fbpx

Test Maturity Model Integration Professional (TMMi) vizsgafelkészítő online

Tanfolyam kódja:
MFTMMI
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
169 500 Ft + Áfa
Oktató:
Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a legszélesebb körben elterjedt TMMi tesztelési folyamatfejlesztési modellt, annak hátterét, felépítését, szolgáltatásának módjait, részleteit és a tanfolyam egyben felkészítő a TMMi Professional vizsgára.

Előfeltételek:

Legalább középfokú angol nyelvismeret, a tananyag és a képzést követő minősítő vizsga angol nyelvű. Egyéb folyamatfejlesztési modellek ismerete előnyt jelent.

Kiknek ajánljuk?

Egyrészt valamely szoftverfejlesztési területen döntési jogkörrel rendelkezőknek (projektvezetők, tesztmenedzserek, közép-, felsővezetők), akik a folyamatokat saját hatáskörben fejleszteni képesek, valamint azon érdeklődőknek, akik a folyamatfejlesztést szolgáltatásként nyújtani kívánják, de a gyakorlat szempontjából is hasznos szempontokat kaphatnak tesztelők, követelménykezelők, fejlesztők is.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

A tanfolyam - a TMMi Professional vizsga jellegéből adódóan - elsősorban a módszer felépítésére, tartalmára koncentrál, de lefedi a folyamatfejlesztési modellek rövid áttekintését, a CMMI termékfejlesztési modellel való kapcsolatát, a folyamatfejlesztési szolgáltatás módozatait és folyamatát is. Emellett a segédanyagok között számos - a tudást elmélyítő - gyakorlatot találunk, valamint a TMMi Professional (v2.0 - 2020 verzió) vizsgára való felkészülést segítő minta vizsgakérdéseket. 

 

TTMi levels

Tematika:

1. TEST MATURITY MODEL INTEGRATION (TMMi) 

1.1 Introduction
1.2 Background and History
1.3 Scope of the TMMi

 

2. TMMi MATURITY LEVELS

2.1 Overview
2.2 Level 1 Initial
2.3 Level 2 Managed
2.4 Level 3 Defined
2.5 Level 4 Management and Measurement
2.6 Level 5 Optimization

 

3. STRUCTURE OF THE TMMi

3.1 Required, Expected and Informative Components
3.2 Components of the TMMi
3.3 Generic Goals and Generic Practices
3.4 Supporting process areas for generic practices
3.5 Supporting CMMI process areas for TMMi
3.6. TMMI in an agile context
 

4. TMMi LEVEL 2: MANAGED

4.1 Test Policy and Strategy
4.2 Test Planning
4.3 Test Monitoring and Control
4.4 Test Design and Execution
4.5 Test Environment
 

5. TMMi LEVEL 3: DEFINED

5.1 Test Organization
5.2 Test Training Program
5.3 Test Lifecycle and Integration
5.4 Non-functional Testing
5.5 Peer Reviews
 

6. TMMi LEVEL 4: MEASURED

6.1 Test Measurement
6.2 Product Quality Evaluation
6.3 Advanced Reviews
 

7. TMMi LEVEL 5: OPTIMIZING

7.1 Defect Prevention
7.2 Quality Control
7.3 Test Process Optimization
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés fogalmairól, elméleti hátteréről, a tesztelésben használt módszertanokról és technikákról. A képzésen sok gyakorlati példa segíti a megértést. Az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára történő felkészülés során vizsgakérdéseket is gyakorlunk a képzésen.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-09  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-05-31

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Első oktatási nap:

2021-09-06  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-27

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Első oktatási nap:

2021-12-13  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-12-03

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is