fbpx

Nyilvános kulcsú infrastruktúra építése és karbantartása Microsoft Windows Server környezetben online

Tanfolyam kódja:
MFWINSRV5
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
129 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Oktató:
Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait.

Előfeltételek:

Hálózati elméleti ismeretek, Microsoft Windows felhasználói ismeretek, gyakorlat a Microsoft termékek és az internet használatában, erős Windows Server üzemeltetési kompetenciák.

Kiknek ajánljuk?

Infrastruktúra üzemeltetőknek, akiknek feladatai közé tartozik a Microsoft Windows Server napi működtetése.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

1. NYILVÁNOS KULCSÚ INFRASTRUKTÚRA - ALAPOK

1.1. Mi ez az egész?
1.2. Nyilvános kulcsú titkosítás története
1.3. A nyilvános kulcsú titkosítás működése és használata
1.4. A tanúsítványszolgáltatás

 

2. TANÚSÍTVÁNYSZOLGÁLTATÓ HIERARCHIA KIÉPÍTÉSE

2.1. Tanúsítványszolgáltató telepítése
2.2. Tanúsítványszolgáltató konfigurálása

 

3. TANÚSÍTVÁNYSZOLGÁLTATÓ HIERARCHIA MENEDZSELÉSE

3.1. Tanúsítványok típusai
3.2. Tanúsítványsablonok
3.3. Tanúsítványok közzététele

 

4. TANÚSÍTVÁNYSZOLGÁLTATÓ MENTÉSE ÉS VISSZAÁLLÍTÁSA

4.1. Tanúsítványszolgáltató adatbázisának mentése
4.2. Tanúsítványszolgáltató adatbázisának visszaállítása

 

5. TANÚSÍTVÁNYOK HASZNÁLATA

5.1. Tanúsítványok ellenőrzése
5.2. Tanúsítványok visszavonása
5.3. Online Certificate Status Protocol működése
5.4. Tanúsítványok használata
5.5. IIS és az SSL
5.6. VPN és a tanúsítványok
5.7. Levelezés védelme S/MIME használatával
5.8. Dokumentumok és programkódok aláírása
5.9. File-ok titkosítása: az EFS              
     

6. NETWORK DEVICE ENROLLMENT SERVICE

6.1. A Simple Certificate Enrollment Protocol
6.2. Az NDES szerver telepítése és konfigurálása
 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a nemzetközileg elismert CompTIA A+ gyártó semleges minősítés megszerzéséhez szükséges ismereteket: a telepítést, a megelőző karbantartást, a hálózatok ismeretét, a biztonsági beállításokat és a hibakeresést. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA A+ Core 1 (220-1001) éa Core 2 (220-1002) vizsgákra készít fel.

A tanfolyamon a hallgatók általános hálózat technológiai funkciókat sajátítanak el, gyártó-semleges hálózatok összeállításán, konfigurálásán, biztosításán keresztül. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA Network+ vizsgára készít fel.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Microsoft SQL Server alapú magas rendelkezésre állású infrastruktúrák üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatokkal. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek adminisztrálni és önállóan üzemeltetni egy MSSQL alapú magas rendelkezésre állású adatbázis infrastruktúrát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Exchange Server teljes körű üzemeltetését.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft SQL Server üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat: telepítés, adatbázisok kezelése, felhasználók és jogosultságok, titkosítás, hibatűrő rendszerek, SQL alapok, jelentéskészítés.

Tanfolyamunkon a Microsoft virtualizációs technológiáit járjuk körül, különös tekintettel a fizikai gépek virtualizációjára és Hyper-V-re. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a virtualizált gépek napi karbantartására és hibaelhárítására.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Solaris operációs rendszer használatával kapcsolatos legfontosabb ismereteket: telepítés, felhasználói csoportok és jogosultságok, adattárolás, nyomtatási feladatok, parancssor, eszközmeghajtók, stb.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell alapjaival, a nyelv architektúrájával és kialakításának szempontjaival. Áttekintik a Powershell programozási lehetőségeit, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a napi munkában felmerülő adminisztrációs feladataikat automatizálják.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell haladóbb szintú programozási lehetőségeivel, áttekintik a PowerShell modulkészítési lehetőségeit, valamint a grafikus felületű PowerShell programok készítését, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a komplex PowerShell megoldásokat készítsenek a napi feladatok automatizálásához.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek egy Windows Server alapú hálózat üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a Windows tartományi környezettel, illetve az alapjául szolgáló címtárral.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Tanfolyam időpontok

Erre a tanfolyamra nem hirdetünk nyílt időpontot. Megfelelő számú vagy csoportos érdeklődés esetén tudjuk indítani. Add le jelentkezésedet kötelezettségek nélkül és értesítünk, ha tudjuk indítani


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is