fbpx

Micro Focus (HP) LoadRunner teljesítménytesztelő tanfolyam

Tanfolyam kódja:
MFTSTLR1
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
149 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a teljesítménytesztekhez használható egyik legismertebb és legnagyobb tudású alkalmazás, a LoadRunner Professional alapjait.

Előfeltételek:

Teljesítménytesztelési módszertanok alapfokú ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azon műszaki érdeklődésű tesztelőknek, fejlesztőknek és üzemeltetőknek, akik LoadRunner teljesítményteszteket készítenek, futtatnak vagy felügyelnek.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A LoadRunner nagy múltú és nagy tudású teljesítménytesztelő alkalmazás Professional változatát ismerjük meg tanfolyamunkon. A LoadRunner Professional minden fontos komponensével foglalkozunk: virtuális felhasználók létrehozása - Vuser Generator, terhelés összeállítás és futtatás - Controller, eredmények elemzése - Analysis.

A képzés során végigmegyünk egy teljes teljesítményteszt összeállításán, beleértve a rögzítést, automatizált szkript írást, a tesztek paraméterezését és adatvezéreltté tételét. A tesztek kipróbálása után összeállítunk különböző terhelési profilokat és lefuttatjuk őket, közben különféle limiteket figyelünk a monitorozás során. Az eredmények elemzése, jelentések, grafikonok készítése is fontos részét képezi az anyagunknak.

A funkciók részletes megismerése mellett röviden foglalkozunk a teljesítménytesztelés elméleti hátterével, a LoadRunner telepítésének és üzemeltetésének feladataival és más teszteszközökkel való integrációjával.

A teljesítménytesztelés elméleti hátterének, módszerének megismeréséért és nemzetközileg elfogadott teljesítménytesztelő vizsgára történő felkészítéshez ajánljuk ISTQB Performance Testing tanfolyamunkat.

Tematika:

1. LoadRunner bevezetés

1.1. A gyártók: Mercury - HP - Micro Focus

1.2. LoadRunner verziók

1.3. LoadRunner változatok: Professional, Enterprise, Cloud

1.4. Támogatott technológiák, protokollok és termékek

2. Főbb komponensek & terminológia

2.1. Virtual User, Scenario

2.2. Rendezvous point, Transaction

2.3. Think time

2.4. SLA

2.5. LoadRunner főbb komponensek: Vuser Generator, Controller, Analysis

2.6. LoadRunner további komponensek: MI Listener, Monitor over Firewall, TruClient Standalone

2.7. LoadRunner architektúrája

2.8. Teljesítményteszt típusok, rövid elméleti áttekintés

3. Telepítés és környezet

3.1. LoadRunner telepítés

3.2. LoadRunner komponensek hardver és operációs rendszer környezete

3.3. LoadRunner konfigurációja

4. Funkciók részletesen

4.1. Vuser típusok és protokollok

4.2. VuGen felület, nézetek

4.3. Steps Navigator, Steps Toolbox és további ablakok

4.4. Szkriptek felépítése: vuser_init, Actions, vuser_end, iterációk

4.5. Szkript nyelvekről

4.6. VuGen rögzítés

4.7. VuGen szkriptek írása, szintaktikája

4.8. Correlation, Design Studio

4.9. Visszajátszás

4.10. Snapshotok

4.11. Tranzakciók, szinkronizációs pontok

4.12. Paraméterek, adatvezérelt tesztek

4.13. Ellenőrzések a szkriptben

4.14. Controller scenario típusok

4.15. Forgatókönyv beállítása, ütemezések

4.16. Vuser csoportok létrehozása

4.17. Load Generator létrehozása és beállítása

4.18. SLA beállítása, küszöbértékek

4.19. Goal-oriented működés

4.20. Forgatókönyv futtatása

4.21. LoadGenerator és Vuser státuszok

4.22. Monitorozási feladatok

4.23. Eredmények összegyűjtése és összefésülése

4.24. Analysis modul felépítése

4.25. Grafikonok

4.26. Jelentések készítése

4.27. Adatok exportálása

4.28. Futtatások összehasonlítása

5. Kapcsolat más teszteszközökkel

5.1. Együttműködés Quality Centerrel (ALM)

5.2. Forráskód menedzsment rendszerek

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a böngészőben futó alkalmazások automatizált teszteléséhez használható egyik legismertebb nyílt forráskódú keretrendszer, a Selenium alapjait.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Foundation Level Test Performance Testing vizsgát. A tananyag elsajátításával hallgatóink átfogó képet kapnak a teljesítménytesztelés elméleti módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teljesítmény teszteléshez használható egyik legismertebb nyílt forráskódú alkalmazást, az Apache JMetert.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés menedzsment egyik legismertebb nyílt forráskódú rendszerét, a TestLinket.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-12-07  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-11-27

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is