fbpx

ISTQB Advanced Level Technical Test Analyst vizsgafelkészítő

Tanfolyam kódja:
MFCTALTTA
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 teljes nap
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 169 500 Ft + ÁFA áron 179 500 Ft + ÁFA helyett!

Akciók:

Online kedvezmény

ISTQB Törzshallgatói akció

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

Előfeltételek:

Sikeres ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga, minimum másfél éves szoftvertesztelői gyakorlat és programozási alapismeretek, továbbá angol nyelvismeret, tekintettel arra, hogy a tananyag és a vizsga is angol nyelvú. (A képzés magyar oktatóval, magyar nyelven történik.)

Kiknek ajánljuk?

Szoftvertesztelõknek, akik nemfunkcionális teszteléssel vagy az automatizált tesztek megtervezésével, illetve azok implementálásával szeretnének foglalkozni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

300-nál is több szoftvertesztelő segítségével ismét elkészítettük szakmai kimutatásunkat a szoftvertesztelés magyarországi helyzetéről.

30 kérdést dolgoztunk fel, és egy nagyobb lélegzetvételű, infografikus elemzésben publikáljuk az eredményeinket a 2018-as évről.

A kimatutás eléréséhez kattints IDE

Köszönjük szépen a segítségeteket!


Ez a tanfolyam e-learning formában is elérhető!

High-quality test designs and specifications are the key to precise test cases and an efficient and effective testing process. This hands-on course provides technical test analysts with the ability to define and carry out the tasks required to fulfill the test strategy in terms of technical requirements.  
This training course presents a comprehensive overview of methods and techniques for deriving and specifying software tests based on the system’s implementation and structure (“white box tests”).  On completing the course, attendees will be able to select and apply techniques for test case derivation such as control flow or data flow testing as well as static and dynamic analysis.  We will look at non-functional testing techniques such as reliability testing, portability testing, performance, load and stress testing.  We will also discuss how to succeed in building robust automation architectures and using a variety of tools to reach quality targets.
By the end of this course, an attendee should be able to:

•    Recognize and classify the typical risks associated with the performance, security, reliability, portability and maintainability of software systems.
•    Create test plans which detail the planning, design and execution of tests for mitigating performance, security, reliability, portability and maintainability risks.
•    Select and apply appropriate structural design techniques to ensure that tests provide an adequate level of confidence, based on code coverage and design coverage.
•    Effectively participate in technical reviews with developers and software architects applying knowledge of typical mistakes made in code and architecture.
•    Recognize risks in code and software architecture and create test plan elements to mitigate those risks through dynamic analysis.
•    Propose improvements to the security, maintainability and testability of code by applying static analysis.
•    Outline the costs and benefits to be expected from introducing particular types of test automation.
•    Select appropriate tools to automate technical testing tasks.
•    Understand the technical issues and concepts in applying test automation.

ISTQB portfóliónk


Contents:

1. The Technical Test Analyst's Tasks in Risk-Based Testing
1.1 Introduction
1.2 Risk Identification
1.3 Risk Assessment
1.4 Risk Mitigation

2. Structure-Based Testing
2.1 Introduction
2.2 Condition Testing
2.3 Decision Condition Testing
2.4 Modified Condition/Decision Coverage (MC/DC) Testing
2.5 Multiple Condition Testing
2.6 Path Testing
2.7 API Testing
2.8 Selecting a Structure-Based Technique

3. Analytical Techniques
3.1 Introduction
3.2 Static Analysis
3.2.1 Control Flow Analysis
3.2.2 Data Flow Analysis
3.2.3 Using Static Analysis for Improving Maintainability
3.2.4 Call Graphs
3.3 Dynamic Analysis
3.3.1 Overview
3.3.2 Detecting Memory Leaks
3.3.3 Detecting Wild Pointers
3.3.4 Analysis of Performance
4. Quality Characteristics for Technical Testing

4.1 Introduction
4.2 General Planning Issues
4.2.1 Stakeholder Requirements
4.2.2 Required Tool Acquisition and Training
4.2.3 Test Environment Requirements
4.2.4 Organizational Considerations
4.2.5 Data Security Considerations
4.3 Security Testing
4.3.1 Introduction
4.3.2 Security Test Planning
4.3.3 Security Test Specification
4.4 Reliability Testing
4.4.1 Measuring Software Maturity
4.4.2 Tests for Fault Tolerance
4.4.3 Recoverability Testing
4.4.4 Reliability Test Planning
4.4.5 Reliability Test Specification
4.5 Performance Testing
4.5.1 Introduction
4.5.2 Types of Performance Testing
4.5.3 Performance Test Planning
4.5.4 Performance Test Specification
4.6 Resource Utilization
4.7 Maintainability Testing
4.7.1 Analyzability, Changeability, Stability and Testability
4.8 Portability Testing
4.8.1 Installability Testing
4.8.2 Co-existence/Compatibility Testing
4.8.3 Adaptability Testing
4.8.4 Replaceability Testing

5. Reviews
5.1 Introduction
5.2 Using Checklists in Reviews
5.2.1 Architectural Reviews
5.2.2 Code Reviews

6. Test Tools and Automation
6.1 Integration and Information Interchange Between Tools
6.2 Defining the Test Automation Project
6.2.1 Selecting the Automation Approach
6.2.2 Modeling Business Processes for Automation
6.3 Specific Test Tools
6.3.1 Fault Seeding/Fault Injection Tools
6.3.2 Performance Testing Tools
6.3.4 Tools to Support Model-Based Testing
6.3.5 Component Testing and Build Tools

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Tanfolyamunk az ISTQB Mobile Application Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva a mobilalkalmazások tesztelésének sajátosságait, gyakorlati példákkal és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára. A minősítő vizsga standard angol nyelven, de magyarul is elérhető.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható legfontosabb és legismertebb Micro Focus (HP) alkalmazásokat.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a szoftverfejlesztés teljes életciklusát támogató eszközt, a Micro Focus ALM rendszert (korábban HP Quality Center).

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a legszélesebb körben elterjedt TMMi tesztelési folyamatfejlesztési modellt, annak hátterét, felépítését, szolgáltatásának módjait, részleteit és a tanfolyam egyben felkészítő a TMMi Professional vizsgára.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-01-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-01-02

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2020-03-23  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-03-13

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2020-05-05  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-04-24

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2020-08-17  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-08-07

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2020-10-28  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-10-19

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is