fbpx

Hallgatónk, Vanyó Bernadett a Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémia segítsével gyógypedagógusból képezte át magát néhány hónap alatt szoftvertesztelővé, és már el is helyezkedett új szakmájában.

Reméljük tapasztalataival az Akadémiák iránt érdeklődők kérdéseire is tudunk válaszolni!

Masterfield: Szia! Köszönjük szépen, hogy elfogadtad az interjúfelkérést. Először is kérlek, mondj magadról néhány gondolatot!
Vanyó Bernadett: Gyógypedagógusként végeztem és dolgoztam is a szakmában, ezek után jelentkeztem a Masterfield Szoftvertesztelő Akadémia karrierprogramjára, amit sikeresen el is végeztem. Most jelenleg egy olyan cégnél dolgozom, ami projektmunkákra delegál, így most banki szektorban vagyok szoftvertesztelő.

MF: Honnan jött az ötlet, hogy teszteléssel szeretnél foglalkozni?
V. B.: Először fejlesztési képzéseket nézegettem, aztán utána érdeklődtem és úgy tűnt, hogy az túl nagy lépés lenne nekem, így a szoftvertesztelést választottam. Elolvastam különböző könyveket a témában, mielőtt jelentkeztem a képzésre és rájöttem, hogy ez nagyon érdekel, és közel áll hozzám. Igazából mindig is szerettem az informatikát, a webfejlesztést és belül is éreztem, hogy ez jó lesz nekem.

MF: Emlékszel végül, miért a Masterfieldet választottad?
V.B.: Igen, elég sok embert megkérdeztem informatikai területről, és majdnem mindenki a Masterfieldet ajánlotta, mert elég jó hírneve van és ezzel most már én is egyetértek.

MF: Milyen korábbi előtanulmányaid voltak IT területen?
V.B.Önerőből elvégeztem egy webfejlesztéses online kurzust, ennyi tekinthető előtanulmánynak.

MF: Hétvégi ütemezésben végezted az Akadémiát. Bevált ez a képzési forma?
V.B.Nekem teljesen tetszett, néha elég fárasztó volt, de ez benne van a pakliban, összességében nekem nagyon bejött így.

MF: Mi a véleményed a képzésről, mivel foglalkoztatok?
V.B.: Úgy gondolom, hogy nagyon színvonalas alaptudást kaptam, egyrészt a tesztelés alapjairól és a különböző szoftverekről is.


MF:
 Mi a véleményed az oktatókrók, a csoportról?
V.B.Minden oktatóval nagyon elégedett voltam, tényleg mindegyikük igyekezett teljesen érthetően átadni a tananyagot, akkor is, hogyha nagyon száraz anyagról volt szó. A csoporttársakkal is nagyon jól együtt tudtunk működni, gyakoroltuk a csapatmunkát, ami ehhez a szakmához fontos.

MF: Tudnál mondani valamit, ami kifejezetten tetszett?
V.B.A nagyon-nagyon sok gyakorlat tetszett, főleg a képzés végén az utolsó 2-3 hét, amikor ténylegesen a kemény tesztelés ment. Ott nagyon sok jó gyakorlat volt és a házifeladatok is nagyon tetszettek, az órákra épültek, de utánajárást is igényeltek.

MF: A képzés után egyből használható a tudás, vagy szükséges volt további otthoni tanulás, gyakorlás?
V.B.: Az Akadémiát záró vizsgára átnéztem a tananyagot és tanultam, nyilván azokat kérdezték, amiket tanítottak, ezen kívül az állásinterjúkra is felkészültem az eddig tanultakból.

MF: Karrier Programban vettél részt. Hogy érzed, könnyű volt elhelyezkedni a megszerezett tudással? Volt több lehetőséged is?
V.B.: Voltam több állásinterjún is, ahol szakmai kérdéseket tettek fel, igazából mindegyikre tudtam a választ, mert mindegyikről tanultunk már.

MF: Mi a napi feladatod? Hogy néz ki egy átlagos napod?
V.B.Most teszt-előkészítés folyik, és a fejlesztőknek is segítünk. Jelenleg ez a kettő teszi ki a napi feladataimat. Az előkészítés az könnyebb, a fejlesztőknek besegítés több gondolkodást igényel.

A jövő héten kezdődő, nagyobb, manuális tesztelést már nagyon várom, akkor kapjuk meg a végleges dokumentációt, de a mostani teszt-előkészítés is tetszik.

MF: Hogy érzed magad? Milyen a csapat?
V.B.Három hete dolgozom a cégnél, eddig nagyon jól érzem magam. A csapatban van egy kollégám, aki szintén a Masterfieldnél végzett, és úgy érzem, hogy nagyon jól együtt tudunk dolgozni. 5-en vagyunk a csapatban a projekten, családias a hangulat.

MF: Ajánlanád az Akadémiai programot ismerőseidnek, akik karrierváltáson gondolkodnak?
V.B.Abszolút ajánlanám, és már meg is tettem egy konkrét esetben, mert nagyon elégedett vagyok.

MF: Köszönjük szépen a hasznos információkat, sok sikert és örömöt kívánunk a munkádban!

 

MASTERFIELD SZOFTVERTESZTELŐ AKADÉMIA