fbpx

Micro Focus (HP) Unified Functional Testing (QuickTest Professional) eszköz használata

Tanfolyam kódja:
MFTST7
Tanfolyam hossza:
32 tanóra, 4 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 129 500 Ft + ÁFA áron 159 500 Ft + ÁFA helyett!

Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

Előfeltételek:

Tesztelési módszertanok alapfokú ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azon műszaki érdeklődésű hallgatóinknak, akik az IT szektoron belül a szoftvertesztelés területén szeretnének elhelyezkedni, vagy már ilyen területen dolgoznak.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

TEMATIKA

1. QTP RÖVID BEMUTATÁSA ÉS TÖRTÉNETE 

2. TELEPÍTÉS ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK 

3. QTP FELHASZNÁLÓI FELÜLETE 


4. RESPITORY

4.1. Fajtái (local, shared)
4.2. Funkciói


5. TESZTELENDŐ ALKALMAZÁS OBJEKTUMAI 

5.1. Add-in menedzsment
5.2. Objekumok egyes környezetekben
5.3. Virtuális objektumok


6. TESZTEK FELÉPÍTÉSE ÉS MENEDZSMENTJE 

6.1. Akciók
6.2. Lépések
6.3. Step generator
6.4. Opcionális lépés


7. TESZTEK FUTTATÁSA

7.1. Beállítások és eredmények
7.2. Kiinduló állapot
7.3. Kötegelt futtatás
7.4. Léptetett futtatás


8. TESZTEK RÖGZÍTÉSE ÉS OBJEKTUMOK AZONOSÍTÁSA

8.1. Képernyők rögzítési lehetőségei
8.2. Visszajátszható rögzítések
8.3. Analóg rögzítése
8.4. Alacsonyszintű rögzítés
8.5. Azonosítási tulajdonságok
8.6. Smart Identification


9. ELLENŐRZŐ PONTOK

9.1. Standard
9.2. Image
9.3. Bitmap
9.4. Table
9.5. Text
9.6. Text Area
9.7. Page
9.8. Database
9.9. Szövegfelismerés (OCR)


10. FUTTATÁSOK EREDMÉNYE

10.1. Eredmények struktúrája
10.2. Eredmény fájlok
10.3. Output value


11. ADATTÁBLÁK ÉS PARAMÉTEREK

11.1. Adattáblák típusai (Globális, lokális)
11.2. Iterációk
11.3. Teszt paraméterek
11.4. Akció paraméterek
11.5. Környezeti paraméterek
11.6. Véletlen paraméterek


12. TESZTEK KARBANTARTÁSA ÉS FRISSÍTÉSE

12.1. Maintenance Run
12.2. Update Run


13. RECOVERY

13.1. Fogalma és alkalmazása
13.2. Recovery Scenario Manager


14. REGULÁRIS KIFEJEZÉSEK

14.1. Reguláris kifejezés fogalma
14.2. Reguláris kifejezések szintaktikája
14.3. Reguláris kifejezések felhasználási lehetőségei QTP-ben


15. TESZTEK PROGRAMOZÁSÁNAK ALAPJAI

15.1. Miért kell programoznunk a QTP-ben?
15.2. Visual Basic Script
15.3. Expert nézet
15.4. Script Editor
15.5. Főbb szintaktikai elemek
15.6. Hivatkozás objektumokra
15.7. Változók
15.8. Konstansok
15.9. Eljárások, függvények
15.10. Függvénykönyvtárak


16. VEZÉRLÉSI SZERKEZETEK

16.1. If elágazás
16.2. Select Case szerkezet
16.3. For ciklus
16.4. Do Loop ciklus
16.5. Szerkezetek egymásba ágyazása


17. SPECIÁLIS TECHNIKÁK

17.1. Egyedi jelentés sorok
17.2. Objektum tulajdonságok
17.3. Natív tulajdonságok
17.4. Programok futtatása
17.5. Megoldások a szinkronizációra


18. QTP FUNKCIÓINAK AUTOMATIZÁLÁSA

18.1. Component Object Model
18.2. QTP objektum modellje
18.3. QTP indítása külső programból
18.4. Automatizálás generálása, makrózás


19. KAPCSOLAT MÁS TESZTELŐESZKÖZÖKKEL

19.1. HP Quality Center kapcsolat
19.2. LoadRunner kapcsolat
19.3. Service Test integráció
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a böngészőben futó alkalmazások automatizált teszteléséhez használható egyik legismertebb nyílt forráskódú keretrendszer, a Selenium alapjait.

A tanfolyamon a hallgatók magas szinten elsajátítják a böngészőben futó alkalmazások automatizált tesztelésének legismertebb nyílt forráskódú keretrendszerét, a Seleniumot.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára. A minősítő vizsga standard angol nyelven, de magyarul is elérhető.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható legfontosabb és legismertebb Micro Focus (HP) alkalmazásokat.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a szoftverfejlesztés teljes életciklusát támogató eszközt, a Micro Focus ALM rendszert (korábban HP Quality Center).

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teljesítmény teszteléshez használható egyik legismertebb nyílt forráskódú alkalmazást, az Apache JMetert.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés menedzsment egyik legismertebb nyílt forráskódú rendszerét, a TestLinket.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható Micro Focus (Borland) Silk Test Classic alkalmazást.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is