fbpx

ISTQB Advanced Test Automation Engineer vizsgafelkészítő

Tanfolyam kódja:
MFCTALAUT
Tanfolyam hossza:
26 tanóra, 3 egymást követő nap, 8 tanóra, 9.00-17.00
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 179 500 Ft + ÁFA áron 189 500 Ft + ÁFA helyett!

Rövid ismertetés:

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

Előfeltételek:

Sikeres ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga, minimum másfél éves szoftvertesztelői gyakorlat, továbbá angol nyelvismeret, tekintettel arra, hogy a tananyag és a vizsga is angol nyelvű. (A képzés magyar oktatóval, magyar nyelven történik.)

Kiknek ajánljuk?

Szoftvertesztelőknek, akik automatizált tesztek megtervezésével, implementálásával vagy futtatásával szeretnének foglalkozni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

300-nál is több szoftvertesztelő segítségével ismét elkészítettük szakmai kimutatásunkat a szoftvertesztelés magyarországi helyzetéről.

30 kérdést dolgoztunk fel, és egy nagyobb lélegzetvételű, infografikus elemzésben publikáljuk az eredményeinket a 2018-as évről.

A kimatutás eléréséhez kattints IDE

Köszönjük szépen a segítségeteket!


Világszinten és Magyarországon is különleges új tanfolyamunk a teszt automatizálás módszertanával, hátterével, megtervezésével, implementálásával, technikáival, mérőszámaival, kockázataival és továbbfejlesztésével foglalkozik. A vizsgakérdések mellett nagy hangsúlyt kapnak a gyakorlatok, ahol a teszt automatizálás, mint önálló szoftverfejlesztési projekt egyes fázisaival kapcsolatos feladatokat oldunk meg. A képzés gyártó- és eszközfüggetlen, számítógépes gyakorlatokat nem végzünk. 

ISTQB portfóliónk

Tematika:

1. INTRODUCTION AND OBJECTIVES FOR TEST AUTOMATION

1.1 Purpose of Test Automation
1.2 Success Factors in Test Automation


2. PREPARING FOR TEST AUTOMATION


2.1 SUT (System Under Test) Factors Influencing Test Automation
2.2 Tool Evaluation and Selection
2.3 Design for Testability and Automation


3. THE GENERIC TEST AUTOMATION ARCHITECTURE (GTAA)


3.1 Introduction to gTAA
3.1.1 Overview of the gTAA
3.1.2 Test Generation Layer
3.1.3 Test Definition Layer
3.1.4 Test Execution Layer
3.1.5 Test Adaptation Layer
3.1.6 Configuration Management of a TAS (Test Automation Solution)
3.1.7 Project Management of a TAS
3.1.8 TAS Support for Test Management
3.2 Test Automation Architecture (TAA) Design
3.2.1 Introduction to TAA Design
3.2.2 Approaches for Automating Test Cases
3.2.3 Technical considerations of the SUT
3.2.4 Considerations for Development/QA Processes
3.3 TAS Development
3.3.1 Introduction to TAS Development
3.3.2 Compatibility between the TAS and the SUT
3.3.3 Synchronization between TAS and SUT
3.3.4 Building Reuse into the TAS
3.3.5 Support for a Variety of Target Systems


4. DEPLOYMENT RISKS AND CONTINGENCIES


4.1 Selection of Test Automation Approach and Planning of Deployment/Rollout
4.1.1 Pilot Project
4.1.2 Deployment
4.1.3 Deployment of the TAS Within the Software Lifecycle
4.2 Risk Assessment and Mitigation Strategies
4.3 Test Automation Maintenance
4.3.1 Types of Maintenance
4.3.2 Scope and Approach


5. TEST AUTOMATION REPORTING AND METRICS


5.1 Selection of TAS Metrics
5.2 Implementation of Measurement
5.3 Logging of the TAS and the SUT
5.4 Test Automation Reporting


6. TRANSITIONING MANUAL TESTING TO AN AUTOMATED ENVIRONMENT


6.1 Criteria for Automation
6.2 Identify Steps Needed to Implement Automation within Regression Testing
6.3 Factors to Consider when Implementing Automation within New Feature Testing
6.4 Factors to Consider when Implementing Automation of Confirmation Testing

7. VERIFYING THE TAS


7.1 Verifying Automated Test Environment Components
7.2 Verifying the Automated Test Suite


8. CONTINUOUS IMPROVEMENT


8.1 Options for Improving Test Automation
8.2 Planning the Implementation of Test Automation Improvement
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Tanfolyamunk az ISTQB Mobile Application Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva a mobilalkalmazások tesztelésének sajátosságait, gyakorlati példákkal és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható legfontosabb és legismertebb Micro Focus (HP) alkalmazásokat.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a legszélesebb körben elterjedt TMMi tesztelési folyamatfejlesztési modellt, annak hátterét, felépítését, szolgáltatásának módjait, részleteit és a tanfolyam egyben felkészítő a TMMi Professional vizsgára.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-01-13  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-01-03

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-03-11  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-03-02

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-05-27  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-05-18

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-08-26  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-08-14

Oktatók:


Első oktatási nap:

2020-11-02  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-10-22

Oktatók:


Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is