ RENDSZEREK KIALAKÍTÁSÁNAK ELŐFELTÉTELEI

1.1. Active Directory telepítése
1.2. Hálózat konfigurálása
1.2.1. DHCP
1.2.2. DNS        
 

2. TELJESÍTMÉNYNÖVELÉS A HÁLÓZATI TERHELÉSELOSZTÁS (NETWORK LOAD BALANCING) SEGÍTSÉGÉVEL                    

2.1. Áttekintés
2.1.1. Működés
2.1.2. Hálózati követelmények
2.2. NLB Cluster létrehozása, konfigurálása és menedzselése
2.3. Magas rendelkezésre állás biztosítása NLB Clusterhez
2.4. IIS webalkalmazások telepítése NLB Clusterre    
 

3. MAGAS RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS KIALAKÍTÁSA

3.1. Bevezetés a fürtözési technológiákba        
3.2. Windows Server Failover Clustering        
3.2.1. Failover Cluster telepítése és ellenőrzése        
3.2.2. Failover Cluster adattárolási követelményei, Storage Area Networks, iSCSI        
3.2.3. Failover Cluster beállítása        
3.2.4. Cluster erőforrások és kiszolgálószerepek        
3.2.5. Failover Cluster  mentés és helyreállítás
3.3. Alkalmazások és szolgáltatások telepítése Failover Clusterre
3.4. Multi-site Failover Cluster kialakítása
3.5. Hyper-V és a Failover Cluster
 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a nemzetközileg elismert CompTIA A+ gyártó semleges minősítés megszerzéséhez szükséges ismereteket: a telepítést, a megelőző karbantartást, a hálózatok ismeretét, a biztonsági beállításokat és a hibakeresést. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA A+ Essentials és CompTIA A+ Practical Application vizsgákra készít fel.

A tanfolyamon a hallgatók általános hálózat technológiai funkciókat sajátítanak el, gyártó-semleges hálózatok összeállításán, konfigurálásán, biztosításán keresztül. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA Network+ vizsgára készít fel.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Microsoft SQL Server alapú magas rendelkezésre állású infrastruktúrák üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatokkal. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek adminisztrálni és önállóan üzemeltetni egy MSSQL alapú magas rendelkezésre állású adatbázis infrastruktúrát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Exchange Server teljes körű üzemeltetését.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft SQL Server üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat: telepítés, adatbázisok kezelése, felhasználók és jogosultságok, titkosítás, hibatűrő rendszerek, SQL alapok, jelentéskészítés.

Tanfolyamunkon a Microsoft virtualizációs technológiáit járjuk körül, különös tekintettel a fizikai gépek virtualizációjára és Hyper-V-re. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a virtualizált gépek napi karbantartására és hibaelhárítására.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Solaris operációs rendszer használatával kapcsolatos legfontosabb ismereteket: telepítés, felhasználói csoportok és jogosultságok, adattárolás, nyomtatási feladatok, parancssor, eszközmeghajtók, stb.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell alapjaival, a nyelv architektúrájával és kialakításának szempontjaival. Áttekintik a Powershell programozási lehetőségeit, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a napi munkában felmerülő adminisztrációs feladataikat automatizálják.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell haladóbb szintú programozási lehetőségeivel, áttekintik a PowerShell modulkészítési lehetőségeit, valamint a grafikus felületű PowerShell programok készítését, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a komplex PowerShell megoldásokat készítsenek a napi feladatok automatizálásához.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek egy Windows Server alapú hálózat üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a Windows tartományi környezettel, illetve az alapjául szolgáló címtárral.

Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is