fbpx

ISTQB Advanced Test Manager vizsgafelkészítő

Tanfolyam kódja:
MFCTALTM
Tanfolyam hossza:
40 tanóra, 5 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 229 500 Ft + ÁFA áron 239 500 Ft + ÁFA helyett!

Akciók:

Online kedvezmény

ISTQB Törzshallgatói akció

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

Előfeltételek:

Sikeres ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga és másfél éves szoftvertesztelői gyakorlat, továbbá angol nyelvismeret, tekintettel arra, hogy a tananyag és a vizsga is angol nyelvű. (A képzés magyar oktatóval, magyar nyelven történik.)

Kiknek ajánljuk?

Szoftvertesztelõknek, akik Managerként dolgoznak, vagy szeretnének elhelyezkedni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

300-nál is több szoftvertesztelő segítségével ismét elkészítettük szakmai kimutatásunkat a szoftvertesztelés magyarországi helyzetéről.

30 kérdést dolgoztunk fel, és egy nagyobb lélegzetvételű, infografikus elemzésben publikáljuk az eredményeinket a 2018-as évről.

A kimatutás eléréséhez kattints IDE

Köszönjük szépen a segítségeteket!


Ez a tanfolyam e-learning formában is elérhető!

This course provides test managers with advanced skills in test estimation, test planning, test monitoring, and test control.  Attendees will learn how to define the overall testing goals and strategy for the systems being tested.  They will gain hands-on experience in planning, scheduling, and tracking these tasks.  The attendees will be able to describe and organize the necessary activities.  They will return to work able to select, acquire and assign adequate resources for testing tasks.

They will know how to form, organize, and lead testing teams.  Test manager attendees will be able to organize communication between the members of the testing teams, and between the testing teams and all the other stakeholders.  Further, they’ll learn how to justify their decisions and provide adequate reporting information where applicable.

 

By the end of this course, an attendee should be able to:

•    Manage a testing project by implementing the mission, goals and testing processes established for the testing organization.

•    Organize and lead risk identification and risk analysis sessions and use the results of such sessions for test estimation, planning, monitoring and control.

•    Create and implement test plans consistent with organizational policies and test strategies.

•    Continuously monitor and control the test activities to achieve project objectives.

•    Assess and report relevant and timely test status to project stakeholders.

•    Identify skills and resource gaps in their test team and participate in sourcing adequate resources.

•    Identify and plan necessary skills development within their test team.

•    Propose a business case for test activities which outlines the costs and benefits expected.

•    Ensure proper communication within the test team and with other project stakeholders.

•    Participate in and lead test process improvement initiatives.

 

ISTQB portfóliónk

CONTENTS:

1. TESTING PROCESS

1.1 Introduction
1.2 Test Planning, Monitoring and Control
1.2.1 Test Planning
1.2.2 Test Monitoring and Control
1.3 Test Analysis
1.4 Test Design
1.5 Test Implementation
1.6 Test Execution
1.7 Evaluating Exit Criteria and Reporting
1.8 Test Closure Activities
 

2. TEST MANAGEMENT

2.1 Introduction
2.2 Test Management in Context
2.2.1 Understanding Testing Stakeholders
2.2.2 Additional Software Development Lifecycle Activities and Work Products
2.2.3 Alignment of Test Activities and Other Lifecycle Activities
2.2.4 Managing Non-Functional Testing
2.2.5 Managing Experience-Based Testing
2.3 Risk-Based Testing and Other Approaches for Test Prioritization and Effort Allocation
2.3.1 Risk-Based Testing
2.3.2 Risk-Based Testing Techniques
2.3.3 Other Techniques for Test Selection
2.3.4 Test Prioritization and Effort Allocation in the Test Process
2.4 Test Documentation and Other Work Products
2.4.1 Test Policy
2.4.2 Test Strategy
2.4.3 Master Test Plan
2.4.4 Level Test Plan
2.4.5 Project Risk Management
2.4.6 Other Test Work Products
2.5 Test Estimation
2.6 Defining and Using Test Metrics
2.7 Business Value of Testing
2.8 Distributed, Outsourced, and Insourced Testing
2.9 Managing the Application of Industry Standards
 

3. REVIEWS

3.1 Introduction
3.2 Management Reviews and Audits
3.3 Managing Reviews
3.4 Metrics for Reviews
3.5 Managing Formal Reviews
 

4. DEFECT MANAGEMENT

4.1 Introduction
4.2 The Defect Lifecycle and the Software Development Lifecycle
4.2.1 Defect Workflow and States
4.2.2 Managing Invalid and Duplicate Defect Reports
4.2.3 Cross-Functional Defect Management
4.3 Defect Report Information
4.4 Assessing Process Capability with Defect Report Information
 

5. IMPROVING THE TEST PROCESS

5.1 Introduction
5.2 Test Improvement Process
5.2.1 Introduction to Process Improvement
5.2.2 Types of Process Improvement
5.3 Improving the Testing Process
5.4 Improving the Testing Process with TMMi
5.5 Improving the Testing Process with TPI Next
5.6 Improving the Testing Process with CTP
5.7 Improving the Testing Process with STEP
 

6. TEST TOOLS AND AUTOMATION

6.1 Introduction
6.2 Tool Selection
6.2.1 Open-Source Tools
6.2.2 Custom Tools
6.2.3 Return on Investment (ROI)
6.2.4 Selection Process
6.3 Tool Lifecycle
6.4 Tool Metrics
 

7. PEOPLE SKILLS - TEAM COMPOSITION 

7.1 Introduction
7.2 Individual Skills
7.3 Test Team Dynamics
7.4 Fitting Testing Within an Organization
7.5 Motivation
 

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Tanfolyamunk az ISTQB Mobile Application Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva a mobilalkalmazások tesztelésének sajátosságait, gyakorlati példákkal és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára. A minősítő vizsga standard angol nyelven, de magyarul is elérhető.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható legfontosabb és legismertebb Micro Focus (HP) alkalmazásokat.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a szoftverfejlesztés teljes életciklusát támogató eszközt, a Micro Focus ALM rendszert (korábban HP Quality Center).

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a legszélesebb körben elterjedt TMMi tesztelési folyamatfejlesztési modellt, annak hátterét, felépítését, szolgáltatásának módjait, részleteit és a tanfolyam egyben felkészítő a TMMi Professional vizsgára.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható Micro Focus (Borland) Silk Test Classic alkalmazást.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-01-20  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-01-10

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2020-03-09  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-02-28
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-05-11  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-05-01
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-08-10  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-07-31
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-10-12  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-10-02
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is