fbpx

Adatbázis és egyéb szerver termékek optimalizálása, teljesítményhangolás

A jól ismert tervezési alapelveket követve létrehozott kisebb adatbázisok és rendszerek egész sokáig működőképesek maradhatnak, de sokszor eljön az az idő, amikor a rendszer lassú lesz, a felhasználók túl hosszú várakozási időre panaszkodnak. Ilyenkor a fejlesztők vagy üzemeltetők elkezdik toldozgatni, foldozgatni a rendszert: tegyünk fel néhány új indexet, töröljük a felesleges adatokat, bővítsük a hardvert stb.  

Minimális változtatások a maximális hatékonyságért

Cégünk tapasztalata, hogy a rendszereken gyakran minimális változtatásokkal is igen nagy javulást lehet elérni. Ezeket a lehetőségeket mindig érdemes megvizsgálni.

 

 

Az alkalmazás architektúrájának megváltoztatásában szinte mindig van tartalék: átalakított folyamatok, cache építése, redundáns tárolások, denormalizált táblák, particionálás stb. Ez azonban mindig a fejlesztőt igényli, üzemeltetési szinten nem valósítható meg: következésképpen drága és újabb hibák megjelenésére ad lehetőséget.

A rendszerek fokozatos lassulása a növekvő adatmennyiséggel és felhasználószámmal egy általános probléma, amelynek igen sok összetevője van: adatbázis technológia, hardver, felhasználók száma, kliens alkalmazás, üzleti logika növekvő komplexitása stb. Éppen ezért általános receptet adni a megoldásra nem lehet. A költséges beruházások előtt ezért mindenképpen érdemes szakértőkhöz fordulni.

A Masterfield nagy gyakorlattal rendelkezik adatbázisok és más szerver termékek optimalizálásában, teljesítményhangolásban, akár Oracle, Microsoft SQL Server vagy MySQL környezetről legyen szó. Egyedi tanácsadás keretében segítünk megtalálni a rendszer szűk keresztmetszeteit, azonosítani a lassulás okát és javaslatot teszünk a teljesítmény javítására.

 

A Masterfield a témában több képzést is kínál, ha az egyedi kivizsgálás helyett inkább a munkatársak képzése a preferált.

Oracle SQL tuning és teljesítményoptimalizálás

Oracle WebLogic Server 11g performancia tuning

Microsoft SQL Server tuning és teljesítményoptimalizálás

Teljesítmény tesztelés Apache JMeter alkalmazással

Micro Focus (HP) LoadRunner teljesítménytesztelő tanfolyam

 

  Kérj díjmentes konzultációt!
  Töltsd ki az alábbi formot és igényelj Te is
  ingyenes felmérést szakértő kollégáinkkal!

   

   

  Lépj kapcsolatba velünk:

  Nagy Péter
  vállalati tanácsadás

  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  +36-1-800-9892

  Egedi Eszter
  értékesítési menedzser

  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  +36-1-288-0179