fbpx

Ranorex tesztautomatizálás workshop online

Tanfolyam kódja:
MFRANWS1
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
119 500 Ft + Áfa
Oktató:
Rövid ismertetés:

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

Előfeltételek:

Tesztelési alapismeretek

Kiknek ajánljuk?

Tesztelőknek, akik szeretnének elmélyedni a tesztautomatizálásban, megismerve a Ranorex eszköz alapjait is

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Szoftvertesztelői kérdőív 2018

Kedves kollégák!

Idén is elkészítjük a tavaly nagy sikert aratott 'Szoftvertesztelés helyzete Magyarországon' névre hallgató felmérésünket.

Az eredményeket év elején tervezzük közölni, ezért arra kérünk titeket, hogy minél előbb töltsétek ki a kérdőívünket, ezzel segítve az egész szakmát hasznos iparági információhoz jutni.  

Az új felmérés linkje: Szoftvertesztelés helyzete Magyarországon 2018

A tavalyi infografikát pedig ITT éritek el! 

Köszönjük szépen a segítségeteket!


A Ranorex tesztautomatizáló eszköz egy gyorsan fejlődő alkalmazás, amely segítségével GUI és Webservice teszteket valósíthatunk meg és hajthatunk végre. Támogatja a legelterjedtebb böngészőket, a desktop programozási nyelveket és a mobil platformokat is. C#, C++ és Python nyelven is programozhatjuk az automatizált tesztjeinket.

1. BEVEZETÉS A TESZTAUTOMATIZÁLÁSBA

1.1. A tesztelés eszköztámogatásának célja
1.2. Teszteszközök típusai
1.3. A tesztautomatizálás előnyei és korlátai
1.4. Eszköz bevezetése egy szervezetnél

2. A RANOREX STUDIO BEMUTATÁSA

2.1. A Ranorex Studio felhasználó felülete
2.2. Új tesztkészlet létrehozása
2.3. Egyszerű felvétel készítése Ranorex-szel (Record & Replay)
2.4. Tesztek futtatása

3. A RECORDER ÉS A REPOSITORY HASZNÁLATA

3.1. A Recorder további lehetőségei
3.2. Instant felvétel készítése
3.3. A Repository használata

4. VALIDÁCIÓK

4.1. Egyszerű, szöveg alapú validáció
4.2. Validáció egyéb attribútumok alapján
4.3. Kép alapú automatizáció és validáció

5. MODULOK ÉS AKCIÓK

5.1. Modulok használata
5.2. Setup és teardown régiók
5.3. További akció típusok

6. VÁLTOZÓK, PARAMÉTEREK

6.1. Modul változók használata
6.2. Globális paraméterek és azok kapcsolása
6.3. Változók használata a Repository-ban

7. ADATVEZÉRELT TESZTELÉS

7.1. Adatcsatlakozó létrehozása
7.2. Adatforrás csatlakoztatása változókhoz

8. RANOREX SPY ÉS RANOREXPATH

8.1. A Ranorex Spy használata
8.2. RanoreXPath kifejezések
8.3. Rooted folders

9. PARAMÉTEREZÉSI LEHETŐSÉGEK

9.1. Tesztkészlet beállítások
9.2. Teszteset beállítások
9.3. Repository beállítások
9.4. Imaging beállítások
9.5. Akció beállítások
9.6. Tesztek futtatása Ranorex Studio nélkül

10. JELENTÉSKÉSZÍTÉS

10.1. Riportok felépítése
10.2. Naplózási szintek
10.3. Képernyőmentések naplózása
10.4. Riport template létrehozása

11. KÓD AKCIÓK ÉS MODULOK

11.1. Rövid mintapélda C# kód használatára

12. KITEKINTÉS: SAJÁTOSSÁGOK WEBES ÉS MOBIL ALKALMAZÁSOK ESETÉN

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a böngészőben futó alkalmazások automatizált teszteléséhez használható egyik legismertebb nyílt forráskódú keretrendszer, a Selenium alapjait.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés fogalmairól, elméleti hátteréről, a tesztelésben használt módszertanokról és technikákról. A képzésen sok gyakorlati példa segíti a megértést. Az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára történő felkészülés során vizsgakérdéseket is gyakorlunk a képzésen.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a szoftverfejlesztés teljes életciklusát támogató eszközt, a Micro Focus ALM rendszert (korábban HP Quality Center).

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés menedzsment egyik legismertebb nyílt forráskódú rendszerét, a TestLinket.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-07-05  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-25

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Első oktatási nap:

2021-11-18  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-11-08

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is